Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

94yw8tv6c

Beüzemeltem az a régi gépet, XP volt rajta :-). Kb 5 másodperc alatt felismerte ,új hardver, DDLMV1, majd  USB hídként telepítette, ezután pedig megjelent az úja hardver használatra kész szöveg :D
Tettem fel Mach3-at, azzal is szépen ment a motor. A gép, egy régi fekvőházas, ha jól néztem 1,2GHz-es irodai HP. Szóval úgy tűnik nem lesz gond az installálással :-)
Kíváncsi leszek hogy a gépetekben hogyan muzsikál majd, én még csak vásárolgatom az alkatrészeket, összeállítás majd csak tavasszal kezdődik.  

000000000

Kösz a próbát, így akkor ez a kis kétely is eloszlott.
Egyenlőre várjuk, hogy meghozza az a csodás posta.
Beszámolni biztos nem én fogok az eredményekről mert nem nálam lesz beépítve.
Ha beválik akkor én is beruházok egyre.

robroy007

000000000

Olvassad már el az adatlapját légyszíves !  
Szerintem nem értetted a burkolt célzást.

000000000

Szia. Tudok segíteni. Cégem hivatalos Mach3 disztribútor. Gyors megoldással is tudok szolgálni, ment a privát.

svejk

Úgy látom van itthoni forgalmazója is és úgy tudom fórumtag is az illető.
Nem is értem miért nem csinál róla egy jó kis átfogó tesztet és osztja meg velünk.

Mondjuk az az 50 kHz nekem nem nagyon tetszik.
Ha már megcsinálták egy komoly hardvert vajon mi kötötte őket ehhez a limithez?

ANTAL GÁBOR

Kíváncsi lennék, hogy ez is ( DDLMV1) átveszi a Windows tól az időzítést ?   Én nem nyergelek át , az Uc 100at megszoktam . Versenytársa ez valójában Balázséknak ?

svejk

No ezt mutatnák meg a tesztek...

No de azért a terméktámogatás sokat ér ám az UC100-UC300-nál.
Alig tudtunk olyan hibát jelezni, ami ne lett volna pár nap alatt kijavítva.

A kínainak meg aztán irkálhtna az ember.

svejk

A mikrovezérlőket megkaptad?

mihgnf5bp

Tiszteletem az uraknak!

Nyák marásnál jött elő nálam az a probléma hogy a Z irányú elmozdulás befejezését nem várja meg a rendszer (Z5-ről G01 Z-0.06, ha kisebb Z-ről indulok jobb a helyzet), folytatja a program-végrehajtást ami 1-2mm kiesést jelent. Azt szeretném megtudni hogy valamit félreállítottam a mach3-ban vagy mach3 bug vagy a mozgásvezérlőm a ludas?

xfg6v697j

Írd be a gkód elejére

G61

8nyxwdmzs

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a Mach3-ban meglehet-e azt oldani, hogy mikor eléri a végállás kapcsolót a gép, hogy vissza ill. letudjak járni a kapcsolóról? Mert csak úgy tudok hogy szoftveresen kiiktatom az adott végállást. És ez elég körülményes.

Miért nem tudja ugy kezelni a végállást mint a referenciát?

Köszönöm!

Béni

"Olyan kérdésem lenne, hogy a Mach3-ban meglehet-e azt oldani, hogy mikor eléri a végállás kapcsolót a gép, hogy vissza ill. letudjak járni a kapcsolóról?"
- Igen.

"Miért nem tudja ugy kezelni a végállást mint a referenciát? "
- A végálláskapcsoló Vészstop-ot idéz elő, míg a referencia-kapcsoló nem. Funkciójukból adódóan nem működhetnek egyformán.

94yw8tv6c

Youtube-on korábban találtam egy videót a Mach3 portjainak beállítására, de itt közös a negatív irányú végállás és a refpont kapcsolója, legalábbis a portbeállítás alapján.
2:30 perctől
https://www.youtube.com/watch?v=4KTFmuejeJ8&index=19&list=PLxmlIJPUYgWCCTOWyG8ee_xDF6Pejn9zX" TARGET=_fnew>mach3 beállítása
Akkor ez most így nem működhet? Speciel azt sem értem, hogy a Z tengelynél miért Z- ban vetetné fel a referenciapontot, összes gyári marógép amin eddig dolgoztam felfele, Z+ ban vette fel, és biztonság szemontjából így a logikus

000000000

Pár napja tettem fela kérdést, akkor válasz nélkül maradt. Lehet nem a legmegfelelőbb topic, de aki tud légyszíves segítsen.

Sziasztok,  

Arra gondoltam, hogy építenék egy MPG kézikerekes mozgatót mach3 hoz. Egy encoderes motort már sikerült működésre bírni mint kézikereket. Amit szeretnék még, hogy egy 4 állású kapcsolóval kiválasztani hogy éppen melyik az aktív tengely, illetve egy szintén legalább 4 állásút amivel kiválasztom mennyit moduljon el a tengely 1 impulzus hatására.  
A kapcsolókat hogyan célszerű illeszteni a mach-hoz? lpt-n keresztül lehetséges vagy kell valami más harver is?