Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Javítottam az előzőben, nem a végálláskapcsoló előtti, hanem a szoftlimit érték előtti terület.  

Homing/limits: Slow zone

Rabb Ferenc

Szerintem (nálam) van ilyen funkció a MACH-ban. Ha meg van a HOME pozíció, amit elsőre a beállított kb 30%-os sebességgel vesz fel, utána nyugodtan rá lehet kézzel (iránygombokkal) is vezetni bármelyik nullára.

Sebességtől és gyorsulástól függően ki kell kisérletezni a távolságot (mm-ben) ohonnan lassítva még biztonságosan meg tud állni anélkül, hogy ráfutna a végállásra (ami most már Home++)

http://www.kepfeltoltes.hu/141202/Home_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

D.Laci

Hogy ne zavarodjunk össze:
Ha a Motor Home/Soft limits fülön beálltjuk a Slowe Zone-t, és megadtuk a gép méreteit (Soft Max- Soft Min).
Ha a Soft limit be van kapcsolva. És felvettük a referenciát.
Akkor a „virtuális” referenciakapcsolók (Soft limit) hez közeledve a Slow Zone értéket elérve már csak lassítva közelíti meg a Szoftveres határokat.

Sok értelmét nem látom, lehet, azért mert nem használok sem referencia kapcsolót sem végállas kapcsolót…

svejk

Jól összefoglaltad! [#worship]

Egy értelme van, hogy ha SlowZone nélkül nagy sebességgel érnéd el a soft limit határait, akkor a mach lassítás nélkül leállítaná a step jeleket, ez léptetős gépeknél azonnali lépésvesztést okozna, servonál meg "felborul" a gép :)

svejk

Könnyű annak akinek 4 m2-es gépe van... :)
Nekem a 450x350-es tartománnyal oda kell figyelni a részletekre és jó, ha indításkor figyelmeztet, hogy túl nagy a tervezett munkaút.

000000000

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Gravírozó gépet építek. Adott a Mach 3 szoftver, CSMIO/IP-M 4 tengelyes vezérlő. A vezérlőre van kötve két darab MSDD-50-5.6 vezérlő és 2 darab léptető motor. Ezek az X és az Y tengelyek. A főorsó egy festo gyors kapcsolású szelep, szóval 24voltos PWM jel kell a vezérléséhez. Akárhogy állítgatom a Mach 3-at nem sikerül működésre bírni. Az X és Y tengelyek gyönyörűen mozognak de az orsó nem. Már próbáltam azt is hogy egy sima léptető motort kötök be főorsónak de az sem moccan meg. A bekötés elvileg teljesen jó. Tudnátok segíteni?

PSoft

ftp://machsupport.com/Mach/" TARGET=_fnew>Alulról,a negyedik.

Ha...ezt keresed.
[#wave]

000000000

Azt már letesztelted, hogy függetlenül a Mach-tól egy megfelelő elektronika PWM jele működteti ezt a speciális főorsót?
Ugyanis félő, hogy az alapfrekvencia, U, I adatok se stimmelnek jelenleg, és ezért nem csinál semmit.

d46hvfrdr

Helló!

Segítségeteket kérném  pár dologgal kapcsolatban. Elkészült a gépem, egy plazmavágó. Most eljutottam odáig, hogy a mach3-at össze kellene hangolni a géppel. Sajnos a program ismerete nélkül bonyolultabb   mint gondoltam...

A plazmavágó asztalméretét és a motorok maximális sebességét programfüggetlen hol tudom  beállítani? Hogy ne a programban megadott sebességeket használja vagy egy értéken túl már ne mehessen.

Persze ezen kívül is mindent megfelelően kellene beállítani. A motortuningban és a portbeállításokat beállítottam (remélhetőleg jól :P ) A gép már mozog, csak a tényleges pontos beállítás sajnos hiányzik, hogy rendesen a összelegyen hangolva a szoftver a géppel.

s7manbs8

Elvileg a Config menüben a the Homing and limits lapon lehet beírni a határokat.

000000000

Megvan a hiba. A CSMIO/IP-M 4 tengelyes vezérlő nem tudja a spindle controlt és ezért nem moccant meg a történet. Így majd külső eszközzel állítom elő a PWM jelet a 24VDC feszültségből. Ha M4 vagy M3 felkapcsol akkor a külső eszköz csinál PWM jelet.

000000000

Sziasztok, tudnátok segíteni, hogy hogy tudom mach3 ban bekapcsolni a leptetes értékét? Nemtudok se elotolast, se léptek mértéket váltani, már mindenhogy próbáltam. És így elég rossz szerszámokat bemerni

000000000

Valaki esetleg tudja hogy a Mach 3 tud e változókat kezelni? Gravírozni akarok, és van olyan például, hogy a dátumot kellene, és ugye az naponta változik. Hogy tudnám ez a G kódban megírni?

4ybj8h3c8

Írj rá egy VB scriptet, az tudja kezelni.

nyiszi

Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy F5 főorsó indításnál nem lehet kikapcsolni csak a reset gombbal? Mintha öntartó lenne csak nincs ki gomb.