Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s5f8tmfv3

Más fórumokon annyit sikerült kihámoznom hogy a "Probe" nevű plugin vacakol, csak régebbi verziójú Mach-al kompatibilis, az újakkal nem. Ez okozza a hibaüzenetet.

Kelepeisz Lajos

Igen csak az a gond hogy a laptopomon nincs ez a hibaüzenet, az asztali gépen meg igen, szóval ez nem lehet gond, a másik hogy ha jól tudom én a legújabb Mach3-at használom a 066 végűt, és mégegyszer mondom a laptopon szépen fut a pluing, ezt  PSoft is tudja igazolni, mivel ő segített beállítani.

2dbfy8y

Sziasztok.
Nagy kérdéssel állok elő! [#nevetes1]
Pc-t mach végett át kellet állítanom Szabványos Pc üzemmódra, hogy a mach3 driver tesztje jó legyen.
De így sajna az érintőképernyő nem műkszik.
Ha megpróbálom újra telepíteni, kiírja hogy nem található a KERNEL32.dll file.
System32 könyvtárban megvan.
Netről töltöttem le egyet, de nem engedi felülírni, mert használja más program.
Szerintetek erre milyen megoldás létezhet?

s7manbs8

Talán valami linuxox indítsál cd-ről pendriveról és akkor oda tudod írni ?

3wm3x3zz

sziasztok   . egy   vadi uj  xp-s  gépen  mit  érdemes  a  vezérlópanelen   letiltani? megnéztem a  driver tesztet   az gyönyörű de  tapasztaltam lépésvesztést   ami inkább  pc  vagy win problémára   utal .

Kelepeisz Lajos

Ha érdekel rájöttem a hibaüzenet pontos okára.

Béni

Külső mozgásvezérlőt javaslok.

http://www.cncdrive.hu/shop/index.php?categoryID=64" TARGET=_fnew>1. USB

http://www.dolphincadcam.hu/SmoothStepper.php" TARGET=_fnew>2. USB / Ethernet

http://webaruhaz.klavio.hu/?id=85b75cfc564c4822863dbd4884138991&p=termeklap&tkod=449" TARGET=_fnew>3. Ethernet

(Párhuzamos porttal nem érdemes erőlködnöd.)

s5f8tmfv3

Persze hogy érdekel. Még jól jöhet a megoldás. Mi volt a gond?

000000000

Sziasztok,

Arra gondoltam, hogy építenék egy MPG kézikerekes mozgatót mach3 hoz. Egy encoderes motort már sikerült működésre bírni mint kézikereket. Amit szeretnék még, hogy egy 4 állású kapcsolóval kiválasztani hogy éppen melyik az aktív tengely, illetve egy szintén legalább 4 állásút amivel kiválasztom mennyit moduljon el a tengely 1 impulzus hatására.
A kapcsolókat hogyan célszerű illeszteni a mach-hoz? lpt-n keresztül lehetséges vagy kell valami más harver is?

Kelepeisz Lajos

A megoldás nagyon egyszerű, a Win7 64bit alatt dobta a hibát, a Win 7 32bit alatt tökéletes, továbbá az Xp 32,64biten is hibátlanul működik.
Ezeket azért mondom mert ma 5x telepítettem újra a gépet, éppen ezért hogy kipróbáljam.

Miki2

SEGÍTSÉGet kérnék!
Szerszámváltó makróban a kiválasztott szerszám számát hozzá szeretném rendelni INPUT bemenethez.
6 szerszám, 6 bemenet.
A kiválasztott szerszám a megfelelő helyzetben egy hozzá rendelt kaocsolót nyom meg.
A makró már működik, csak a megfelelő kapcsolót nem tudom a kiválasztott bemenethez rendelni.

Aki tud, kérem segítsen.

Béni

Akár magánban egy kicsit (számomra) érthetőbben írd le a feladatot!

Miki2

Légyszives magánban küldj egy e-mail címet.
Magánban elküldenék egy rajzot, és az eddig működő makrót, valamint a működésről egy rövidke leírást.
Az elérhetőségeim az adatlapomon.

ksjus5vax

Sziasztok.  
Hogy lehet azt beállítani hogy van 4db Z tengelyem Z A B C re kötve mikor Végez a marással Z szépen fel emelkedik az adott tartományba majd az A B C tengely utána rámpásan ment közbe veszi fel a megadott tartományt nem várja meg mint a Z tengelynél . Van valakinek valami ötlete erre?

000000000

Az A, B és C tengelyek szinkronban mozognak a Z-vel vagy szimultán csinálnak mást és mást marás közben?  
Mert ha szinkronba kell mozogni a Z-vel akkor be kell állítani Slave-nek, de arra nem emlékszem mennyi tengely csatolható egy master tengelyhez. (lehet hogy csak egy)