Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

https://www.youtube.com/watch?v=pZ62REdp4Cg" TARGET=_fnew>Mach 3 Hotkeys edit Videó

Béni

Köszönöm az emulátorral kapcsolatos javaslatokat!

000000000

És mi lesz az elsődleges csapásirány, ha lehet érdeklődni ?  

Béni

Első nekifutásra a Mach3 gyári Hotkey-ek lesznek többségben.
(Később több verzió és egyedi igények megvalósítása szóba jöhet.)

000000000

Szia Béni!
Más téma. A Mach3 miért nem 10 ms-ot időzít egy G4 P10 sornál, ha ms unit mód van állítólag kipipálva konfigjában? Te mint nagy Mach szakértő biztos tudod a választ, mert Hebo87 szerint össze-vissza időzít M3/M5 kódok között lézerezésnél.
Az agyam eldobom, hogy egy primitív 1 bites be és kikapcsolás se működik normálisan, vagy valamit rosszul csinál?

Béni

Dehogy vagyok szakértő. Sőt ...

Az M3/M4/M5/M7/M8/M9 kapcsolókódok gyors működése a felhasználás szempontjából nem fontos. Gondolom, emiatt ezek nem élveznek elsőbbséget.

A gyors kapcsolási igényekre hozták létre a már említett M10/M11 funkciókat.
Sokan az ilyen műveletekre egy használaton kívüli tengely DIR jelét alkalmazzák. Szerintem az sem lassabb.

G4 rövid időzítésekre való használatánál ugyanaz lehet, mint az M3/M4 ... kódoknál. Nem atomóra ez. :)

000000000

Az vagy Te, ne szerénykedj!
Köszönöm a válaszodat.
Érthetelenség ez az egész virtualitás ekkora "erőművek" esetén .....
Talán azért is, mert az én fapados világomban elképzelhetetlen, hogy egy-két mikrosec alatt ne legyen ott az M3/M5 kód hatására az a nyamvad egysgugrás be/ki jel a porton, és ne annyit időzítsön, ami szerepel a P után a G kódban. Újabb adalék, miért nem leszek már Mach fan soha.:)

Béni

A Mach3-nak van egy óriási előnye azok számára, akik nem rendelkeznek profi programozói tudással.
Nagyon tág határok között testre tudják szabni a működését, kinézetét.
Aki mélyebben bele tud nyúlni, az még a klasszikus G-kód alapú működés korlátait is túl tudja lépni. (Laser plugin pl.)

Személy szerint nem rajongok a Mach3-ért, de nem találtam másik olyan vezérlőprogramot ami csak megközelítené rugalmasságban. Így duzzogva bár, de ezt használom különleges, egyedi igények esetén. (Természetesen nem LPT porttal.) :)

2dbfy8y

Én meg azt mondom nem rossz progi ez! [#wink]
Nekem már bizonyított, egyhuzamban 72 óra alatt se hibázott.
Laser meg Z tengelyként kapcsolgatva tökéletesen működik, és akár DotG segítségével meg a kapcsolás, mozgás hossza és sebességével, naggyon sok dolgot lehet kihozni belőle. Lehet hülyén fogalmaztam meg, de talán érthető.

f35ezvjs

Sziasztok!

Van e valakinek olyan magyar képernyője ahol rajta van a REF ALL HOME gomb és működik.
Vagy tudna e segíteni valaki hogy lehet elhelyezni a profi 21 képernyőn.
Köszi előre is

etc77f5nr

Ha mach3-ról van szó akkor a mach3screen programmal megnyitod, majd teszel be egy buttont méretezed a kívánt méretre, majd megmondod neki, hogy ha megnyomod mit tegyen.

etc77f5nr

Home Z then X then Y, A, B, C - set machine coords   OEM kódja 105 elvileg.

f35ezvjs

Igen természetesen a MACH3-ról van szó a profi 21 képernyőt használom. De sajnos nekem magas az átállítás ( nem értek hozzá és így nem merek belepiszkálni) azért kérném a segítséget. Feltettem a cnc gépre a kapcsolókat az eredeti képernyővel nagyon szépen működik, de mivel már megszoktam a Magyar képernyőt szeretném ezt a funkciót is használni.

000000000

MDI menüben (vagy F2 gomb lenyomásával hívható elő ) A DRO alatt ott van a  REF ALL HOME gomb és ha jól vannak definiálva a ref kapcsolók akkor működik is [#wave]

000000000

Nálam F5(eltolás menü)
Középen keresd
Ez az eredeti Magi féle képernyő