Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Segítséget szeretnék kérni, hogy a JOG lépéseket hogyan tudom beállítani illetve elérni. Csak folyamatos mozgásom van, de szükségem lenne mondjuk tizedes léptetésre gombnyomásonként.
JOG inc. gomb ebben a verzióban nincsen kint főképernyőn sehol sem.
Köszi: Balázs

szabo janko

TAB-ra előugrik.

4ybj8h3c8

A legegyszerűbb, ha definiálsz egy gombot a JOG ki-be kapcsolására, és F1-Fx gombokra kiosztod a különböző lépésközöket. Config menüben General Config alatt tudod a JOG incrementet beállítani.

000000000

Ezt kicsit leírnád bővebben hogy hogy kell, a kezdő mach3 felhasználók kedvéért?

4ybj8h3c8

Telepítsd fel a Screen4 programot, ezt ha jól rémlik a MACH weben megtalálod.
Töltsd be az eredeti 1024 elnevezésű hátteret, vagy azt amit szerkeszteni akarsz.
Tegyél le a nyomógombot. Dupla kattal szerkeszthető mérete, pozíciója.
System Function-nak válaszd az OEM Code lehetőséget, alatta OEM Code Function-ba írjál 245-öt. Nyomd meg a USE Hot Key választót, és nyomd meg azt a gombot, amit szeretnél a váltásra.
A gomb neve legyen JOG mód, JOG mode, vagy amit szeretsz.

4ybj8h3c8

Van egy gombod. Mentsd el új néven a hátteret, és töltsd be a MACH-ba. Próbáld, ha nem megy, nézd át, mi nem stimmelhet.

4ybj8h3c8

Visszajelzés:

Ha látni is akarod, mi történik, akkor fel kell pakolni a gomb mellé két ledet. Vagy ahová tetszik, szabadon választott, nekem majdnem a teljes képen van egy vastag piros csík, ami jelzi, hogy folyamatos üzemben lép.
A lED-ek:
Lepakolás ugyanúgy, mint a gombot, OEM Code mezőbe az egyiknél 14, a másiknál 15.
Lement, próbál, örül.

4ybj8h3c8

Ha eddig megvan, akkor Hawaii.
Lépésköz beállítás:

MACH 3 alatt, Config menü, General Config menüpont.

Középtájon alul a Jog Increments.... mezőket feltöltöd a kívánt értékekkel, hogy mennyit lépjen egy gombnyomásra.
Metrikusan 10, 1, 01, 001 ajánlott.

Próbál, örül, ha nem megy, szól.

4ybj8h3c8

Elnézést kérek mindenkitől, ha nem sikerült felnőni a helyi T bötűs intellektuel hatalmas szellemi színvonalához, és lehülyézve kiosztani a kérdezőt, ez nekem nem megy, meghagyom a világ legokosabb emberének.

4ybj8h3c8

Apróság, de lehet, belefutsz. 3-4 gépen is próbálva tudott az igen zseniális képernyőszerkesztő egy olyat, hogy ha nem fért bele a képernyőbe a megnyitott felbontás, akkor az oldalsávokkal történt elmozdítás után kezelhetetlen volt a rendszer. Ha ez bejön, akkor szigorúan a teljes háttér mozdítása nélkül próbáld lepakolni a gombot, ledeket, mert nagyon lehet vele anyázni, mire rájön az ember, hogy ótvar a program.  

A MACH telepítési könyvtárban elvileg megtalálható TXT fájlban az összes OEM, Button és egyéb kód, ha szerkeszteni akarod a hátteret, készülj fel arra, hogy ez lesz a legjobb barátod a guglin kívül.

Rab Zoli

Lehet hogy csak nekem új de azért fel teszem. Játékkonzollal irányítja a gépet és a gombkiosztásokat is megmutatja. Hasznos lehet!
https://www.youtube.com/watch?v=_EGXV4GTZWY" TARGET=_fnew>MAch3 játékkonzollal

Rab Zoli

Itt pedi elmondja a beállításokat
https://www.youtube.com/watch?v=ChyLKj0ne1g" TARGET=_fnew>konzol mach3-hoz

2dbfy8y

Én ezt egyszer próbáltam régebben, de lehet nem volt túl jó minőségű játékkonzol.
És egyszer csak életre kelt, és azt csinált amit akart. Úgy kileptem, többet nem is találkoztam vele. [#nevetes1]
Én a billentyűzetben jobban bízok.

000000000

Ezeket a játék konzolokat arra kell használni amire való.
Billentyűzet is hülyült meg a gép közelében, ezért is kell megfelelő minőségű kábeleket használni.
Nem is tudom ki mondta anno, hogy ha bekapcsolja a gépet akkor a rádiót se lehet hallgatni.  

000000000

Koszi a segitseget, igy mar elerem a jogokat rendesen.
Meg egy kerdesem viszont lenne. Mitol van az, hogy step allasban neha gyorsan megy az adott ertekkel, neha pedig csiga lassusaggal? Nincs bent a lassitasi zonaban a vegallas kozeleben, az asztal kozepen is ezeket tapasztalom. Ujrainditasonkent szokott valtozni, de altalaban lassu uzemmod van tobbszor.