Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

guliver83

Az előbb nem voltam elég figyelmes, hogy hogyan szakad meg az USB kapcsolat!
Nem dobálózni kell az USB billentyűvel!

ANTAL GÁBOR

Köszi ! Így érthető . Küldök egy mailt ( rendelek egyet  és kipróbálom)

PSoft

Emlékeztem,hogy valaki csinált már közületek valami nagyon hasonlót az esztergagépéhez.

Kis keresgélés után,meg is találtam,http://cnctar.hobbycnc.hu/KoLa/Esztergag%e9pem+CNC/%daj%20k%e9pek/Vez%e9rl%f5/" TARGET=_fnew>ez lenne az!

Ez is egy egyszerű,és "filléres" megoldás.
Vagy...nem jól gondolom?

guliver83

De de ez így van és nagyon egyszerű megoldás!!!

xit3medzv

Kelle venni egy billentyűzetet, szét kell bontani, kiszedni belőle az megbízhatatlan kínai panelt, kisilabizálni a kimeneteket, ráforrasztani, usb kábelt szétvágni,  forrasztani rá, mindezt megbízhatóan.
Sztem. ez nem versenyképes megoldás egy 3eFt-ba kerülő célelektronikához képest, csak akkor, ha a cél a kaland keresése.

f35ezvjs

Sokan nem tudnak angolul és nem is tudják elképzelni mi a funkció ezért írd légy szíves magyarul is melyik gomb megnyomására mit csinál

f35ezvjs

A MACH3 billentyű parancsai:
Ctrl + s programbetültés
CTRL +w program elejére ugrás
CTRL + nyilak fix mozgatás  
       pageup
       pagedown
Ctrl+ X Y  droba írás majd enter
Shift + nyilak gyorsjárat
        pageup
       pagedown

f35ezvjs

v végrehajtás
hőmé nullpozícióba  
s stop

Csaby

Én nem fejtettem ki olyan világosan, mint Sir-Mók.
Ha a fizikai kapcsolat megvan, akkor nem szakadhat meg a kapcsolat, mert a wathdog figyel és ha kell reseteli az áramkört.
Csak mivel a teljes teszt során azt is kiróbáltuk, hogy mi történik ha széthúzzuk az USB kábelt, ez a jelenség előjött. De azért ez nem egy üzemszerű álapot.
PSoft!
Az külön kérés volt, hogy ne mátrix legyen, mert megköti, hogy milyen kapcsolók használhatóak. Ezt figyelembe is vettem.

PSoft

Ok!

Ti értetek hozzá,én csak...belebeszéltem!:))
[#kuss]

2dbfy8y

És még olyan kérdésem.
Ezzel lehet akár üzemmódok közt is váltani?
Pl mdi-ből automata programfutásra?
Tudom nem ez a fő lényeg, de esztergánál nem rossz dolog.

Csaby

Ezzel nem. Majd a bátyjával. Ennek kevés hozzá a bemenete.

ANTAL GÁBOR

Nekem is az volt az első ( a mai napig működik ) DE az emulátor sokkal jobb : egy érv : ha visszafejted a fóliát akkor rá fogsz jönni hogy a  fel nyíl és a balra nyíl van egy rendszerre kötve. Ha olyan gombot akarsz csinálni aminek van közös pontja ( praktikusan a gnd ) akkor a machot úgy kell konfugurálni hogy a fel nyil párja a balra mutató legyen  és hasonlóan a jobbrának a le    

hostya

Lehet hogy nem olvastam vissza elég figyelmesen, ezért kérdezem.

Nálam a -csak és kizárólag- a CNC-hez használt PC-hez a billentyűzet és az egér egy-egy PS/2-n csatlakozik.
Ha ugyanezen pc valamelyik  USB portjára csatlakoztatom a szóban forgó (pót)billentyűzetet,(az eredeti PS2 megtartása mellett) akkor...

1. A Win melyik billentyűzetet látja ill. használja a gép bekapcsolása(boot) után?

2. Ha mindkettőt látja, de csak az egyiket használja/veszi figyelembe, akkor lehetséges-e  váltani a 2 billentyűzet között, és hogyan?

Motoros

Jópár gomb a Linuxcnc-hez is jó, de amihez nem azt meg http://linuxcnc.hu/keychoice-hasznos-program-billentyuk-atdefinialasara/" TARGET=_fnew>AZ ITT LEIRTAK SZERINT át lehet deffiniálni.