Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

Ahogy írtam: az utolsó szőrszálig
1) Milyen jegyzettömbböt használjak, ha meglelem, valami olyasmit, hogy beírom z0.000 csere z-0.1000, és kész?
Most nekiugrok próbálni

xfg6v697j

Kézzel hogy írtad volna át?
Nyilván valamilyen szövegszerkesztőben.
A mach automatikusan a jegyzettömbben mutatja meg a Gkódot,ha ráklikkelsz az 'Edig G Code' gombra.
A jegyzettömben meg klikk a szerkeszté,majd a csere menüpntokra,ésonnan már eléggé egyértelmű a dodlog.

cytn7nv98

Csak egy kérdés, mert nagyon az elején vagyok a Mach3 használatának. Mi van akkor ha korrekcióval lemész Z0 alá annyival amennyivel kell? Nem tudom hol lehet megadni, de valós gépen simán megoldható... gondolom itt is.
Fejlécbe meg beírod zárójelbe, hogy (KORREKCIOZNI Z-0,1)
Amikor betöltöd a programot, akkor nullpont felvétele után megadod a korrekciót és kész.
Ez nem járható út?

2f428kduf

A mach edith GCode val csináltam volna, de egyenként, írtam nem vagyok egy guru, a csere funkció eszembe sem jutott. Már sikerült is, köszönöm.
Ami az Fdesignert illeti, ott nem találtam erre módot, persze ebben benne van, hogy semmit sem értek angolul.

2f428kduf

Valami ilyesmit gondoltam, persze bonyolultabban

2f428kduf

Talán a csere korrektebb, ugyanis több z érték is szerepel, ha mind átalaku, az hiba lesz.

f35ezvjs

Kérdezni szeretném a Windows 7 el működik a driver teszt?

svejk

A Driver Teszt működik egyszer írtam is róla, hogy jobb mint az XP alatt ugyan azon a vason, de a mach3 tudorok elkeserítettek, hogy Win7 alatt felejtős a Mach3.  
Így tovább nem is erőltettem.

f35ezvjs

Nálam nagyon szépen megy a mach a win 7 en idáig nem volt gondom vele

svejk

[#nemtudom] De ugye nincs UCxxx, csak LPT?

f35ezvjs

Igen LPT porton van csatlakozva a vezérlőhöz ami MSDD kártyákból van összeépítve

svejk

Ez érdekes... legközelebb csak kipróbálom.

svejk

De ha szépen megy akkor okafogyott a kérdésed, nem?

Messer

Akkor Te vagy a "kivétel erősíti a szabályt".
Pár vason már próbáltam. Mindig XP lett a vége...

f35ezvjs

Próbáld ki nekem ez most egy LENOVO ThinkC M57P 6078 SFF gépen fut