Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

f35ezvjs

Nekem sokáig ment a cnc két billentyűvel egyszerre.
egy normál billentyű a számítógép mellett és egy numerikus a cnc gépnél. nem jelentkezett hiba szerencsére.

KoLa

Már vagy 5-6 éve hibátlanul működik!
két usb billentyűzet van a gépen, hol az egyiket nyomom hol a másikat, amelyik közelebb van!  
Az egyiken nyomom a shift-et, a másikon a nyilat, ahogy jön!

PSoft

Tudom,hogy régóta használod.
Ezek szerint...gond nélkül.:)

De,haladni kell ám a korral,nem leragadni egy ilyen "gumibillentyűelektronikábólexkábáltakárminél"!!!:)
Még ha,faxán műxik...akkor is!:)))
Rafi nyomók,jól bírják?
Szólj ám ha pótlás kell!
[#nevetes1][#wave]

svejk

Normál esetben -pl. a gép mozgások- a kurzor nyíl billentyűkre vannak konfigurálva.

Ha ugyanezzel a konfigurációval használjuk az emulátort, akkor szerintem az előbb utóbb véletlenszerű nem kívánt mozgásokhoz fog vezetni.

Az emulátor használata mellett az eredeti billentyű csak másodlagos szerepet kell hogy betöltsön, javarészt a file kezelésekhez, G-kód módosításokhoz, MDI parancsokhoz kell, ezért fizikailag is mellőzve lesz.

No de ha előveszem, akkor ne kelljen már arra figyelnem, hogy nehogy megnyomjam a kurzor nyilakat.

svejk

Persze lehet úgy is érvelni, hogy jobb ha inkább mindig figyel az ember, mert a normál billentyűn is elővarázsolhatók a speciális karakterek, és ami megtörténhet, az meg is fog előbb utóbb.  
[#circling]

000000000

Értem.
Köszi.

guliver83

Lehetséges úgy beállítani a Mach3 nál hogy csak akkor működjön bármely gomb is, ha csak kombinációt csinálok?
Úgy értem, hogy például a Mach3Screen bármit rá lehet konfigurálni a billentyűre, de úgy konfigurálom, hogy csak akkor fog működni ha például nyomom közbe a Ctrl billentyűt.  
Így meg lehetne akadályozni, hogy véletlenül az asztali billentyűn elnyomjunk valami , mint ahogy svejk is írta.
Az USB emulátorral van olyan lehetőség, hogy billentyű kombinációt küldjön a PC felé, egy gomb lenyomására.

000000000

A Ctrl pont nem jó erre mert az a fix mozgatási módhoz kell.  
Viszont ha már eleve ilyen speciális karakterek lenének hozzá rendelve amiket nem biztos, hogy meg fog jeleníteni a fórum a zárójelek között  (☺☻♥♦♣♠•◘○♂♀♪♫☼►◄↕‼¶)
Akkor már tuti elkerülhető lenne a véletlen indítás vagy mozgatás.
Ezzel annyi a bibi, hogy a biztonságnak ára van és hozzá kell rendelni a speciális karaktereket az adott Hotkey-hez.
De ezt Svejkel ki is veséztük.

guliver83

Én csak példának írtam, hogy Ctrl.
Bármi más szóba jöhetne.
Mert az USB egységet meg lehet csinálni akár úgy is hogy két karaktert kel lenyomni és úgy a harmadikat hogy mozogjon a gép.
Hogy tudom én ezt hozzárendelni, hogy így menjen a saját billentyűzetemen?

000000000

Ezeket a speciális karaktereket amit írtam szerintem sehogy.
Ezekhez kellene az az usb-s keyboard szimulátor ami eleve ezeket a karaktereket küldi.
Így lenne tuti a "hülye" biztossága.  
Mert az ennél egyszerűbb speciális karakterek könnyen előhívhatók a sima billentyűzettel is.  
Ha mellényomsz és alt Q azaz \ vagy pont ez a karakter kell, és ez van az indításhoz rendelve, abból igencsak sok I.B.M lesz. (mindenható felszólítása nemi közösülésre) :)  

guliver83

Lehet hülyeség amit írok, de ha ezeket küldi, és nem erre van beállítva a Mach3 felülete akkor hogy tudja majd kezelni?

000000000

Lejjebb írtam már: "Ezzel annyi a bibi, hogy a biztonságnak ára van és hozzá kell rendelni a speciális karaktereket az adott Hotkey-hez."  
Illetve a karakter kódját az adott Mach funkcióhoz.

2dbfy8y

Ha nem nyilakat akarunk használni akkor alt, vagy alt gr-el simán lehet más betűt kombinálni.

guliver83

Például hogy tudsz hozzárendelni egy ilyen egyedi billentyűt a Hotkey ben?
Egy billentyűt azt lehet de ilyen egyedit azt nem vagyis nekem nem sikerül.

2dbfy8y

Mért nem lehet?
Altgr+u mondjuk lehet, de gondolom más betűt is.
Nyilakhoz más billentyűt bizti nem tudsz hozzárendelni.
De valamit valamiért.
Szerintem ehhez a Csaby által gyártott holmihoz bizti hozzá tudod rendelni a más billentyű kombinációt is.
Meg akkor nem is kell a billentyűzet nagyon.
Csak program betöltés, üzemmód váltáshoz kell esetleg.