Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Most a nyák pasztázáshoz is a kódgenerálóban látom odarak a sor végére mindenhol egy \n karaktert úgy valahogy mindig jó.

svejk

Vetted!? [#wow1]  

Nosztalgiából visszakerestem a fordíttatók listáját. 34-en dobtunk össze...
De a lényeg, hogy alig vagyunk itt páran aktívak a listából. :(

fa_kukac

Én akkor észleltem, mikor az Excellon-to-code progi által generált sorokat szerkesztgettem, valamiért nem akarta az utsó sort észrevenni. Az artcam proginál még ilyen nem volt. Jó ezeket tudni. Hát ezért szeretem ezt a fórumot lapozgatni, nem a hülye beszólásokért! És mindig van segítőkész ember, aki ért is hozzá, jobban mint én!!! Nade strandos szép 7végét mindenkinek!

u3xrz0cut

Igen, vettem. Talán a 2. leányfalui talin árulta valaki.Lehet Magi István, de ez nem biztos.

frkdv6dyr

Nem tudtam sajnos el menni a a találkozóra, de lett volna kérdésem bőven. Láttam viszont a fotókat, videókat, és elgondolkodtam az egységugra-bugrilól. Ugye a mechanika amit vittél az egy elég primitív szerkezet és a tömeg amit mozgatni kell, az sem egy jelentős azoknak a motoroknak.  

Ez lett volna a fő csapás irány amiről értekezni akartam, ugyan is a motorok amiket használni akarok nagyobbak, nehezebbek, és a mechanika is a többszöröse tömegben amit rángatnia kell egység ugrással.

Komolyan, minden csipkelődés nélkül szeretném ha az adott elképzeléseimet az adott motorokkal esetleg ajánlott vezérlővel sikerülne a találkozón bemutatott módon egységugratni, azaz a hatékonyságát az ismert programokon kívül növelni a te szakmai tudásod révén.

Amennyiben mint kihívás érdekel, és a tudásodat megfizethető áron tudod hozzátenni a projekthez, akkor mutassuk meg mindenkinek, hogy bármilyen mechanika képes arra amit te bemutattál a talin.

PSoft

Pötyögtesd már be a parancssorodba ezt a pár karaktert...

http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=hobbycnc&id=1247506414

Aztán...nyomj egy entert.:)

Hogy mire nem képes ez az undorító,mocskos,csicsa/gigavilág,az összes hazugságával együtt!!!

Ez,egyszerűen...fölháborító!
Hányingere van az embernek tőle(d).:((

ANTAL GÁBOR

Tibor ! engem ez nem zavar ! ( persze a mondanivalóm egész másról szólt.) Én képes vagyok rotary kúpos menetet esztergálni az Elgi nek ( A gyengébbek kedvéért Az Eötvös Loránd Geofizikai Intézetnek , képes vagyok 20 tonnás rudazatkihúzót gyártani és a hőkezelt 36/41 es sokszögcsatlakozóm  egy sikerdarab . Te egységugrasztással képes vagy egy 16 ( TIZENHAT !! ) mm es szürke PVC re egy csavart felületet ráesztergálni egy 3 mm es törött menetfúróból köszörült "késsel "     Na megyek és bámulom tovább a "szép színes bámulni való" a monitoromat

s7manbs8

Tegnap azt hittem a Mach3 hibázik ... aztán kicsit jobban megnéztem a dolgokat, ki volt húzva a Z tengely motorja, mert előző nap kézzel tekergettem valami miatt és úgy maradt. :)

000000000

Ha errrefelé jársz, szívesen tesztelem a gépedet, hajtásaidat, és segítek jobbá, dinamikusabbá tenni.

4ybj8h3c8

Röviden összefoglalva mit olvashatsz az alábbiakban az idézőjeles részben:

M3-ra elindul. Ha nulla volt a főorsó sebesség, akkor egységugrathatod a kapocsolójelet, akkor is idő kell a felpörgéshez. Ergo a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy az M3 parancs 1, vagy 100 usec alatt kapcsolja be a főorsót. A működés szempontjából teljesen lényegtelen, de ezt Antall Úr is leírta neked, tojtál rá.

-----------------------------------

" 10.8.2 A főorsó vezérlése - M3, M4, M5

A főorsó forgásának óramutató járásával megegyező irányba történő elindításához programozza az M3 utasítást.

A főorsó forgásának óramutató járásával ellentétes irányba történő elindításához programozza az M4 utasítást.

PWM vagy Step/Dir vezérlésű főorsónál a sebesség az S szó használatával programozható. Ki/Be

orsóvezérlésnél ez a gépen, a hajtómű/szíjtárcsák beállításával végezhető el.

A főorsó forgásának megállításához programozza az M5 utasítást.

Használható az M3 vagy M4 utasítás akkor is, ha főorsó sebesség nullára van beállítva. Ha ez történik (vagy ha a fordulatszám túlhajtás kapcsoló engedélyező állásban van és nulla százalék van beállítva), a főorsó nem kezd el forogni. Ha később a főorsó fordulatszámot nullánál nagyobbra állítjuk (vagy a túlhajtást megnöveljük), a főorsó elkezd forogni. Engedélyezett az M3 vagy M4 használata, amikor a főorsó már forog, vagy az M5 használata, amikor a főorsó már áll. De figyelembe kell venni az ezen műveletek sorrendjének konfigurálására vonatkozó biztonsági előírást, amely egy olyan horderejű sorozatra vonatkozik, ami megváltoztatja egy már futó orsó forgásirányát."

4ybj8h3c8

Akkor műszaki emberként rakd össze első körben magadban, hogy egy másodpercekben (az én gépemen cirka 8-10 sec) mérhető felpörgési periódusban miért is kell ezredmásodperces bekapcsolási időkkel bíbelődni?
A lézert ne keverd bele, egy maróvezérlő programtól egy normális műszaki ember nem vár el lézer vezérlést. Nem erre lett kitalálva, az egy dolog, hogy sokan használják erre, de a korlátokat ismerni kell és elfogadni a hátrányait, ha vannak.

VViktor

Sziasztok.
Én dolgoztam heidenhain 410-es gépen,és ott a főorsó sem pörgött fel azonnal.Hiába volt akármekkora sebesség beírva neki.
És azért maradjunk abba,hogy egy ilyen gép komoly vezérlővel bír.

sanyi84

De ez tény , hogy nem használható erre, megoldás is van.  
http://www.cooperman.talktalk.net/files/27_files/Page652.htm" TARGET=_fnew>tweakie megoldása

Szerintem nem illik erre használni az M3 at, mérnökileg is helyes hogy nem "nulla" a kapcsolási ideje mert nulla alatt nem pörög fel semmi maximum fordulatra.  

Nem is vita volt ez most részemről csak egy ismert probléma és megoldásának megmutatása.  

Mach3 alap hibája a mindenre jóra akarták tenni egy könnyen instabillá váló nem erre tervezett oprendszer alatt alapötletként külső hw nélkül.

ANTAL GÁBOR

Én vettem védelmembe ( 13945) a Mach ot de semmilyen személyes támadást nem indítottam . A vita lezárására egy példa : Azok a " hülye" angolszászok hogy mit ki nem találnak: A menetprofil 55 fok, az emelkedés egy collos menetnél pl: 2.30909 ( végtelen tizedes tört ! )  A kúposság megadása sokszor coll/ láb  és a külső átmérő sem egész szám ( sőt akár nyolcad ,tizenhatod stb collban van kifejezve)  bezzeg mi itt Európában mennyivel "okosabbak " vagyunk.   Egy kérdés: kritikával illetve össze szabad hasonlítani a két rendszert?  ( én nem tenném )

u3xrz0cut

Nem tudtál leírni egy szakma fórumon egy normális mondatot, hogy ne ócsároljad, egy sokak által használt és kedvelt programot. Ezért kaptad, amit kaptál. Jogosan! Van saját topikod, ott írogathatsz akármit, ha kíváncsi valaki rá, majd elolvassa.Emberileg vetekszel szegelgetekkel! Ha így folytatod, úgy is fogsz járni!