Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

ra8nsmk6w

Szia! Egy kicsit más kérdés! A szerszámhossz mérő macro szépen lefut, de nem irja át az eltolást a "z" tengelyen.Valamit még elfelejtettem beállitani?

Béni

Melyik makróról van szó?

ra8nsmk6w

"Béni dolgai"-ról töltöttem le. A txt-t türelmesen elolvastam néhány óra alatt fel is fogtam, de úgy látszik még mindig kevés vagyok

RogerCo

Köszönöm Béni ! [#worship][#worship][#worship]

Azért a Tiéd sokkal elegánsabb !
Kipróbálom majd ezt is !
Köszönöm !

Béni

A szerszámtárba írja a Z korrekciót.
G43 H<n> kóddal aktiválható a szerszámhossz.
(n - rendszerint a szerszám száma, de el is térhet. Gyakorlatilag a korrekciós tár bármely értékét bármelyik szerszámhoz lehet aktiválni.)

ra8nsmk6w

Köszönöm! akkor most ki is próbálom.

d46hvfrdr

Esetleg azt megírnád, hogy hol és mit állítsak be, hogy a plazmához számomra megfelelő legyen a kimenet indítás és leállítás.

Köszi!

ra8nsmk6w

Úgy van ahogy leirtad. Most már kitünően működik. Ezt a G43, hogy tudnám minden szerszámcserénél automatikusan aktiválni. Most úgy csináltam, hogy az MDI parancssorba irtam.
Köszönöm a segitséged!

Béni

Az M6Start.m1s makróba bele lehet írni.
De a helyes megoldás az, ha M6-ot követő  valamelyik sorban szerepel a G kódban.

Béni

Nem tudok ilyen megvalósított alapfunkcióról.
Brain-el megoldható.
Megbízhatóbb működésű lenne,  ha nem az M3/M5 páros emulálásával, hanem egy nevezett kimenet kapcsolgatásával lenne megoldva.

A linkelt Brain bekapcsolja a főorsót, ha Z értéke -0,1 és +0,1 között van.
(Azon kívül kikapcsolja.)

http://cnctar.hobbycnc.hu/Mach3/Brain/Z_kapcs.rar" TARGET=_fnew>http://cnctar.hobbycnc.hu/Mach3/Brain/Z_kapcs.rar

ra8nsmk6w

Hát a makrót nem bántom mindenkinek jobb lesz. A g kódot ilyen mélységig meg tudom irni  [#worship]

RogerCo

Béni,

Van valahol valami összefoglaló, hogy ezek a Var kódok mit jelentenek?
5241 5221 ? stb..?
Kitudom mazsolázni, hogy az 5241 az a G55 X és az 5221 a G54 X, de szeretném látni mik vannak még :)
Köszi.

d46hvfrdr

Ez a Brain, mi is pontosan?, mit csináljak ezzel a fájlal?

xfg6v697j