Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

PSoft

Öreg P4-es celeron 2,4-es procival 1G rammal,XP-vel.
Gond nélkül fut a Mach-3(akár háttérben is).
Közben,ha úgy alakul gyakran Corel-ben,Aspire-ben is dolgozom mellette.

cytn7nv98

Köszönöm PSoft és AWE!

Marad a kisebb erre a célra.
Munkatársamnak összedobtam egy D201GLY2 1Gb ram , SSF ház Seasonic TFX táp és egy 100/100%-os merevlemez megy mellé (WD ide 320, vagy Seagate 160Gb sata) még nem döntöttem, de 300 napot sem ment egyik sem. Gondolom 13000Ft nem sok érte, bár hasznot nem rakok rá mert később úgy is bővíteni kell, de ismerkedni megteszi.  (procierőben valahol egy 2,4Ghz-es P4-el van emlékeim szerint egálban).
VGA-ból mit érdemes szerezni? (CAD-CAM másik gépen fog futni)

3wm3x3zz

A  VGA  az  csak   alaplapi  van    de  érdemes  átállitani    az APCI  modot   , sokat segitett   nekem.

0bn8uxmw

Szia,

P4-es 3.2 HT-s 1gb rammal bőven elég a Mach3-nak de nem ez a lényeg. Olvass bele István 58 épül a gépem topikjába egy-két oldalt vissza, ott sok minden okosság le van írva.
Szedd le a Mach3-at és csináld meg a XP beállításokat az említett topik leírás szerint majd futtasd a mach3 driver tesztjét és nézd meg melyik alaplapod tud jobb stabilabb jelet csiholni 50-75-100khz-en.(0.3as variation a cél :))
Egyébként azért használnak itt sokan levedlett HP, DELL és IBM asztali gépeket mert ezekben viszonylag jó gyári intel alaplapok vannak amiken tisztességesen megvan csinálva az LPT port, sajna Asrock, MSI és rizse társainál ez néha nem sikerült.

cytn7nv98

Köszi!

Ez a teszt hiteles akkor is ha még nincs semmi az LPT porton? Nincs még meg a leválasztó kártya... sőt a CNC-hez még csak a PC-k vannak meg. Kösz a hasznos infót, meglesem a gépeken mit mutat a teszt.

AWE: Köszi!

0bn8uxmw

Persze, nem kell rádugva lennie semminek, a gépet méri mennyire stabil léptető jelet lesz képes produkálni.
Ajánlom a mico XP-t felrakni abban már gyárilag sok minden ki van kapcsolva, könnyebb vele elindulni. Hangkártya mindenképp, hálókártya csak szükség esetén legyen bekapcsolva az sokat "egyenesít" a driver tesztnél.

cytn7nv98

Tegnap próbáltam, majd dobok fel képet róla.
D201GLY2 apró kiugrások, Asus P43TD Pro + Q8300 pár integrált cucc bekapcsolva úgy nézett ki mint egy élő ember EKG-ja.
Nálam valamiért a Test progi csak 25Khz-en enged tesztelni, viszont a Mach3Mill-ben simán beállítható a 100Khz is, no meg újra belépve a programba marad is a beállítás.
Licence fájl a mappába másolva.
Mi lehet a probléma szerintetek?

mu45tbne

Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne mach el kapcsolatban, hogy érdemes e két lpt portal használni, alaplapi plussz egy bővítő kártya, mennyire stabil, van valakinek ilyennel tapasztalata?
Üdv Gábor.

Miki2

Számítógépe válogatja.
Én inkább egy UC300-at javasolnék.

mu45tbne

Értem, első körben megpróbálom lpt vel hisz adottak a lehetőségek, ha nem válik be marad az UC, tudtok ajánlani magyar beszerzési forrást ami megbízható?

robroy007

UC-ból csak magyar van és megbízható!!
Cncpart.hu vagy cncdrive.hu

xit3medzv

D201GLY2 nekem is ilyen kicsit tüskés, de 75kHz-el működik stabilan hálózattal. Sajnos erre nem lehet "Standart PC" üzemmódban telepíteni lefagy közben. A másik alaplapra próbáltad "Standart PC"-t? (Lejebb írta valaki István58 topikjában megtelálod). Ez sztem egy huszárvágása a témának, acpi nélkül települ.

cytn7nv98

ACPI egyprocesszoros gép-ként települt a win. Hangkártya tiltva, energia gazdálkodás win-ben tiltva, viszont nálam mindig visszaugrik 25Khz-re a Test program. Igaz csak kölcsön kapott program de a tulaj elmondása szerint telepítettem. Kapott cd-ről felraktam, majd a licence fájlját bemásoltam a Mach3 mappába. István 58 topikját néztem, ott próbáltam állítani az ACPI-n de win reinstall lett a vége. http://winnerhun.uw.hu/sajat_fejet_kalapalo.gif" border=0>

2f428kduf

Licenszes Machom van, benne LazyCam. Egy potencióméter skáláját csináltam FrontlapDesignerrel, ennek kimenete lehet jpg, lpt vagy dxf kiterjesztésü. Próbáltam először a jpg-t, de a kapott g kód használhatatlan volt, a dxf-et be sem olvasta, még legsikeresebb a plotter file-val voltam, ceruzával rajzoltattam: az amit szeretnék. Eddig rendben is volna, de nézve a kódot, a z tengely legalsó pontja: zo.ooo. Mivel egy alu előlapba kivánom graviroztatni elég volna úgy o.1 mm, DE minuszba! Meg lehet-e adni azLC ben, milyen mélyre menjen?
Az, hogy minden z adatot átírjam minuszba, nem tűnik járhatónak. Persze becsaphatom a gépet a nolla tekintetében, de hátha van elegánsabb megoldás.
Aki tud megoldást, kérem az utolsó szőrszálig írja, mert nem vagyok egy guru, csak egy mezei használó.

xfg6v697j

A frontdesigner-ben kellett vvolna megadni a fogásmélységet.
Viszont ha kézzel át tudod írni,akkor a csere funkcióval is áttudod cseréltetni az összeset a jegyzettömb segítségével.