Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Jó cég, pontos, megbízható, gyors.  
A rendeléstél számítva mindhárom esetben a 4. nap kézhez kaptam a csomagot, pedig 1 hetes átfutást írnak.
Az egyik volt csillapítás nélküli egy kis Isel-es gép Z szánjára. Tokéletesen tette a dolgát, igaz csak 4-5 ezer körüli volt a gyorsjárat.

m0cpb8m3

Miért van az hogy némelyik program végén az M30 parancs után nem ugrik a program elejére a rendszer? Mindez más programoknál viszont működik.

kr97pwss2

A G kódban az utolsó utasítás után kell egy üres sor, mert ha nincs, akkor az utolsó sorban lévő kódot nem hajtja végre.

m0cpb8m3

svejk

Bizony-bizony, de sok ilyen apróság van, amik megkeserítik a kezdők életét.  
Sajnos a régi mach3 fordításunk is elavult, no persze ez abban sincs benne.

2f428kduf

Benne van: 17. oldal kiemelt sor

s2k5ycubj

Lehet,hogy túl nagy betűkkel írták...
[#taps][#taps][#taps][#nyes]

u3xrz0cut

Még leányfalun vettem, de rongyosra olvastam, forgattam....Van benne sok okosság. Sokkal jobb mint a PDF !De azért elkelne már egy újabb javított kiadás. [#nyes]

Béni

Nem kell. :)
Csupán le kell zárni az utolsó sort.  
Hexa $0D $0A, ami a gyakorlatban egy ENTER (CR+LF)
Szerintem ez elfogadható "áldozat".

svejk

"És ne felejtse lenyomni az Enter gombot m0 után"

És ott van és ott van...[#worship]

Viszont üres sor az nem kell az igaz, elég ha a G-kód utolsó sora be van fejezve.

fa_kukac

Ja, hát ebbe én is beleszaladtam!  

fa_kukac

Köszönjük, segítség volt, legalábbis nekem igen!

fa_kukac

Igen! Előbb elolvasni, utána szitkozódni! [#wink]

ANTAL GÁBOR

Szerintem a Mach szerkesztői helyesen jártak el  amikor egy késleltetést ( amit a felhasználó szabadon állíthat a Config ban )  építettek be az M3 esetén . Az M3 alap funkciója a főorsó bekapcsolása és igenis életszerű kivárni azt amíg felpörög a főorsó . Persze később sok minden másra is fel lett használva az az M3 ( pl plazma gyújtás stb ) Nálam például az M3 letiltja a Mach független  autonóm MPG met   .

s7manbs8

Lehet a C nyelvi valami sorbeolvasó olyan, hogy ha nincs a végén, akkor nem olvassa be ?