Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ksjus5vax

Szinkronban mennek.  Az a baj igen hogy csak egy tengelyt tudsz csak összekapcsolni.  

000000000

Akkor marad a paraszt logikai módszer, kössed össze a step és dir jeleiket.
Nem elegáns, de működik.
Némi kis kellemetlenséget okozhat ha nem egyforma az anyag vagy a szerszám magassága , de meg lehet erőszakolni az adott tengelyt ha léptetőmotorral van hajtva.   [#circling]
Vagy mikor beálltál az összes Z, A, B, C-n  akkor egy ilyesmi kapcsolóval hozzázárod a Z tengely jeleit és így leválasztva az eredeti step dir jelekről.  

http://www.toparuk.hu/shop_ordered/3102/shop_pic/neXus_09055.jpg" border=0>

lehet a 4 pólusos váltó kapcsoló kevés lesz így lehet hogy 2 darb 4 morse relét kell betenni.  

000000000

Volt egy jópofa lineáris golyós orsós mechanikám ott 1 méter szélességben terült el a Z tengely
Arra aztán lehet pakolni főorsókat kis reliefek szaporítására például tökéletes lett volna.

zoli0302

Sziasztok !
Egy 4 tengelyt kezelő vezérlésen dolgozok, és sehogy sem tudok rájönni hogyan kell a mach 3 képernyőjét úgy beállítani, hogy látszon rajta az XYZ és C tengely pozíciója is. Ha erre tud valaki megoldást , kérem segítsen

svejk

Használd az eredeti 1024-es  képernyő felületet.

ksjus5vax

Köszönőm az instrukciót el gondolkodom rajta.

000000000

Van olyan közöttetek aki már találkozott illetve használt, használ ilyen DDLMV1 név alatt futó Mach3 kompatibilis USB mozgásvezérlőt ?
Kíváncsi lennék a véleményére hogyan teljesít?
Erről lenne szó !

http://www.variometrum.com/image/cache/data/USBMACH3_50KHz_03-600x500.jpg" border=0>

zoli0302

Szia ! De hogy bírom rá a mach3 mat, hogy a tangencionális kijelzés helyett a C tengely pozíciót mutassa ?

94yw8tv6c

Én nemrég vettem ilyen DDLMV1-est, asztalon egy motorral tesztelve szebben viszi a Nema23-as motoromat mint a korábbi LPT portos kártya, azzal max 1000mm/percet tudott, e felett már tévesztett, vagy visítva kiakadt, ezzel a kártyával pedig max-ra, 5300-ra van felhúzva a tengely és így is stabilnak tűnik, persze ez még csak ilyen asztalon tesztelt adat, gépben még egy jó darabig nem fogom tudni tesztelni. Árban is ki lehet fogni, én január 8-án vettem 49,99$-ért , akkori árfolyamon 13900forintért vettem. Telepítése is egyszerű, Win7 automatikusan telepítette valami portként, a CD-n pedig van egy DLL file amit be kell másolni a plugin könyvtárba, Mach3-ban pedig a Config plugin alatt aktiválni, és már működik is, még a portokkal sem kellett szórakozni, ott marad minden nulla, illetve a dir és step low piros X,  step és dir port pedig 1.
Csináltam telefonnal egy kis videót hogyan mozgatja ez a kártya az egyik motort:
https://www.youtube.com/watch?v=m9m51cVOBxshttp://" TARGET=_fnew>DDLMV1 tesztvideó

000000000

Azzal a vezérlővel viszont vigyázz mert a kezeim között robbant fel egy.
A robbanást nem mint detonáció kell érteni csak simán pukkant és kijött belőle az a drága füst.
Érdemes szétszedni és az IC alá kenni egy kis hővezető pasztát.
Nagyságrendekkel meghosszabbítja az élettartamát, mert kis sárga némelyik alól kispórolja ezt a drága pár forintos kencét.
Mondjuk ebből a videóból nem sok derül ki, hogy valós 3 vagy 4 esetleg 5 tengelyes megmunkálásnál hogy fog viselkedni.
Nemsokára viszont egyik ismerős gépébe építek majd be egy ilyet és akkor ott kiderül mit fog művelni.
Esetleg azt ki tudnád próbálni hogy XP alatt is működik ez az automatikus hardver felismerés ?  
Azért köszönöm a megosztott tapasztalatokat !  

94yw8tv6c

Olvastam én is, hogy egy szériából kispórolták a pasztát az IC és a hűtőborda közül. de ez szerencsére nem az a széria, erre tettek:-) , bár ez csak valami fehér kence. Van itthon nekem ezüstszínű, vagy alapú, lehet átkenem majd mind a 3-at. :-)
 Sajnos XP-s tesztet nem tudok csinálni, mert időközben a gyerekek  nebookjára is Win7 került, de valószínűleg amúgy sem lett volna jó a teszt, mert döglődik, szakadozik az USB-je, pedig jó lett volna a CNC-hez.  

000000000

Ha van alatta fehér az is tökéletesen jó!
Ezek az ezüstős paszták csak a parasztvakításnak vannak meg azért hogy az ember a régi processzorait leégesse vele, mivel ezek elektromosan is vezetnek.
Anno valami német PC-s idióták csináltak egy hővezető pasztás tesztet és a heinz kecsap vitte a pálmát.    
Kár hogy XP alatt nem tudod kipróbálni, akkor ez pár hét múlva ezek szerint rám fog várni.
Még egyszer kösz az infót !  

94yw8tv6c

Még van egy lehetőség a próbára, van a garázsban egy régi asztali gép, és ha jól emlékszem XP van rajta, egyenlőre az terveztem a CNC-hez, délelőtt  összekábelezem, és megnézem nekem működik-e.

000000000

Itt csak az a kérdéses az XP képes felismerni alapból a hardvert.
Ha nem akkor baj van, mert még nem láttam hozzá letöltheti drivert az oprendszer alá telepítéshez.  
Win7-hez meg azért némileg erősebb vas kell.  

morfeus

Sziasztok!
Valaki tudna privátban segiteni Mach3 beszerzés ügyben?
Előre is köszönöm!