Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

guliver83

Itt letöltöttem a V3 verziót, de a V2.12 nem tudom leszedni, vagy csak én nem tudom, hogy hogyan kel.

3wm3x3zz

sziasztok  használ  valaki   szerszám  magasság  bemérőt  , egy  kis segtiséget szeretnék kérni.

3wm3x3zz

sziasztok  , azt  hogy  tudom kivédeni  hogy a  frekiválto  a  billentyűzeten keresztül lefagyasztja  a   mach-ot? Erre  tippelek

svejk

Próbáld PS2-es billentyűvel, majdnem biztos hogy menni fog.  
Persze ez nem jelenti azt, hogy a zavarsugárzást nem kelle megszüntetni. No ez már bonyolultabb.

me3ua0a6

Érdekes jelenség.
Vezeték árnyékolás megoldhatja a problémát.
Esetleg: Nyiss egy jegyzettömböt, és amíg abban villog a kurzor, indítsd el a frekiváltót. Ha bármilyen jel megjelenik, akkor zavar keletkezik a billentyűzet vezetékében. (Persze sajnos nem biztos, hogy látható lesz bármi is. Ám az is lehet, hogy lefagy a jegyzettömb is :D )

3wm3x3zz

PS2  es  de  a  egér  USB    lehet  az  inkább..

me3ua0a6

Húzd ki az egeret.
Mach3-at tudod irányítani billentyű parancsokkal is.
Egy tesztet megér!

svejk

Lehet... Egy biztos, nemrég egy hajtogatható billentyűzetet látam saját szemmemmel, hogy még a futó Mach3-at is kilőtte.  
Ha mesélik el sem hiszem.

adamant

Ugyan ezek voltak a nekem is jelenségeim annó még a topikomba szerintem írtam is róla :) ahogy a szevokat gerjesztettem úgy indultak el a programok a képernyőn aztán a vége az lett hogy rossz volt a földelésem...

3wm3x3zz

ok   legközelebb , és  még  egy kérdés  lefagy  a  mach , meg tudom nézni  a  legutolsó   start  pozíciót  lefagyás  előttit?

u3xrz0cut

Szerintem nem, vagyis nem biztos hogy a valós értéket látod.

me3ua0a6

Valószínüleg rossz értéket mutat, de ha van 3db profi home szenzorod, akkor elvileg gond nélkül tudnád folytatni a munkát újraindítás után.

3wm3x3zz

van  reff  állásom igen  de  a mach  csak  akkor  menti   a  start pontot  ha  kilépek  belőle  ugye?

3wm3x3zz

irok neked  privit

me3ua0a6

Nah, ez egy jó kérdés... :S
Ilyent még nem teszteltem! Logikus volna, hogy csak az aktuális, azaz kikapcsoláskorit mentse, és a "kinullázott" pozíciót elmentse a nullázás pillanatában.