Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Révész Richárd

Ha a képernyőfelületen nincs megszerkesztve a 4.-ik tengely akkor nem fogod látni attól, hogy beállítod a pineket.
Töltsd vissza az eredeti Mach3 képernyőt és azon tudod tesztelni.
Képernyőt nem olyan nehéz szerkeszteni, viszonylag könnyen be lehet rakni a magyarított felületre.

pv6cdvuc7

Köszönöm válaszod! Megpróbálom.

2f428kduf

Tisztelt Uraim
Egy kis frekvenciamérő előlapját csinálnám plexiből. Egy kapcsoló, és egy BNC-nek fészket marnék. A varázslók között találtam olyat, ami kör alaku fészkhez készít G-kódot, ezzel sikerem is volt.
   A méréshatár kapcsolóhoz a szögletes fészket nem tudtam elkészíteni, valamit csinált, a gép  megmozdult amikor a post codra kattintottam, DE nem mentett semmit. Mejegyzem a kör maró sem érdeklődött hova is mentsen valamit??

s5f8tmfv3

Nem ment sehová, a post code gomb után rányomsz az exit gombra, ott lesz a kód betöltve a főablakban.

2f428kduf

köszönöm, próbálom is.
De, miért kezdte rögtön végrehajtani, vagy be se legyen kapcsolva a marógép?

s5f8tmfv3

Elvileg a főképernyőn indítod mint rendesen.

hje3wyntn

Sziasztok!
Mach3  -ba, ha végállásra fut a gép, van lehetőség lehozni a kapcsolóról szoftveresen, vagy csak ha kiiktatom a kapcsolót?

4ybj8h3c8

Ha jól van beállítva, akkor a nyilakkal lehozhatod. Ha nem jön le, akkor változtasd meg a kapcsolók nyitás-zárását. Volt ilyen gondom, azt hiszem ez segített.

0bn8uxmw

A settings fülön ott van override limits gomb azzal lejön a bátrabbak az auto limitoverride-ot is bekapcsolhatják. De inkább ajánlott a Config - Homeing/limits-nél a beállítani a gép méreteit (soft limit) és akkor nem tud kifutni a kapcsolóra ha a főképernyőn engedélyezve van a Soft Limits gomb.

3z4pi4rei

Sziasztok!

Hallottam hírét, hogy a CNC vezérlésére használt PC-re nem illdomos a Machon kívül mást telepíteni, mert összeférhetetlenségi gondok miatt megtébolyodhat a PC. Az a helyzet állt elő, hogy használnom kéne az ezer éves, de jól működő HP scanneremet, viszont most derült ki, hogy az XP feletti oprendszerek már nem támogatják, így nem működik. Az egyetlen XP-s gép a környezemben a CNC-s laptopom. Szerintetek, ha csak azt a kőkori progit telepíteném rá, az is okozhatna gondot?

Köszönettel Fishi

000000000

Nyugodtan rárakhatod.
Csak egyszerre ne használd a két programot.

3z4pi4rei

000000000

Nem értek egyet Danibá60-al.
A Mach3 tipikusan az a program melynek szükségesek az erőforrások. Tehát nem érdemes telepíteni mást a gépre főleg olyan programot mint a scanner-é ami rengeteg rezidens háttérben futó alkalmazást is telepíthet. Mivel írtad hogy ez a gép nem egy erőgép így csak nagyon óvatosan. Ha elfogy a memória vagy belassul, láttam már olyan gépet ami emiatt tévesztett. Érdemesebb inkább ha csak egyszeri alkalom van akkor egy pendrive-ra vagy másra telepíteni az XP-t és én hagynám a mach-os telepítést tisztán.

PSoft

P4-es gépet használok Mach3-al a kis lézeres gépemhez.

XP Blade SP2 az op.rendszer.
2,6-os proci van a gépben, 1,5G rammal.
Net nincs ezen a gépen, de számtalan más program van telepítve, amit használok is, akár a Mach futása közben.

Többször előfordul,hogy futó Mach/dolgozó gép mellett,épp egy másik munkának az előkészületei is folynak(Photoshop kép előkészítés,vagy épp G-kód generálás,Aspire,G-Ray,Dot-G...stb.) a következő munkához.

Előfordul,hogy eközben a Mach "megtorpan" pár másodpercre,és ilyenkor a gép is ugyanezt teszi.
Majd, megy tovább, mintha mi se történt volna.
Az ilyen "megtorpanásokból" azonban, még soha sem volt se lépésvesztésem, se rontott munkám.

Persze,minimalizálni illik a "dolgozós" PC-n a nem kifejezetten a munkával kapcsolatos, úgymond felesleges programokat/alkalmazásokat.
De...látod, itt az ellenpélda,hogy nem törvényszerű a lépésvesztés,hibás/rontott munka a háttérben zajló egyéb események miatt.

Béni

Vista driver sincs a szkennerhez?
Mi a típusa?
Milyen módon csatlakozik a PC-hez?
Linux alatt nagy eséllyel működne. (Linux Mint virtuális gépen is megteszi.)

Nem kiszámítható, hogy egy Mach3-at futtató gép mennyire toleráns egyéb alkalmazások tekintetében. (Természetesen csak az LPT portos használatnál lehet probléma.)
Nagy tragédia szerintem nem fog történni, ha feltelepíted a szkennert ugyanarra.