Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha Shift-et nyomsz a kulzor nyilak mellé akkor is lassan megy vagy akkotr felgyorsul ?  

tfpk6pks3

Nézd meg az előtolás DRO-t. Bekapcsoláskor, rendszerint 6mm/perc a beállított érték. Üzem közben pedig, ahogy az utolsó g-kód hagyta. Ha bekapcsolás után, belekattintassz az előtolás DRO-ba és megadsz neki valami normális értéket a 6 helyett mondjuk 1200-őt egy enter kíséretében, akkor már avval az előtolással fog mozogni.
Remélem tudtam segíteni. [#wink]

8nyxwdmzs

Sziasztok!  
Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy a mach3 tudja-e az alpelforgást?

Tapintóval szeretném megérinteni a munkadarabot, 3 ponton és ebből forgatná el automatikusan a koordinátát.

xfg6v697j

G68/G69 kódokat használhatod,illetve a mach3 function/formules menüpontban adhatsz meg erre vonatkozó képleteket.

000000000

Ha lenyomva tartom a shiftet step állásban akkor szépen gyorsan tudom folyamatosan mozgatni....

000000000

Sikerült az eddig elmondottak alapján boldogulni, még egy kérdésem lenne. Goto zero megnyomásnál be lehet-e állítani, hogy a Z tengelyt ne vegye figyelembe, az ne menjen nullára???

4ybj8h3c8

Nem ajánlott. Beleakadhat a lefogóba, vagy anyagba, ha a Z-t nem emeled fel.
De elvileg be lehet, talán a General Config környékén.

tfpk6pks3

Vigyázz! Nem mindenki használ felső referencia pontot és olyankor a "0" nem kiemelést jelent és bizony gáz lehet a Z hazafutása...

istvan58

Én úgy csináltam hogy minden tengelyre szerkeztettem egy "go to zero" képernyő gombot. Mellete maradt a közös is.

4ybj8h3c8

Ha rendesen fel vannak konfigurálva a géphatárok, és mindig alapból indul, akkor elvileg nem futhat túl.

000000000

Túl nem is fog, de ha fent van a munkadarab és nullára fut a Z, abból lehet baj.  
10m/percel mikor belevágódik a maró a satuba az okozhat némi meglepit. [#csodalk]

000000000

ez a problémám nekem is, ezért szeretném kizárni a z tengelyt a GOTO 0-ból.

4ybj8h3c8

Nem tudom, nekem minden munka végén a fej automatikusan elmegy az összes tengely nullájára. Soha nem szokott beakadni. Nem is tud, anyag felett mozog, a nulla meg érintés fölött van 1 tizeddel.

000000000

Mondjuk volt olyan, hogy véletlen rányomtam a Home gombra a billentyűzeten a Page Down helyet és egyből szétfröccsent az akkor befogott maró.
Pont egy érintőt akartam venni a Z null pontjára, erre meg hazament a gép.

4ybj8h3c8

Az ilyen előfordul. Nekem is van hasonló nyom a satuban, asztalon. Klavit csak érintőfelvételhez használom, utána szigorúan csak egér.