Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

d46hvfrdr

Az, hogy miért ez, ennek régi sztorija van. Leginkább magán jellegű a téma, szerintem teljesen lényegtelen a felhasználói név a fórumozás szempontjából. De ha úgy is lenne, nem hiszem, hogy megváltoztatható a felh. név.

svejk

Márpedig megbocsáss, nekem ez a nevem, a barátaim sőt még a család is így szólít!!
Van rendes "keresztapám" is, aki elnevezett így.

No de még mindig nem tudjuk hány microsteppel járatod azt a frámnya vezérlőt.  
Különben már rég beköpte volna valaki az beírandó értékeket.

svejk

Megváltoztatható a nick név, írni kell a fóürumgazdának, Varsányi Péternek.

D.Laci

„Csak egyszerűbb lenne, ha a program magának számolja ki a lépéseket stb...”
Settings (Alt-6)
Set Step per Unit
Kijelölöd, melyik tengelyt akarod beállítani.
OK
Beírod, mennyit mozduljon el
OK
Mozog a gép
Ha negált megméred mennyit mozdult el.
Beírod a felugró ablakba
OK
Igen

Ha túl sokat ment és ütközött mozgasd vissza kézzel és adj meg kisebb elmozdulást, kezd, előröl.
Ezzel a módszerrel pontosan nem lehet beállítani, mert nem ismert a kottyanás és nem lehet pontosan visszamérni.

A vezérlő üzemmód ismeretében és hajtáslánc paramétereiből (áttétel orsóemelkedés) hamarabb kiszámolnánk, mint ezt megírtam…

000000000

Bizonyára igazad van.

4ybj8h3c8

Ajaj. Lösz kapsz. Szidod az Istent, a MAch-ot. Pedig ennél idétlenebb programmal még életemben nem találkoztam. Lehet, hogy jó, de ahhoz, hogy használni lehessen ismerni kell az összes idiotizmust, amit beleépítettek. Sokan nem fogják fel, ez egy hobby fórum, ahol isteníti mindenki a Mach-ot, ami alkalmatlan arra, hogy g-kód generálás és egyéb baromságok nélkül lehessen vele vezérelni egy gépet, amivel fúrok egy húszas lyukat, ha éppen arra van szükségem.

svejk

Attól, hogy Te(sem) ismered a Mach3-at és nem vagy képes elviselni a háklijait, még más használhatja megelégedéssel, mint teszi is ezt sok-sok ezer ember a világon.  
Jómagam is ismerek több fórumtársat aki iparszerűen használja.

De amint bemutatsz itt egy jobb, nem drágább, ennyire univerzális, programozói tudást nélkülöző programot, biztos lehetsz benne, hogy a nagy többség rögtön átáll rá és áldani fogjuk a nevedet holtod napjáig.

w0hgtwf3w

Emberek!!
Segítsetek ne kötekedjetek (teljesen felesleges).
Dr. legegyszerűbb lenne ha leírnád (vagy az adatlapodra felvésnéd) a lakhelyedet.
Hidd el sokan tudnának segíteni, lehet, hogy 1-2 km a távolság valamelyikünk között.
Élőben pillanatok alatt oldódnának meg a problémáid, ebben biztos vagyok.
És talán még sörözni is tudnál valakivel.

svejk

- Az alapok le vannak írva a doksiban.
- Az alapképletet Az Ő speciális fogasléces estére már leírta Antal Gábor.
- én meg már 3 napja várom a microstep beállításait.

Azt neki is akarnia kell, hogy segíteni tudjunk, konkrét adatokkal.[#nemtudom]

4ybj8h3c8

Most vallottad be, hogy igazam volt, és nem azért használjátok, mert olyan nagyon jó, hanem azért mert nincs másik.
Van.
Csak nem teszem közkinccsé. Átalakítottam a Mach-ot is úgy, hogy használható legyen. Vannak saját konverter és meghajtó programjaim, amiket használok, mert jobb mint a beszerezhetőek. Az üzlet része nem érdekel, így használom magam, a lényeg az, hogy könnyebb legyen a munka, nem az, hogy istenítsenek.

robroy007

amúgy ha már sikeresen megmoccan a gép egy alap matematikai összefüggéssel meghatározható egyből a helyes és "pontos" step/fordulat érték

helyes steps/fordulat
= (kívánt elmozdulás * aktuális beállított steps/fordulat) / mért elmozdulás

és innentől kezdve mindegy milyen a microstep beállítás  

(az majd a végsebesség maximumjánál fog megint visszaköszönni)

...szerintem...

svejk

Szerintem ezzel minden Mach3 felhasználó előbb utóbb szembesül és ez nem is titok.

"Van.
Csak nem teszem közkinccsé."

Akkor mit kérkedsz itt vele?
Tartsd meg magadnak, csak akkor mi a fészkes fenét keresel ezen a fórumon?
A kötözködni tudsz, azt már nem kell bizonyítanod.

svejk

De hiszen épp a végsebességgel van baja  Dr.GodMan-nak.
A ref-et felveszi mert az ugye ha jól emlékszem alapból 20%-on megy.

4ybj8h3c8

Mert mulattat az az őrület, amit itt pillanatok alatt elő tudtok adni.
Ha valaki pirosat ír vörös helyett, akkor a vörös imádók ugranak a torkának, ha vöröset ír a piros helyett akkor a piros imádók akarják azonnal átharapni a torkát.

A kérkedésről. Félreérted, ajánlottál valamit, nincs rá szükségem. Ez nem kérkedés. Inkább talán az ellenkezője.
Részemről lezárva, veszekedjetek tovább.

svejk

Az más..
Mondjuk a színház engem is mulattat, de nem szoktam beleszólni az előadásba, pedig még fizetek is érte. :)