Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Most 16.10 van. Egy teljes órán át futtattam a programot . Mindent csináltam ( többször editáltam) beítam 4db M1 et a programba. Ciklus start  egérrel Hot key el  bill emulátorral. Főorsó ki bekapcs.  Normál stop os megszakítás újraindítás .Tökéletesen működött. Egyszer sem tudtam előidézni a tegnapi állapotot  .Fogorvosi eset...  

robroy007

remélem jó helyre teszem, nem emlékszem már hol volt téma a billentyűzet kérdése pontosan

http://www.instructables.com/id/Making-a-powerful-programmable-keypad-for-less-tha/?ALLSTEPS" TARGET=_fnew>numerikus billentyűzet más funkciókra programozása

000000000

Itt csak az a kérdés, hogy a különálló H.I.D numerikus eszközt programozza át vagy a billentyűzeten lévőt is?  

robroy007

próba cseresznye...

de annak nem sok értelme lenne, ha nem tudná szétválasztani őket szerintem

2f428kduf

Segítséget kérek, Az asztali gépen írnám a G kódokat,de annak nincs csatlakozása a gravírozóhoz, ezért mindig villog a Reset. A karcoldának külön gépe van, azon csak a Mach3 és tartozékai.
Van e mód, valami látszólagos működtetésre, nullázni tudjam, és egyebek.

f35ezvjs

Vedd ki belőle az Estopot tedd piros X re és már nem lesz aktív

Miki2

Szervusztok!
Már megint segítséget kérek.
Ha jól emlékszem, a végállásra (X++) futott kapcsolóról le lhet valahogyan csalogatni a szánt.
De hogyan?
Nem jut eszembe, és a leírásban sem találom.
Köszönöm.

Gyati

Szia!
Diagnostic,Override

Béni

Érdemes erre egy gombot szerkeszteni a kezelőfelületre. (OEMButton 150)
(Ha elküldöd, amit használsz, megcsinálom.)

ANTAL GÁBOR

16 . án beírtam egy esetet a Mach Hal kapcsolatban . Azóta sem jött elő úgyhogy pillanatnyilag nyugvóponton van a dolog    

DE szívesen várok (ide ) olyan bejegyzéseket ami a Mach lefagyásáról szólnak .  
 1: Azt már kitapasztaltam hogy menetvágás közben nem nyúlunk a szerszámpálya képhez
 2: az is triviális hogy korrekt licence kell  
 3: Zavarok érkezhetnek az USB kábelekre  
        ( védekezni kell )  
 4: a plazmavágó nehéz üzem  
 5: a frekiváltó is egy "fagyaszószekrény"  
 6:  ???
 7: ???  

Miki2

Köszönöm, működik.

Miki2

Jelenleg a Gyati által javasolt  módon működik.
Amit használok: Mach3->UC300 és DC szervo motorok.
Szabad bemenetem még van.
Köszönöm a segítséget.

2f428kduf

Megkerestem a config-port&pin alatt, át x-eltem pirosra-Alkalmaz-Ok, nem müködik, ha megint nézem ugyanitt: megint zöld. Nem lehet eltéríteni az ötletétöl, sokszor próbáltam. Tudom így látatlanban szinte lehetetlen megmondani a hibát, de minden ötlet érdekel.

2f428kduf

Azt hiszem megvan, az ActivLow-ot is aktiválni kellett

Csaby

Csináltam egy billentyűzetet:

A windows normál usb billentyűzetként ismeri fel, külső drivert nem igényel.

Mivel nem mondtátok meg, hogy mit szeretnétek rá, ezért én döntöttem: a 6 tengelymozgatón kívül ráfért Start, Stop, Pause, Rewind, Feedrate +/-, Spindle +/-, és a relé(F5).