Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

G28.1 az esztergán tökéletes tapintó!

Béni

CAM-et akartál írni?
A fúrásnak olyan előtolás vagy mélység értéket adjál, amely máshol nem szerepel.
pl. :  
G1 Z-0.012 F321
Minden furatnál ez fog a kódba kerülni, amit egy szövegszerkesztővel kicserélsz pl. erre:
G31 Z-3.1 F200
(Mindet cseréled.)
Ha a posztprocesszort tudod módosítani, akkor eleve jó kódot fog generálni, és a fenti művelet felesleges.

y32xvkj9j

Bocs CAM!
Egyébként ez az egész nem a tömeggyártásról mind inkább a kíváncsiságról és a fejlődésről szól.
Mert mint említettem sajnos nemsokat tudok a Mach3-ról. Persze ez csak az Én hibám hiszen ha többet foglalkoznék vele biztos jobban menne. De 12 óra munka után nem sok kedve van az embernek még lemenni a sufniba.
Egyébbként létezik valamiféle Mach3 oktatólecke, tudjátok olyan komolyabb, mert Én még nem találkoztam ilyennel. Tudom van egy Mach3 leírás de az nem sok mindenre jó.
Vissza térve a cső fúráshoz úgy érzem nagy fába vágtam a fejszét és vissza térek az eredeti kerékvágásba a mechanikához az legalább megy.
De azért nem adtam fel továbbra is érdekel téma!

istvan58

ˆ istvan58   ma 21:43 | Válasz | #661 

Hali,  
ha beállítom a soft limitet ennek elérésekor nem ugy áll meg a gép mint pl a goto0 nál, vagyis nem a motor lassulási görbén, ha a slow zone értéket növelem akkor is elég furcsán, rángatva áll meg a limit elérésénél. Miért van ez?

istvan58

Bocsi, kicsit többet másoltam a masik topikbol...

s69skz0ve

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy járt-e már valaki úgy hogy a mach3-ban a motor tuning-ot nem tudta megnyitni? Nálam most ez a helyzet állt elő és nem találok rá megoldást! Mi lehet rá a gyógyír?

xfg6v697j

Bár ilyennel még nem találkoztam,de én három lehetséges megoldást látok erre.
Egyik amibvel először próbálkoznék,hogy a mach3/xmlbackups mappában található xml mentések közül az egyikkel felülírnám a mostanil
Olyat kell választani,amelyik még a hiba előtt lett mentve,és természetesen át kell nevezni a kiterjesztését xml-re.
A másik drasztikusab lehetőség,ha az első nem jön be,hogy a számítógépen rendszerviszaállítást kellen csinálni,elég lenne náhány napnyit.
A harmadik a mach újratelepítése.

s69skz0ve

Köszi szépen csewe! :) Esetleg még arról információd van-e hogy egy újabb mach3-at honnan tudnék letölteni ami nem demo?

Béni

Megoldás:  
http://www.machsupport.com/forum/index.php?topic=23215.0" TARGET=_fnew>http://www.machsupport.com

Parancssorba írd ezt: regsvr32 c:\mach3\ntgraph.ocx

chyfhc809

üdv mindenkinek!

Egy kérdést szeretnék feltenni.
Találkozott már valaki ezzel az előugró ablakkal?
( menet közbe vagy az elején, vagy a végén csak úgy előjön és megállítja a munkát)
" License Name= ÷¬Ÿ !! [The Hive Team] "

istvan3

Nekem akkor volt ilyen mikor fel fent volt a Mach3, de a LazyCam nem, és fel akartam telepíteni azt is, de csak azt egyedül, és újrarakta a párhuzamos port drivert is amit a végén telepít. Telepítés után már nem jött be a motor tuning. Teljesen újraraktam, azóta megy jól.

RogerCo

Szia Béni,
Ma kipróbáltam ezt az Offset felületet, és mindjárt problémába is ütköztem. Jó lesz ez, de kell egy makró, mert a Mach gépi koordinátákhoz köti az eltolást. Nekem viszont a munkadarab nulla mindig változik. így kellene egy olyan makró, amit írtál, hogy a G54 tartalmát eltolással a G55-be teszi. Van erre valami példád, és hogy hogyan kell használni?
Köszönöm.

RogerCo

Összedobtam egy ilyet.
Eddig úgy néz ki, hogy működik.

M955.m1s :
Sub Main()
Code "(Set To LASER)"
Dim xjobcoord, yjobcoord
Dim xlaser, ylaser
Dim Newxlaser , Newylaser

Code "G54"
Sleep(250)
xjobcoord = GetDRO(0) 'get current job coordinate for X
yjobcoord = GetDRO(1) 'get current job coordinate for Y
xlaser = 58.9375
ylaser = -29.2750
Newxlaser= xjobcoord+xlaser
Newylaser= yjobcoord+ylaser

Sleep(250)
Code "G55"
Sleep(250)
Call SetOEMDRO(800,Newxlaser)
Sleep(250)
Call SetOEMDRO(801,Newylaser)
Sleep(250)
Code "(LASER is READY G55)"
End Sub              

A PostProcessor-ba beletettem a Lézerhez pluszban : M955 G55
Most megyek és élesben is kipróbálom.
Az eddigi próbám abból állt, hogy G54 nél a maró X0Y0-ba fúrt egy 0.4mm furatot. majd a lézerre generált kód a G55 X0Y0 köré rajzol egy átm. 1mm-es kört. szemre már jól néz ki, jöhet a nyák készítés.

d46hvfrdr

Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy a Mach3 beállítható-e úgy, hogy a Z tengely eléri a 0 pozíciót , ekkor az M3 parancsot adja ki, hogy a kimeneti relé aktív legyen. Viszont ha a Z tengely elmozdul a 0 pozícióról M5 kód legyen, hogy a kimeneti relé kikapcsolt állapotba kereüljön.

Plazmavágáshoz lenne ez a beállítási kérdés, hogy a plazma ív megfelelő időben legyen aktiválva és deaktiválva.

Béni

Látom, hiába dolgoztam ... (vagy lassan)  :)

'G54 nullpont értékeit adott eltolással G55-be másolja (XYZ)

Dim XOffs As Double
Dim YOffs As Double
Dim ZOffs As Double

Sub Main

XOffs = 120.0
   YOffs = 32.
   ZOffs = 45.0

SetVar(5241, GetVar(5221)+XOffs) 'G54 X+XOffs -> G55 X
   SetVar(5242, GetVar(5222)+YOffs) 'G54 Y+YOffs -> G55 Y
   SetVar(5243, GetVar(5223)+ZOffs) 'G54 Z+ZOffs -> G55 Z

End Sub

http://cnctar.hobbycnc.hu/Mach3/Macros/M9860.rar" TARGET=_fnew>http://cnctar.hobbycnc.hu/Mach3/Macros/M9860.rar