Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Valószínűleg ugyanaz a stratégiád mint amit a hengeres menet vágásánál a hagyományos gépen alkalmazunk. ( mint írtam )   De mit csinálsz egy kottyanásos keresztszánnal ha kúpot kell csinálni és a gyártás olyan irányú hogy az esztergálás során nő a kúp átmérője ?

ANTAL GÁBOR

Ha ismert volt a kotyogás és ismert volt az orsó / anya mérete akkor hogyan saccoltad meg hogy mekkorával nagyobb golyó kell bele a javításhoz ? Egyáltalán hol lehet beszerezni Mo on pl 3.175 nél kissé nagyobb golyókat ? mert gondolom a csapágyboltos az elküld melegebb éghajlatra ilyen igénnyel. ( vagy kifizetteti az igényeltet és kapok 3.175 öt )

istvan58

s2k5ycubj

Emlékeim szerint abba is ugyan ilyen méretű golyók kellettek. És nem kellet tökölni,mert a méret nem változott. De a beállítás az nagyon lényeges! És eléggé túl kell húzni az anyákat ahhoz,hogy megfelelően működjön! Ilyen golyót még bicikli boltban is kapni,mert a kormánycsapágyakba ilyen való,szabvány coll méret.

s2k5ycubj

Igen,az egyszerűbb,nem állítható golyós anyába válogatott méretű golyókkal lehet elérni a hézagmentességet. Ezek az alap egyanyás verziók. Kell is vele játszani mire jó lesz,ha még jó lesz...

istvan58

azért tettem minden tengelyemre dupla, előfeszített anyákat.

s2k5ycubj

Helyesen tetted! De,ha nincs nagy igénybevétel és a megfelelő karbantartás is megvan,a sokat szidott kínai orsók is sokat bírnak.

svejk

Az a baj a csapágyboltos 1/8"-osok közt is nagy a szórás, bőven átfedi a teljes tartományt, melyet jobb helyen külön-külön árulnak.

svejk

Ez nagyon jó link.[#worship]
Tapasztalat is van, hogy biztos azt küldik amit kérsz?
Az ár is jó, itthon sem olcsóbbak, már amelyik túlméretet épp lehet kapni.

hostya

Egy megfelelő méretű (löket/erő), gázrugóval előfeszíteni a keresztszánt "kifelé"...  
Szerintem működik... [#wave]

s2k5ycubj

Létezik ilyen gázrugóból olyan,aminek nincs csillapítása? Mert eddig csak olyannal találkoztam aminek van.

hostya

Igen, létezik...

Természetesen a 'csillapítás nélküli' gázrugónak is van némi csillapítása, de a szóban forgó felhasználást, (forg.gépek szán előfeszítése) figyelembe véve elhanyagolható...
Nagy sebességű gyorsjárat esetén pl. 15-20 000mm/min már érezhető a csillapítása a 'csillapítás nélküli' gázrugónak is..
Ha érdekel, néz szét http://www.moliton.hu/gazrugok_hu.html" TARGET=_fnew>itt...

s2k5ycubj

Köszönöm![#wink][#integet2][#integet2]

ANTAL GÁBOR

Bizisten valami hasonlóban gondolkodom. Mi a biztosítékom arra hogy kicserélem a golyósanyát és másfél év múlva megint szívok. Egyébként is okulásként leírom ide az esetemet :anno megcsináltam az orsó végcsapágyazását és óvatosan raknám rá az anyát, szépen megy egy darabig aztán megakakad... Újra nekifogok , na a végén kiperegtek a golyók , felgolyózom és újra nekifogok, nem feszítem a húrt a végén mikrométerrel végigmértem a golyókat és volt közöttük egy kiugróan nagyobb . Hát így dolgoznak a sárgák a gyárban ( SFU2005 os a szett )  Most Hiwinben gondolkodom ( a dupla anya a mostani konstrukcióban nem fér el ...)

istvan58

még nem vettem tőlük. De szerintem megér egy probát,  99.8% az értékelése.