Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Gyati

Szia! Szerintem a referencia pontra gondolsz.
Van ilyen, keresd úgy az OEM kódok között, hogy Y REF.

svejk

A Mach3 legutolsó, diagnosztika képernyőjén lehet egyesével is.

e83grvi22

Null pontra - vagy ref pontra ? nem mindegy !!
"Mach3-ban van olyan, hogy csak egy tengelyt, pl az Y küldöm a nullapontra?"

etc77f5nr

Nullpontra gondolok :) REF pontot megtaláltam. Ha elmozdulok Y-al 0-ról 245-re mondjuk és a többi tengely is valamilyen összegen áll akkor csak az Y menjen nullára. Megnézem amit Svejk írt.

etc77f5nr

Nem találok olyat semelyik oldalon, ahol lenne külön tengelyenkénti 0pontra állás :(

e83grvi22

A beviteli mezőbe is beírhatod "y0f1000" enter
és már megy is .. de ha ragaszkodsz a gombhoz akkor meg lehet azt is oldani..

etc77f5nr

Eh a legprimitivebb megoldás és nem jutott eszembe :) Gombra is gondolom rálehet húzni ezt a parancsot :) Na nekifeszülök :) Amúgy nincs command line-om :D De szerkesztek azt is akkor már.

e83grvi22

etc77f5nr

Hát ilyen lett :)
https://lh3.googleusercontent.com/-5aTBsC2o97U/VIxqHyY_AEI/AAAAAAAAAwk/o-S8OnWfLB0/s800/machscreen.jpg" border=0>

nv5firipz

Az milyen alakzat amit marni akarsz? Nem sima forgástest ugye?

etc77f5nr

Egy Gréta felirat egy 50mm átmérőjű hengeren 1mm mélyen gravírozva, csak próba a gép még félig szanaszét a földön :) X és Z mozog csak még a profilokat várom a vázhoz :)

nv5firipz

Értem! Azt hittem valami asztalláb forma.

etc77f5nr

Durva ez a 4. tengelyes megmunkálás mach3 még az i5-t is úgy megfogja, hogy öröm nézni.. nem hogy a P4-et.. :O

000000000

Az mitől van, hogy a mach3-ban jól jelenik meg a kód és gravírozásnál tükröz mindent (x,y,z)
Ennek állítását nem találom.

000000000

A vezérlés vmiért fordítva működik a tengelyeken, de nem jövök rá miért, mi lehet a gond..