Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

Ha a módszer elmélete ki van dolgozva és nincs még megoldás, keress meg magánban!
(Pontosan, egyértelműen megfogalmazva a működési feltételeket és a működtetés módszerét.)

000000000

Rendben !
Egyenlőre még nem láttam a gépet, de amint megvan a működés elve akkor gondolok rád.
Mondjuk a pneumatikus szerszámváltót is kisilabizáltuk és teljesen jól működött.
Szerintem ez még egyszerűbb lesz, ha csak a nullpont eltolás nem tesz be.  

2f428kduf

Ahogy korábban is írtam: aki nem kérdez az az is marad.
A varázslóbol az writerrel sehogy sem boldogulok. Megírom amit akarok, nyomom Irj, azután sehol sincs amit írtam. Mit nem csinálok jól. Néhány egyéb varázsló már müködött.
A segítséget köszönöm.

svejk

Minden beállítás és írás után az "Enter" meg volt?

2f428kduf

Hát az enterre nem esküszöm meg, próbálom

2f428kduf

Köszönöm, mindenhova En, hát nem bejött

2f428kduf

Elkiabáltam!
Csak egyszer müködött, az is csak az egyik gépen.
Ha átmásoltam a kódot, müködött. Ha átírtam a szöveget, akkoris az elsőt írta, bár más neve volt. A két varázsló nem egyforma, mármint a varázsló.

2f428kduf

Meoldódott, ujra kellett telepíteni a Mach-ot.

istvan58

Sziasztok,

aki mach-ban jártas kérem nézen be az épül a gépem istvan58 topikba #1748 bejegyzés.
Köszönöm.

000000000

CNC orsók kottyanásának szoftveres kompenzálása, Mach3 ban.  

http://cnctar.hobbycnc.hu/Daniba/Kepek_/Backlash%20t%e1bla%201.JPG" border=0>  

svejk

Dicséretes a segítőkészség, de ha maradandót akarsz alkotni akkor figyelj a helyesírásra, (fűl) illetve az értelmes, érthető mondatokra. (A számot kottyanás/mm -ben kell beírni)

(azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy állandóan az önzetlenségről papolsz, közben nyomod a reklámot)

A felhasználóknak még annyit, hogy fogadják meg a Mach3 gépkönyvében leírtakat és csak a legeslegvégső esetben folyamodjanak eme beállításhoz.
Sajnos ez nem pótolja a mechanika pontosságát és mint úgy emlékszem Polgárdi Balázs kiderítette, néha nem is működik jól.  

ANTAL GÁBOR

Pont erről a kottyanásról beszélgettem pár napja Homovits Miklóssal .  Másfél év alatt kottyanóssá vált a kínai golyósorsóm az esztergánál .  Mérőórával kimértem és beállítottam a kompenzációt a Mach nál  . Csináltam egy mérőórás tesztet  és 5 percig boldog voltam mert virtuálisan minden OK volt .DE!Tegyük fel hogy külső kúpot esztergálok a kis átmérőtől kezdve .A Mach kiveszi a kottyanást és elindul a fogás . Ha kicsi a forgácsoló erő és van szánsurlódás akkor lehet a kijelölt pályán halad a kés hegye , de egy nagyobb csúcsrádiuszú kés nagyobb fogással már kottyanásnyit mozdíthat a szánon . Ez ellen csak úgy lehetne védekezni ha a nagy átmérő felől kúpolnánk.  De sokszor ez lehetetlen  ( pl egy kúpos menetet kell csinálni aminek  kifutása a sokkal nagyobb átmérőjű rész homlokánál van .  A kompenzáció a marózásnál is okozhat meglepetést . Szerintem csak olyan esetekben működhet ( elvileg ) jól amikor az orsó feszítve van a forgácsoláskor ( esztergánál átmérőzés , leszúrás  vagy marónál Z irányú fogásvétel ,fúrás ) De ilyenkor a programot meg is lehet úgy írni hogy  a holtjáték eltűnjön ( le kell utánozni  a hengeres menet kézi elkészítésénél  alkalmazott módszert)

s7manbs8

Én írtam magamnak régebben a saját programomba egy olyan utasítást, ami mindig egy irányból közelít meg egy pontot, így feltámaszkodik az orsó oldalán, abban is van azonkívül kottyanás mentesítő beállítási lehetőség is.

u3xrz0cut

Tőlem indult a dolog. Tele a tököm az EMCO-val.Az oldalukon és a prospektusaikban, gépkönyveikben olyan fotókat tesznek fel, hogy köze nincs a valósághoz. Mintha 5x nagyobb és stabilabb gépen csinálták volna. Elkap az ideg és kihajítom a "gyári" rosszjaikat és teszek bele egy menetes szárat, meg normális csapágyazást. A nagy gépemen 0,002 a holtjáték 2 év után a menetes száron. Pedig megy rendesen. Az újonnan vett golyósorsóban is van annyi, ha nem több, ennyi év után, ugyanazon a gépen.

s2k5ycubj

Milyen EMCO géped van? Én egy EMCO TURN 360-as esztergán dolgoztam és szedtem atomjaira. De ott a golyós orsóknál elég volt a golyókat cserélni és tökéletes lett,előtte lógott is rendesen. És a holtjáték mentesítés sem volt zökkenőmentes,összegyógyult az állító gyűrű.