Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

kua93zk4w

Köszi!
És tényleg ,pedig mi mindent elkövettem már.[#worship]

0gcbjd9w4

Szia!  
Szenvedtünk a fiammal mi is egy ideig vele!

kua93zk4w

Hát még mindig nem az igazi.  
Egyenesen nagyon szépen fut a gép de ha van egy kis ív akkor szakaszos lessz a marás, valaki tud rá megoldást.
https://plus.google.com/u/0/photos/search/%23Videos?pid=6095265099345026946&oid=106138287766078606790&authkey=CJKAkaPOv8HYbg" TARGET=_fnew>Ezen a videón látszik hogy az egyenes szakaszokon is mem meg áll de az íves sarok nagyon gáz

000000000

Ha rájössz a megoldásra,engem is érdekel,mert ugyan ez a problémám.A szakaszosság látszik a mach képernyőjén is.

etc77f5nr

Nincs bekapcsolva a Backlash? Elvileg ez kompenzálja a kottyanást és ez is okozhat szakaszos mozgást. Tedd fel a G-codeot megnézem nekem mit mutat.

s7manbs8

A Mach3 program Setup részében kell a Constant velocity mode-ra állítani és akkor nem fog megállni a szakaszoknál, hanem ahogy tud megy gyorsabban.

kua93zk4w

Szia
A nagyobb baj hogy be van pipálva  Constant velocity és az IJ mod is.

kua93zk4w

Szia ez egy rövidebb kód de ennél is megáll az ívek előtt,az egyenesszakaszokon szépen fut.
Kicsit lentebb bemásoltam már hsz :#12938

000000000

A PC-d elég erős HW-el rendelkezik a csicsavilág idétlenségeinek leküzdésére?  
Próbálkozz pl. Kernel freki csökkentéssel, és szerszámpálya grafika kikapcsolással.

kua93zk4w

2,6Ghz proci memória 256Mb,  kikapcsoltam mindent amit tudtam az XP-n.
Viszont jobban megnézve a szerszám pályán is látszódik a megállás.
Ha lentebb vettem a kernelt még rosszabb,szerszámpálya kikapcsolása se segített.
Kipróbáltam egyszerű körrel kicsi nagy kör mindig szakaszos a marás kb ugyananyi szakaszra bontva mindkét esetben,csak a nagyobb körnél hosszabbak a szakaszok.
Lehet rakok fel másik mach3 at hátha segít[#nemtudom]

chyfhc809

Üdv. mindenkinek!
Látom futási hibákról van pont szó
Én is feltennék egy kérdést erről a térről.
Nekem olyat csinál, hogy marás közben fogja magát és megáll az 1180-as kódsornál!
Ez az új PC avatás minden hibát össze szed ami csak létezik...

keri

Valami energiatakarékos mód van bekapcsolva.
ACPI támogatást kapcsold ki a biosban és a win alatt is.

s7manbs8

Ha már hibák, nálam pl. az M03-ra van mikor megáll, van mikor nem , ez mitől függ ?

chyfhc809

Ha a válasz nekem jött akkor a válaszom, hogy természetesen ezek mint kivannak kapcsolva és most felemeltem az előtolást, hogy hamarabb lefusson a program de ugyan az 1180 és környékén megáll mint a szeg :S