Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

Invertáld a DIR jelet!
(Pipa be/ki az Active Low mezőben.)

000000000

Köszi így megy.
Másik kérdésem az lenne, hogy egy szövegnél gravíroztam egyet, az oké már. Problémám, hogy a szöveget körbe gravírozta (szép lett) de én egy vonallal szeretném marni a szöveget, erre van valamilyen single line opció a programban, vagy a kódot kell átírnom? Nem fontból készült a kód, ha nem egy jpg-ből amin van egy kész szöveg.
Köszönöm előre is

etc77f5nr

Hát a G-code átírás pár napodba beletelne. Használj CAD/CAM programot, ami csinál neked szerszám pályát.

chyfhc809

Üdvözlet a mestereknek!
Tudna nekem segíteni valaki az auto tool zero macroban?
Szeretném felvetetni az első szerszám 0 pontját majd a további manuálisan kicserélt szerszámok magasságát arra a 0 pontjára ráállítani.
( munkadarab 0 pontját felveszi-> kimegy az orsó egy megadott helyre-> leméri annak magasságát->első szerszám végesztével manuális szerszámcsere-> majd innen már csak a megadott helyre kimegy és 0 pontot állít)
Tudom, google a barátod de sok hibás kód van meg nem használok automata szerszámcserélőt.
Köszönöm előre is a segítséget!
vamzol@citromail.hu

d46hvfrdr

Üdv!

Néhány nap tesztelgetés után a gép tökéletesen és  pontosan dolgozik.
Eddig csak rajzoltattam vele de most lassan megérett a plazmavágásra is.
A Gkód programhoz én a cambam programot használom (nem kell mondanom, hogy még csak tanulgatom ennek a programnak is a kezelését mint a mach3-nak)

Az lenne a kérdésem, hogy a plazma gyújtását a Gkódba kell beírni? Vagy hogy vezérli a Mach3 a vezérlőn a relé kimenetét?  

etc77f5nr

M3 kóddal "szokták" vezérelni a plazma gyújtását. Erre a kimentre szokták kötni a relét, vagy plc-t. Nálam egy PLC kapja az M3 kódot, ami kapcsolja a plazmát, állítja a THC-t, figyeli a vízhűtést és hogy van-e vágó/védőgáz.

robroy007

Gyújtás után érdemes még G4 paranccsal némi várakozást állítani, az átlövés érdekében

robroy007

Ezt vagy a cam programmal vagy a markó átírással is csinálhatod

4ybj8h3c8

Háááát, pedig egy egyszerű, házilagosan is kivitelezhető szerszámcserélő szerintem sokakat érdekelne.

kua93zk4w

Sziasztok  
Valaki tudna segíteni ? Mach3-mal marok egy relieft de nem igazán síma a gép futása.olyan mintha szakaszosan menne remeg az egész gép.
Már martam ezzel a g kóddal másik gépen azon szépen folyamatossan futott,azon kínai kék vezérlő volt a mostanin MSDD vezérlők.
A Machbam a constant velocity be van állítva mégis ugy megy mintha a exact stoppon menne.
Tud valaki megoldást rá?

hostya

Ha a másik gépen a kínai kék vezérlővel jól ment, akkor az MSDD-vel is jól kell(ene) mennie..
Az MSDD-t nem ismerem, de a Mach-ban a motor tuning beállításodnál valami nem jól van beállítva, az MSDD-hez.. -sebesség, gyorsulás- (szerintem)

xfg6v697j

Vedd nagyobbra a sor előreolvasást,és vagy kapcsold ki a szerszámpálya kijelzését.

robroy007

vamzol kolléga!

kérésed megoldása:

http://benishare.weebly.com/mach3-makroacutek.html" TARGET=_fnew>Szerszámhossz mérő makró Mach3-hoz

Ez a makró működését tekintve az iparban használatos egyik szerszámbemérési módszerhez nagyon hasonlóan működik. A viszonyítási alap a T0 szerszám hossza. Minden szerszám hosszát ehhez viszonyítva fogja a mérés követően a szerszámtárba írni.
A makró működhet önállóan Mxx funkcióval indítva vagy ha minden szerszámcsere esetén szükséges a bemérés, akkor az M6End.m1s  makróba bemásolva automatikusan lefut a csere végén.
   A jó működés előfeltétele a hosszmérő kapcsolási helyzetének pontos meghatározása a gépi koordináta-rendszerben. Ezt az értéket a makró Pp változójába kell beírni!

ezt februárba Béni nagy mester hozta össze nekem, vagyis az én elképzelésem szerint, de te is erről beszélsz illetve az általános ipari megoldás is ez vagy ilyen

kua93zk4w

Ezzel már kisérleteztem a gép nemrég készült el.eddig négyzetes kivágásokat csináltam 5500 mm előtolással és ott nem tapasztaltam az ugrálást.
Most 2000 es előtolással de domború marásnál jött elő, főleg akkor ha a tengelyekkel nem párhuzamos a suzerszámpálya.
Az előolvasás 200 sor , a szerszámpálya kijelzést holnap kipróbálom.
A g-kódot AC-malkészítettem de gondolom az mindegy

robroy007

elegendő a tápfeszültséged az összes tengely egyidejű meghajtására??