Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

Kell egy Brain, ami valamilyen algoritmus szerint pl. egy DRO-ba, vagy egyéb elembe írja az esemény azonosítására szolgáló adatot.
Mivel csak egy TriggerMacro lehet egyszerre beállítva, a makróban kell a Brain által létrehozott adat alapján megoldani az esemény kezelését.
A legegyszerűbb módszer, ha az egy Brain-en belül kezelt bemenetek állapotait megfeleltetjük egy bináris szám különböző helyiértékű bitjeinek.
Pl.: USERDRO1200=INPUT1+2*INPUT2+4*INPUT3
(Brain szerkesztő, Formula)

svejk

Én még mindig abban bízom hogy egyszer csak tutira jól használható lesz
az UCCNC, ezért eddig csak abban gondolkoztam.

Ott viszont bármelyik billentyű kód lehet, a Softkey ablakban rá lehet
tanítani az adott funkcióra bármilyen billenytűkombinációt.
De az szerintem lényeg, hogy mindegyik társított legyen a véletlen gombnyomás miatt.

svejk

Azt viszont fontosnak tartanám, hogy ne mátrixban legyenek a gombok, henem
GND-re kelljen húzni őket, ekkor használhatók az elnyűhetetlen, örök
életű, 100%-ig prellmentes, HALL-os nyomógombok is.
Bár ez a megoldás kissé növeli a hardver költséget, mert ugye 64 fizikai
bemenetet kell kialakítani

A másik pedig hogy érzékelje a két gomb lenyomást és ilyenkor inkább ne
adjon ki semmilyen jelet.
Szerintem jó dolog még a "pittyentés" is, azaz a billentyűhang.
De pl. a dupla billentyűlenyomást is jelezhetné egy más, hosszabb figyelmeztető hang.
Ezek már csak szinte szoftveres kérdések.

000000000

A két gomb lenyomás sok esetben kell !  
Pl CTRL ALT SHIFT  

svejk

Valószínű nem érted.
Itt az emulálásnál ne PC billentyűben gondolkodj hanem 64 fizikai gombra amik majd valamre utasítják a CNC vezérlő szoftvert.

A PC billentyű és egér továbbra is marad, de a használata minimálisra korlátozódik, pl. G-kód modosítás vagy file műveleteknél kell csak használni.

000000000

Értem én hogy villanymotor, de mi hajtja :)  
Akkor meg tökmindegy mert valami extra karaktereket kell alá betenni ami 99.9%, hogy senki nem használja  
PL ä ß és hasonló extrák aztán mindenki ahhoz rendeli amihez akarja.
Nem egyszerűbb ?    

svejk

Pontosan és ezekhez kell a CTRL, AlT, AltGr kombináció, de ezt az emulátornak kell tudnia, én csak egy kontaktust nyomok meg a tasztatúrán ami pl. a hűtést indítja el.

Az emulátor így a normál PC billentyűzet keveredése nélkül elküldi a PC-nek ezeket az extra karaktereket és a vezérlőszoftver visszafordítja a HOTKEY-ben beállított paranccsá.

svejk

Alapvetően itt most azt kell eldöntenie a készítőjének, hogy az emulátora használható lesz-e a mach3-hoz és az UCCNC-hez is.

Esteünkben az UCCNC az egyszerűbb eset, mert bármit kiküldhet az UCCNC-ben bármi beállítható.

A Mach3-nál már nem is emlékszem mi a helyzet, ott csak 10-20(?) hotkey van a többi képernyő gomb fix gombhoz van rendelve, illetve csak bonyolultan írható át.
Igy a MACH3-hoz célszerűbb lenne ha maga az emulátor lenne tanítható, melyik fizikai bemenetre milyen billenytűkódot, vagy kódkombinációt küldjön ki.

000000000

Vannak olyan extra karakterek amit a billentyűzetről igen csak nehéz vagy lehetetlen előcsalni.
Ilyeneket kell betenni vagy PL ciril, latin betűket.
Máris meg van oldva a probléma és nem kell tökölni ki mit akar.
Mindenki ahhoz rendeli utána amihez akarja.  

000000000

svejk

No erről beszéltem az előbb, látod a MACH3-nál ezek fix beállítások.

Az UCCNC-nél bármelyik funkcióhoz lehet bármelyik billentyűt, vagy bill. kombinációt rendelni nagyon egyszerűen.

000000000

Az a probléma a benti PC-n legalább 2 éve nincs Mach különben már kiveséztem volna.  

Béni

Szinte semmi sem fix.
Gyakorlatilag a screenset-ben van rögzítve minden Hotkey. (Szabadon variálható.)
Amikor magadnak elkészíted a neked tetszőt, akkor te állítod be.

svejk

No nekem az már:  "...illetve csak bonyolultan írható át." [#vigyor2]

000000000

Ne legyél már ennyire izéke !
Egyszer megmutatná bárki, hogy kell utána simán menne.