Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

5uk5zef58

Az utolsó beállítást nem csináltam meg, de valamennyire javult. 25 kHz-en még mindig beugrik néha 8 uS-re. 75 kHz-nél a beugrás 1-1,5 uS.

000000000

Igen az a 8 uS eltérés mínuszban már pont elég, hogy azt ne vegye észre a TB6550-es  
Elméletileg 20 uS-es step impulzusszélesség lenne az ideális. de ezt talán a Mach 2 tudja.
Esetleg nézd meg a BIOS-ban, hogy van e valami kikapcsolható energiagazdálkodási lehetőség.  

PSoft

A #13434-ben TB6550-et írtál.
Most...megint.
Én tudom,meg Attila is tudja,hogy valójában a TB6560-as vezérlő IC-ről van szó.:)

Egyébként,érdekes,de pld. a Magi-féle H2 ami szintén TB6560-ra épült,gond nélkül ment 5uS step jel impulzus szélességgel is,de 10-15uS között,az is jobban érezte magát.:)
Valószínű,hogy más volt a kapcsolástechnikája,mint a TB6560-ra épülő kínai  vezérlőknek.

000000000

Akkor bocs elírtam, de volt nálam ilyen H2-es vezérlő és konkrétan hibázott 5 uS-os impulzus szélességgel.

43ksw659v

Tisztelt Urak!

(teljesen ismeretlen a Mach, ezért bátorkodom kérdést intézni a nagyérdeműhöz)

- a kimennő jelek "aktív" polaritását lehet konfigolni?
- 3 tengelyes marógép esetén melyek a szokványos kimenő jelek(3 X a STEP és a DIR)? Van még valami?

- a lépető motor vezérlő elektronika szokott jelet beküldeni a PC-be? ( pl. valamilyen hibaállapot)

Előde is köszi a választ,

zs

Béni

1. Igen
2. Ha csak a mellékhajtásokat nézzük, akkor érdemes még az Enable (1,2,3) jelet kivezetni. Ezenkívül a rendelkezésre álló kimenetek számától függően minden mellékfunkciót.  
3. Igen, ha van olyan kimenete, ami ezt szolgálja.

43ksw659v

Köszönöm.  
Hogy megvilágítsam kissé:
egy 3 tengelyes léptetőmotor vezérlőt építek.
3X2 bemeneti jele van(STEP és DIR), és egy kimeneti(FAULT). ENABLE jelre nincs hely.

sunraw

Sziasztok!
Egy SS2000md4-m vezérlőt szeretnék összeismertetni a vezérlő programmal. A szintillesztő Juhász Geri féle.
Mozog szépen a tengely, de 120units/rev felé nem tudom tornászni a sebességet. A plazma részt próbaképp elindította, ott már a duplája. Ami nekem kellene sebesség, az 80mm/m-től 500mm/m.
Már átbújtam mindent, de nem találom sehol. :(

galiba

Urak! Hogy lehet a G-code-ba olyan rutint beszúrni, hogy az adott helyen elmenjen referenciapontot (nullát) felvenni, majd onnan folytatni tovább a dolgát?

sunraw

Megoldódott, köszönöm!

ANTAL GÁBOR

Áthoztam az USB-LPT átalakítós oldalról . Szóval tegnap lefagyott a Mach  .Nem tudtam a startot produkálni ( elötte az edit tel javítottam egy számot ).  Csak a mach újraindítása oldotta meg a dolgot  Az UC 100 on kívül 3 db USB eszköz volt a gépen ( XP )  a klavíatúra az egér és egy bill emulátor.   Hogyan lehetne egyértelműen kideríteni a hiba keletkezését.  Svejk  és Homovits Miklós az USB eszközökre tippel.

galiba

Az XP néha megmagyarázhatatlanul bánik az USB-s izékkel. Főleg, ha a tápegység öreg, és határon dolgozik...

000000000

Ha az UC100-on világít a kék LED, akkor van kommunikáció az UC100 és Mach3 között. Azt írtad világított a LED... ezért mondta Balázs, hogy a Mach3 hülyült meg, mert ha van kommunikáció, akkor csak az történhetett, hogy valamiért nem küdte ki a parancsokat a gombnyomásokkor a Mach3.

ANTAL GÁBOR

Balázs ! pont azért hoztam át a Mach os topikba hogy nehogy reklamációnak tünjön : Egyértelműen leszögeztük hogy a Mach hülyült meg . De azért szeretém az okát kideríteni ( most csak apró basszúság volt de ha később is előjönne azt nem szeretném )

000000000

Gábor, a hiba feltárásában próbáltam segíteni, rávilágítani, hogy a hiba nem az UC100-al volt, ha világított a kék LED, akkor a kommunikáció hibátlanul működött, hanem a Mach3-al történt valami hogy nem küldte ki az utasításokat (szoftveres probléma). Igazából azt kellene kideríteni, hogy micsoda.