Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Hoppp, kimaradt a nem szócska, helyesen:
... a munkadarab NEM fém ...

keri

Mert nyilván így van megírva a makró hogy vissza kell húzni és ki kell kapcsolnia. Ha nem így történik akkor logikai hiba történt.
Saját makróban működik.

xfg6v697j

Egy alufóliával betekert műanygdarabot tapogattam,és volt olyan hely,ahol visszallépés után is még érintkezett a tapintó,és ekkor lefagyott a mach.

keri

Elhiszem neked, én csak azt írom hogy nem valószínű hogy a zárt érintkező okozza a lefagyást hanem a program hibája ami nem kezeli jól ezt a helyzetet.
Aztán lehet hogy tévedek, mert azért a Mach okozot már pár meglepetést, de tőled hallom először ezt a problémát, mert ugye a végállás kapcsolók sem működnének ha attól fagyna.

000000000

Talán attól is lehet, hogy tapogatásnál meg van adva a forráskódban egy intervallum ami az érzékelt pozíció után határérték között nem szakad meg akkor így reagál rá, de ez csak teória.

4ybj8h3c8

Érdekes probléma. Külön makróval érzékelem a magasságot, felveszi és utána nem szokott belezavarni az, hogy a Probe láb változik.

xfg6v697j

Ha tapintassz,és tartósan aktív a probe bemenet,akkor jelentkezik nálam a hiba.
Nem bánnám,ha ki tudnád próbálni,hogy nálad jó e.
A mach 3.043.062 vagy 066 verzió van nálam fenn.

000000000

Akkor ez az én teóriámat igazolja.  

xfg6v697j

Kipróbáltam a G31-el csak akkor lehet tapintást kezdeményezni ,ha nem aktív a probe bemenet,mert különben lefagy.
Annó nem gondoltam erre,de most hogy felmerült a tapintás kérdése,most leteszteltem.
Ha elindítok agy G31 utasítást miközben aktív a probe bemenet,akkor lefagy a mach,még a reszet is aktiválódik.
Egy hibaüzenet azért brátságosabb lenne.
Tahát ha valaki tapintómakrót készít,akkor erre rá kell kérdezni a tapintás indítása előtt.
Én ezt régebben nem tettem meg.

Béni

Érdemes a makró elejére írni ellenőrzéseket:

If IsSuchSignal(22)=0 Then  'Probe bemenet engedélyezésének ellenőrzése
  Code "(Nincs Bemérő bemenet definiálva!)"
  Exit Sub
End If  

If GetOemLed (825)=0 Then 'Ha a tapintó még nem aktív

SetScale(2,1) 'Z scale legyen 1
.
.
.

xfg6v697j

"If IsSuchSignal(22)=0 Then 'Probe bemenet engedélyezésének ellenőrzése  
"
Ez benne volt a makrmban,de a többi nem.
Majd átírom.

y32xvkj9j

Én csak hobby szinten csinálgatok dolgokat.  
Mint említettem sajnos nem is értek annyira a Mach3-oz.Nagy részét a dialógokkal csináltatom.
Ezt a csövet egy barátom kérte de hogy ne keljen kézzel furkálnom gondoltam ha már van cnc-m megpróbálom azzal. Egyébként 3000 db furat lenne benne. Innen jött az ötlet hogy a megoldás reményében megkérdezlek benneteket.

y32xvkj9j

Még egy fontos kérdés!
Ha CAD-el csinálom a megmunkáló programot akkor hogy épitem bele ezt a dolgot?

4ybj8h3c8

Sehogy. Legyártod a fájlt, oszt berakod darabonként a megfelelő helyre a makrót. Egyszer kell megcsinálni, macerás, de utána már az összeset ezzel csinálja.

000000000

Az a baj, mindent infót úgy kell "kihúzni" belőled.
Még azt se tudjuk hogy a csövet gondolom egy CNC forgatóba fogtad be, és a végén kitámasztod?
A 3000 darabszám az elég sok... Ez a furatkép hogy néz ki (átmérő, pozíciójuk)?
A cső mekkora átmérőjű és a falvastagsága mekkora?
Csak hogy tudjunk segíteni, ezért kérdem ezeket.