Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

A három darab végálláshoz/referenciához;

3 darab kapcsoló sorba kötve.
A sor eleje GND, a vége pl. 15.
Így az összes PIN number 15 lesz a táblázatodban és spóroltál 2 bemenetet...:-)

Rabb Ferenc

Érdekes lesz, amikor indulásnál a gépi nulla felvételekor (HOME gomb)a "Z" tengely nullára futásával leáll az egész procedúra és a MACH3 padlót fog. Az "X" és "Y" már nem fog nullázódni és nem állítható be a szoftveres határ sem.

000000000

Referencia felvételkor (HOME) a gép csak az éppen mozgatott tengellyel foglalkozik.
Szépen felmászika a Z kapcsol, majd lejön a kapcsolóról s után jön a többi tengely ugyanígy.

Nálam így működik 2 gépen, jó ideje...

000000000

Rabb Ferenc

Milyen vezérlőd van?

000000000

Minden tengelyen MSD, előtte leválasztó kártya.
De ez ettől független.

Neked a Z tengelyen lent van is van végállás?

Rabb Ferenc

Nincs, csak fent van. Merthogy a "Z" mindig "negatívban" dolgozik. A határok szoftveresen vannak beállítva.  

De miért is jó, ha felszabadul még két bemenetem a H1-nél?

000000000

Csak egy alternatív megoldást szerettem volna mutatni, a Te megoldásod is jó természetesen.

Igen a Z negatívban dolgozik, azért nem értem miért van nálad a "Z--"  bekonfigolva...

000000000

Nem kéne, hogy bármi baja legyen a Mach3-nak Win7-en. Win7 alatt a Mach3-nak csak a nyomtató port driverja nem működik, legalábbis a 64bites OP rendszereken már nincs lehetőség a közvetlen portelérésre, ezért 64bites Win7-en biztos hogy csak mozgásvezérlővel fog menni, nyomtatóporttal nem. A nyomtató port drivert leszámítva kell, hogy fusson gond nélkül Win7-en a Mach, akár 64bites verzión is. Legalábbis én nem tapasztaltam soha ezzel kapcsolatos problémát.

Rabb Ferenc

Az ördög állítólag nem alszik, csak a szemét tartja csukva :) A HOME pozíció felvétele után az adott végálláskapcsoló már VÉSZSTOP-ként funkcionál. (Z-- Y-- X--) Vagyis egy esetleges tévedésnél nem a koppanás/reccsenés állítja le a gépet, hanem a vezérlő...

000000000

...válasz a semlegesben

000000000

Mondjuk a Z-nél a kilógó szerszám határozza meg a tengely végpontját :-)

2f428kduf

Egyszer én is így jártam: fordítva dugtam vissza a kábelt. Nem figyeltem melyik az egyes, igaz nem is kiabál.

s7manbs8

Minél bonyolultabba valami , annál jobb. :) No de a Mach3 csak egy résztvevője  a rendszernek amit mindenki használ, nem mindig az a ludas. :)

juh0557j0

A kis habvágóm működik Win7-en LPT porton keresztül! Igaz ott csak 2 tengely van, és eddig nem tapasztaltam semmi hibát.