Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

cc7nypid

Azt hiszem (yaskawa ad1 kry 110) és a sneci féle előtétkártyákkal van rákötve a pc-re.

000000000

De rég szórakoztam Sneci mester Step Dir analóg előtétjével.
Azt hiszem ott is van valami lehetőség a step jel sokszorosítására vagy az enkóder osztására.
Majd előkeresek egyet és feldugom a PC-re, utána tudok 100%-ig biztosat mondani.  
Sajnos az AD1-es eléggé fapad kategória.  

cc7nypid

yaskawa CACR-SR03AD1KRY110 (a vezérlő)
A 3 servóbol az egyiknek az encoder részét kicserélték valószínű még a gyárban és mire rájöttünk a snecivel, hát befontuk a hajunkat. Summája az lett, hogy akitől vettem annó, tudott szerezni enncodert, de sajna a kis hernyócsavart képtelenség kiszedni, sőt szerintem rá van ragasztva a forgórész ....., felkerestem szervízt servóhoz , s ha mindent leviszek nekik , esetleg 45000 ért megvizsgálják. Így ment  a polcra és vettem egy dc-t cakpakk 50.e ben van.

cc7nypid

Addig is megkeresgélem a kimásoladókat, licencet stb.  
Lehet fapad , de azért elég bivaj 300w-os létére ahogy így lefognám az asztal kezdeményemet.
Remélem mikor kész leszek vele, nem fogok csalódni benne, már a sok idő belefeccolása miatt sem. :)

000000000

Alap a ragasztás ilyen helyeken.
Nem kis rutinnal lebontható ha nincs a tengelyre is felragasztva, vannak trükkök amivel megoldhatóak ezek a ragasztott dolgok is, de nem minden esetben szereti az üveg tárcsa.
És néha van némi nem tervezett elavulás is ilyenkor.  

000000000

Nemrégiben egy kicsi gép építésében segédkeztem ahol az asztal tömege 1.5 tonna körül mozog. (nem egy légszántó gép lesz)   [#hehe]
Ott egy 750 Wattos 1:10 áttétellel egy 40-es golyós orsón keresztül mozgatja, ha jól emlékszem 10-es emelkedése van.  
Sajnos nem publikálható mivel a tulaj nem engedélyezi.  

cc7nypid

Nameg persze valami pontos pozicionálás is kéne a rávaló (inkrementálishoz) tartozó üvegtárcsa felrakásánál...ezt szerintem házilag nem tudnám kivitelezni, úgyhogy pénzhiányában pihen. Vagy esetleg belebotlok egy ilyen usarem...300w-os szervóba.10-20 pénz között, a pihenő 3. vezérlőhöz. Addig dc vel folytatom a 3. helyén.

000000000

Nemtudtok véletlen olyan progit amivel könnyedén tudnék fúrófájlokat létrehozni?

cc7nypid

fincsi!
Nálam keresztasztalos lesz elsőre (kb.180 kg a keresztasztal) A variálhatóság és más marógépre való felszerelhetőség miatt döntöttem ezen elrendezés mellett.
Amíg 90 %-os nem lesz én se fotózgatom, mert még most is variálom a befejezését...Utána teszek fel róla képeket ötletnek, hátha valakinek segít elindulni, befejezni.

etc77f5nr

Mach3-nak is van belső plugin-ja amivel lehet.

svejk

Valószínű csak el van állítódva az optika.
Egy USAREM 750W-ossal én is nagyot szívtam, mire jó lett.
Ha gondolod küld el, ránézek.

cc7nypid

Amikor leemeltük a soktűlábas köralakú csatlakozót a servórol, akkor látszódott, hogy sokkal kevesebb vezetékelése van mint a másik két servonak.
Azt a részét visz.könnyen át tudtam cserélni.
Ránézésre az üvegtárcsa ugyanaz mint amit nem tudok leszedni és ezért IGAZAD lehet,,,van filctollas jelölése (ebből gondolom valaki már csinált valamit vele).
Merre laksz, elég a servót eljuttatnom első körben, hogy ráless mi lehet vele?
üdv. és köszi előre is!

svejk

A filcek gyári jelölések.
Csak a motor kell. Sneci tudja a címem és egyben üdvözlöm!

cc7nypid

Közben megcsináltam a szoftver cseréjét mint írtad és rendben működik. Bár Tibor 45 kollégának igaza lett és 9500 on állt meg a beállítás, itt szépen fut, stabil és itt nem dadog. 10000- nél bedadog és ha 65Khz főlé viszem a frekit , akkor 9500-nál is.
Köszi mindenkinek. Ez már bőven jólesz hobbicélra :)

cc7nypid

Snecit 600 éve nem érem el skyp-on, utoljára telón nagyonrégen dumáltam vele, valami nagy bajt emlegetett, nem forszíroztam azóta. Mi van vele, zavarhatom-juk ?