Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Csaby

Nem kell semmi, Mach3 és Win kompatibilis. Xp-vel és Win7 -tel teszteltem.
Neked csak a nyomógombokat kell felszerelni és behuzalozni. Utána azonnal hadrafogható.

guliver83

És akkor nem is kel rátanítani a gombokat?
Ha például és valami mást akarok kitenni?

Csaby

Nem kell semmit tanítani, már tudja a
Left, Right, Up, Down, PageUp, PageDown mozgató billentyűket, valamint ezeket Shifttel és Controllal kombinálva. Tudja még a program Start, Stop, Pause, Rewind funkciókat. Emelheted és csökkentheted az aktuális Feedrate értékét és a főorsó fordulatát, feltéve, hogy a Mach3 vezérli. Valamint ki/be kapcsolhatod a főorsódat.

Február 9-én fel lett téve a kérdés, hogy mik legyenek a fő funkciók. Mivel nem jött kérés, saját hatáskörben döntöttem. Így.

Megoldás lehet, hogy átírod a saját Mach3Screen.set -edet, vagy rávesztek, hogy legyen egy "B" módon programozott változat is.
Ismételném, hogy nem szeretnék névre szóló kismillió változatot csinálni belőle, előbb jussatok konszenzusra, hogy mire lenne még szükség.

vjanos

Linuxcnc-vel megy vajon?
Bár ha sima szabvány billentyűzetnek látszik, miért ne menne...

Csaby

Ha a billentyűzetkombináció ugyanaz, akkor igen. Még egy sima szövegszerkesztőnél is használni tudtam, csak ott pl. a shift+nyil a kijelölés.

guliver83

Jog Mode és a Cycle Jog Step?
És a  három tengely nullázása X.Y.Z, GotoZ,  
Auto Tool Zero én ezeket raktam még ki.

me3ua0a6

Íme az áramkör: USB billentyűzet emulátor
Csaby már megírta a fontosabb paramétereket, tudnivalókat.
http://bit.ly/cncpart5" TARGET=_fnew>USB Mini Keyboard

2dbfy8y

És úgy nézem nagyon verseny áras is. [#eljen]
Csaby jól összehozta, szép munka! [#taps]

svejk

Én írtam akkor is.
Bármi ami minél bonyolultabban hívható elő normál billentyűzetről.

Szerintem ez az egyik lényege.

000000000

Bocsi, tényleg csak kíváncsiság.
Miért fontos, hogy minél bonyolultabb legyen?

ANTAL GÁBOR

Tényleg nagyon versenyképes az ár  ( annak ellenére hogy dec közepén elkészült egy másik emulátor  ki fogom próbálni )  Egy kicsit több leírás ( egy jól szerkesztett PDF )kellene még  Hogy ne a fotóról kelljen a bemeneteket kisillabizálni )  

Egy fontos kérdés :" Gombnyomás közben megszakított USB-s kapcsolat esetén előfordulhatnak anomáliák! A véletlenül megszakítható USB-s kapcsolat kiküszöböléséről gondoskodni kell! "
 Szeretnék erről többet tudni ill az elhárítás metodikája is érdekelne  ( Csabínak is szól!!!!)

Csaby

Gábor!
Nem kell a fotórol kisilabizálni, a panelre rá van szitázva, hogy melyik bemenet mit csinál. A papíralapú doksi sosincs meg, ha éppen szükség lenne rá. :(
A megszakított USB kapcsolat, a billentyűzetek működéséből (mindegyiknél, nem csak ennél) adódik. Mondjuk lenyomod a balra nyilat => elküldi, hogy indulj balra, a CNC elindul => megszakítod a kapcsolatot => hogyan fog értesülni arról, hogy felengedték a nyilat?
Ez a jelenség minden USB kommunikációnál fennáll.

ANTAL GÁBOR

Szia! Csak részben értem ezt a megszakított kapcsolatot.  Remélem nem arra a triviális esetre gondolsz hogy úgy szakad meg a kapcsolat hogy valaki kihúzza az USB dugót a gépből vagy a panelből. Ez normál esetben kizárható . De megszakadhat másképp is a kapcsolat ???  

guliver83

Nálam még ez nem jelentett gondot ha kihúztam a gépből az USB.  

me3ua0a6

Üdv!
Szoftveresen nem szakad meg a kapcsolat, csak fizikailag a kábel által. Ez csak akkor okoz gondot, ha közben nyomtál valamilyen gombot is.
Azért volt odaírva a termékoldalon, hogy erről neked kell gondoskodnod, hogy ne lógjon a vezeték szabadon, mert ha véletlenül szétrúgod, vagy lerántod gombnyomás közben, akkor ez előfordulhat.
A hagyományos billentyűzet is így működik, de az hátul van elvezetve a többi kábellel együtt és egyik oldalon fix a bekötése.
Ez az eszköz pedig sokaknak pont elől lesz, illetve sok olyan embert ismerek, aki nem szeret dobozolni :D
(Megj: az egér is így működik!)

A bekötése pedig ilyen egyszerű:
http://www.cncpart.hu/custom/cncpart/image/data/product/elektronika/bekotes_small.png" border=0>

Készül a PDF is belőle, hamarosan elérhető lesz.