Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Csaby

Ezt elbénáztam.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Csaby/Hidkey.jpg" border=0>

ANTAL GÁBOR

Tehát 13 bemenet van . Kíváncsiságból meg szeretném kérdezni az árát. Amikor kb 1.5 -2 hónappal ezelött írtam hogy nekem is elkészült egy hasonló akkor az első beíró kolléga (az adatlapján a preferált téma : hw+sw)  )  rögtön az eredetiségét és az ár kérdését kezdte firtatni . Hiányolom a shift gombot . Vagy másképp van megoldva a gyorsabb tengelymozgás ?
Pic es vagy más mikrovezérlő van benne ?

ANTAL GÁBOR

A  13466 kérdést Csabynak küldtem

Csaby

Szia Gábor!

Nem 13, hanem 17 bemenet. Sajnos a feliratozással még nem vagyok kész. A bal oldalon alul az egy 3 állású kapcsoló, vizualizáljál a bal oldalára egy nyuszit, felülre egy sétáló embert és jobbra egy teknőst. :)
Megoldható lett volna nyomógombbal is a Shift és a Ctrl, de akkor 2 gombot kell nyomni egyszerre, ami személy szerint nekem nem szimpatikus. Természetesen kezeli a shift és ctrl egyidejű lenyomását, ilyenkor a ctrl a privilégizált, hisz az okoz kissebb kárt.
Egyébként AVR processzorral van megoldva, ez megint csak az én izlésemet mutatja.  
Eredetiség? A nyákot én tervezte a szövegeket Sir-Nyeteg firkálta rá, a programot a HID szabvány alapjait figyelembe véve én követtem el.
Ugyanekkora lett volna PIC-kel is. (25x40 mm)
Az ár még kérdéses, a forgalmazója a CNCPart.hu lesz.

Csaby

Még egy megjegyzés: csak a képen látható elektronika lesz forgalmazva. A nyomógombos alulap már az én gépem kezelőfelülete.

ANTAL GÁBOR

A bemenetek számát tekintve leköröztél bennünket .  A mienk elsőre 10 billentyűt kezelt. Tervben volt a bővítés ( akár +48 is amit Svejk preferált ) de érdeklődés hiányában elsikkadt a dolog . A jelzett kolléga irománya  jó ellenreklámnak bizonyult...( érdeke biztos nem fűződött hozzá, csak  megint bejött a magyar "virtus")

xit3medzv

Remek cucc, be is nevezek egyre, lecserélem a játék kontrollert, egyik kapcsolója meghalt, egy másik pedig extra érzékennyé vált.

Csaby

Úgyis eljössz hozzám, majd megnézed élőben.

Csaby

Ezzel most elszomorítottál. Lehet, hogy én is hiába dolgoztam?
Pedig én is már megterveztem a 72 inputos nagy testvért. Ha a kicsi közönybe fullad, akkor én sem portolom át a nagy procira a programot.

Csaby

Még egy fontos: Mielőtt Sir-Nyeteg idejön és ad egy tockost, hogy az érdemeit kissebbítem. :)
Nem csak összefirkálta, hanem ő ültette a sok kis bizbaszt. :)

ANTAL GÁBOR

Neked már most szerencséd van mert mert eddig senki nem jött hogy " feltaláltad a melegvizet "  
(küldök egy magán mailt )

svejk

Tudod, 1 db biztosan kell a közös barátunknak, úgy hogy húzzál bele! [#wave]

000000000

Svejk van egy régi 5 tengelyes marógép Fanuc vezérléssel.
Maga a gép kuka, a tengely vezérlőről már beszéltünk egyszer, az is egy őskövület tehát az is kuka.
A vezérlőszekrényt gondoltam lebontom, kibelezem és a CNC esztergához használnám, itt jön a kérdés.
A rajta lévő tasztatúra is hasonló elven működik mint a PC billentyűzet ?
Mert jó lenne felhasználni, de biztos nem lesz olyan szerencsém, hogy ugyanolyan legyen a mátrix.
Szerinted hogyan lehetne ezt kivitelezni ?  

svejk

Mivel régi darab, ezért szerintem kizárt, hogy a PC-hez bármi köze is legyen.

Más a helyzet a mai gépekkel, ott pl. USB-s billentyűt vagy egeret is lehet csatlakoztatni és ezeknél már javarészt Windows fut a háttérben.

000000000

PC biztos nem sok köze van mivel egy őskövület, de itt az újrahasznosítás lenne a lényeg.
És mivel szó esett erről a billentyűzet emuláló cuccról, gondoltam megkérdezem a dolgot.
Ki lenne belezve csak a kezelő szerveket hagynám meg és ezeket kellene valahogy a PC-hez integrálni.
A 12.1" CRT LCD monitora cserélése is ad némi okot a fejvakarásra.
De a fő gond ez tasztatúra.