Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Motoros

Nálam is volt egyszer ilyen ..mármint a xml file megsérült.
Betölt az XP--OK,
 kiválasztom a már előzőleg is használt profilt,, töltöm be és teljes lefagyás csak főkapcsolóra indul ujra.
 Rájövök hogy másik profilt ha betöltök akkor hibátlan.
Szerencsére van mentésem usb-n és simán felülírom az eredetit a Mach mappában és NEM OK.
Erre törlöm a Mach mappában problémás xml profilt és a mentett profilt bemásolom.

És minden OK!!

Amire én gondolok , de lehet nincsen igazam:
Valami miatt a vincseszteren ez a file fizikailag megsérülhetett. Hiába másolom oda arra a fizikai helyre nem lesz jó.
De törlés után mivel máshová kerül így már jó...nem tudom érthető e.

Ha viszont igazam van akkor a vincseszter talán egy kikapcsolásnál hibásodhatott meg---a fej nem parkolt ki szabályosan hanem leesett.
De lehet bekapcsoláskori meghibásodás is (nagy páratartalom)
Megoldás lehet egy SSD esetleg.

d46hvfrdr

Üdv!

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a mach3 használható windows 10 alatt UC100-ról?

000000000

Nekem évek óta hibátlanul megy a Mach3 az MSD léptető vezérlőkkel.

Mióta C45-ös acélba 8-as maróval kimartam a 30mm átmérőjű csapágyfészket és a csapágy cuppanósan ment bele, az életemet is rábíznám!
Persze az optimalizálás listát végig csináltam az XP-n-

000000000

000000000

Majdnem igazad van :-)

Amikor megvettem a liszencet ~30 körül volt. (sokszorosan megtérült)
Mindig csodálkoztam az olyan bejegyzéseken, melyek a mach hibáiról szóltak.
Nekem jelenleg is két gépen fut, soha semmi problémám nem volt vele.
Illetve ha volt, rendre kiderült, hogy én vagyok a ...

Most jött ez a "probléma" és át tudom érezni azt, ha valaki élből egy ilyenbe nyúl bele.
Hozzátenném, hogy a hajtás, amivel most nyűglődöm 17 éves!
Lehet eljött az ideje, hogy lecseréljem "korszerűbbre", a DOS-al együtt.

Mondom mindezt úgy, hogy emellett retro fan vagyok, rajongok a régi számítógépekért;
a mai napig gyűjtöm / használom őket...

OFF
Nincs valakinek a padláson egy EP128-a :-)
ON

000000000

000000000

Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni az x-és y tengelyek végálláskapcsolójának bekötésében? Már megpróbáltam minden javaslatot amit a gépkönyvei ír de valamint nagyon elnézhettek mert nem akar működni.H1 cnc controller vezérlőm van a bemeneten bármit csinálok csak az e stop működik. Végálláskapcsolónak megszakító végálláskapcsolót használok (ezek megfelelnek?)
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni. ( priviben itt tud tudtok segíteni. temesi@calor2000.eu)  

juh0557j0

Igen, ez biztos, hogy nem a vezérlő hibája , hanem a Mach3- Win7 kapcsolata okozhatja.
Arra gondolok még, hogy nem-e kell beállítanom kompatibilitási módot?

juh0557j0

Hogy vannak azok a kapcsolók bekötve? Tudsz egy rajzot mutatni?
A bemenetek beállításánál az "automated setup of inputs" -nál próbáltad a bemeneteket beállítani?

juh0557j0

SSD van a gépben. Már kezdek attól is félni, hogy ez is baj lehet?  Előbb-utóbb kiderül. A héten vallatjuk!

Rabb Ferenc

XP - MACH3 - H1 esetén valahogy így kellene kinézni a Config-Port and Pins-Input Signals ablaknak.  

http://www.kepfeltoltes.hu/150921/MACH3_v_g_ll_sok_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

http://www.kepfeltoltes.hu/150921/MACH3_v_g_ll_sok_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Mondjuk ez a step pulse / dir pulse a Mach-ban nem nagyon van dokumentálva (vagy csak én nem találtam róla korrekt infót).

Megtévesztő az is hogy a beviteli mezők fölött 1-5, 0-5 szerepel. Ezzel szemben 15-ös értékig lehet bele írni.
Jó lenne mérésekkel dokumentálni, hogy a beállítások hatására mi történik a porton...

Vagy ez már megtörtént, csak lemaradtam róla... :-/ ?

000000000

Ehhez voltaképp egy bemenet is elég...

000000000

Örülj a sok-sok csili-vili ablakának, írhatsz te oda bármit, a valóság sok esetben más lesz.:) Cserébe viszont elmondhatod magadról, korszerűen klikkelgethetsz napestig, és olyan szép és egyszerű az élet a monitoron.:)

Rabb Ferenc

Mármint mihez elég egy bemenet?