Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Mach 3-al azért nem működhetett mert az impulzus szélességek kicsik voltak ezeknek az amúgy sem gyors optoknak.
Főleg ha alap beállításokkal engedted rá a programot.
Danibá meg csak ugatja a dolgot és belehalna ha nem szólhatna hozzá valamihez miközben lövése sincs hozzá.

adamant

4h2rzwpag

http://indafoto.hu/holysmoke/image/22450255-eff2f4ac/user" border=0>

Hátha így jobban látni. Ez a régi lap.

4h2rzwpag

http://indafoto.hu/holysmoke" TARGET=_fnew>holysmoke alap album

Ebben az albumban vannak további fotók a lapról.

x-y-z-a kimenet van rajta elvileg,ebből az egyik meghajtó FET-ek és még valami nem megy rendesen.  

Ha menne mac3-al,annak csak amiatt örülnék,mert arra gondoltam,hogy a régi lapból és a régi motorokból egy kis méretű,alap marót összeállítanék egy barátommal közösen.

VighLajos

Ne bántsádok Dani bácsit...
Legalább ma ne, ma van a névnapja.
[#pias]

VighLajos

ne bántsátok...
Bocs a melléütésért.

000000000

Az panel alja akkor sem látszik, így a tengelyek bepárhuzamosítása sem meghatározható.  
Még mindig arra tippelek hogy alul lett átkötve a 6 lábú optocsatolóknál.
Ezek az átkötések megszüntetése és az IC foglalatokba a hiányzó alkatrészek pótlásával tudnád orvosolni 4 tengelyűvé a vezérlőd.  
Ez a "ebből az egyik meghajtó FET-ek és még valami nem megy rendesen" mégis mit akar jelenteni ?
Mindegyik motor külön "vezélőn" van, vagy be van párhuzamosítva?  

4h2rzwpag

Köszönöm a segítséget. Megnézem azokat az átkötéseket(gyanús,hogy láttam valami ilyet) készítek használható képeket és utánna visszatérek.

Minden jót.

2dbfy8y

Sziasztok.
Ki találkozott olyannal.
Mach-al vectoros kitöltést gravírozok.
Előtolás 1800mm/ min gyorsulás 1200-on van motor tuningban. és elég jól rázza a gépet,  és nem is gravíroz nagyon szépen.
Viszonylag rövid szakasz a kitöltés kb 1mm széles.
Mi lehet erre a megoldás.
Ha az exact stop van használva a kkor kitöltés viszonylag szép, de mikor körbe járja, pl balsa fát van hogy ki is gyújtja a laser.
Most még kitöltésben raster helyett az offset kipróbálására gondoltaam, de egyenlőre nem próbáltam ki.
Véleménye valakinek?
Az msd mikrolépése 3200-on van, kisebben még rosszabb, kernel freki kb 35000-en van.

000000000

Sikerült képet csinálni ?  

ANTAL GÁBOR

Nagyon egyéni kérdés de hátha valaki kirázza a kisujjából . Menetvágásnál ( főleg a kúposoknál ) előszeretettel használom a Mach egy régebbi ( 2 es ) változatából átmásolt un Complex menetvágó wizardot  ( a mostaniak az un Simple vel dolgoznak )  Ebben van egy  ("true")gomb ( mellette egy led a száma: 1053 ) amit ha átállítok akkor a G76 os programot lefordítja egy sok soros G32 re.   Nem is szükséges a varázslóval operálni, egy kézzel editáltnál is megteszi ezt. Az egész a 1076 os makróra épül .
 A screen designerrel   ki szeretném rakni a true gombot és a ledet az"  auto "  felületre és azt várom tőle amit az 1076 os makró előír  
( nálam a makró 48 as sorában az "if " elötti vessző el van távolítva ) Béni volt az aki megfejtette nekem annó  

Béni

Holnap (szombat) késő délutántól tudsz elérni.

4h2rzwpag

A műhely közelébe sem jutottam el,annyi a dolog a munkahelyemen.
Este megyek befejezni egy repülőgép törzset,elotte korbefotozom.

5uk5zef58

Sziasztok!
Olyan probléma jött elő Mach3-nál, hogy munka közben megáll a program és nem reagál semmire, ha újra indítom a Mach3-at, akkor meg végig csinálja. Ez mitől van? Előtte nem csinálta soha. A Mach3 verzió: R3.043.066.

ANTAL GÁBOR

Megoldódott a felvetett dolog ( Nagyon klassz ) Köszönet érte BÉNINEK !