Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

moly

Sziasztok !
A marógépemen három Heidenhein mérőléc van..Állítólag ezek szinuszos jelet adnak.
A Mach3-at szeretném használni kijelző helyett.
Volna valakinek rajza milyen átalakító kellene hozzá hogy működhessen ? Esetleg venni lehet ilyen átalakítót valahol?
Köszönettel !

ANTAL GÁBOR

A leveleződre küldtem egy levelet

Szalai György

http://www.lna.br/~det/Projetos/TCSPD/doc/HeidenheinEXE602.pdf" TARGET=_fnew>Lehet venni. Interpolátor-ként keresd.

Szalai György

Az eredeti Heidenhain egy hobby eszterga árába is kerülhet, ha épp nincsen használt, hobby áron.
http://www.deva.co.uk/product/deva018.shtml" TARGET=_fnew>Ezt egy olcsóbb kivitelűnek látom.

Szalai György

Itt van nagyon elvi kapcsolás, a Page 63/93-nál.

ANTAL GÁBOR

Klassz amit linkeltél  csak a 149 font az egy kicsit húzós .Van itt a fórumon kb 4 ember aki olcsóbb de hasonlóan jó megoldást favorizál

Szalai György

Két évvel ezelőtt még csak 6000Huf volt darabja itt a fórumon.
Meg is vettem, mind a négyet.
De lehet barkácsolni is, ha van kedve az embernek ennyiért felcipelni a Margotára a Hobbyisták keresztjét.

Szalai György

Természetesen kíváncsi vagyok a Hobby megoldásra is.

ANTAL GÁBOR

Szia  Nem azt mondtam hogy 6000 az drága ( annyiért nekem is jöhetne ) de 149 font  az min 45 ezer forint. No a "barkács" azért ez alatt marad. Egyébként szerintem a barkács műszakilag valószínűleg megegyezik a gyárival  . Egy DSUB 15 ös csati mögött egy nyák . ( 24*30mm ) A pin eken  bemegy a jel ( és a táp )  meg kijön a jel .  Meg lehetne csinálni formailag teljesen a gyárival megegyezőre is

moly

Köszönöm mindenkinek a segítséget !
Reméltem hogy a Mach3 -al és egy 10E ft-os pc vel olcsón megoldható a helyzetkijelző problémája..
Tengelyenként 150 font plussz, sok egy kicsit..
Ha nem lesz más találtam egy kompatibilis kijelzőt, ISKRA,  azt csak rá kell kapcsolni és kész ..remélem..
Nem olcsó de nem kell vele bajlódni...
Nem vág a témába egészen , de ha belevágtam leírnám mi is a problémám lényegében...
Adott egy gyári cnc marógép , A vezérlője halott, le van bontva. Tehát csak a vas, a három útmérővel ,és a három tengely motorjával. DC motorok vannak rajta (190V 1.8 Kw ) tacho van a végükön, nincs külön gerjesztésük. A "Z" tengelyé fékes is .A motorok vezérlője sincs meg .Viszont van ilyenem 3db : Mentor II dc hajtás.
Ezeket rátéve + az útmérő beüzemelve hagyományos maróként használható lenne.
De ha van valakinek jó ötlete hogyan lehetne CNC-re visszaalakítani esetleg kellékei is lennének hozzá minden ajánlat érdekel. Mindenképp a saját útmérő leceit szeretném használni ..  

svejk

Most milyen kijelzőt használsz?

moly

Semmilyet, most csinálnám a gépet.Eredetileg  
Heidenhein TNC 155 volt rajta de szét volt bontva, használhatatlan..A vas viszont nagyon egyben van, golyós orsók, szánok, szerszámbefogó stb.. Kár lenne érte.

svejk

20um-esek a mérőlécek?
Mekkora felbontást szeretnél kijelezni?

svejk

Egyáltalán a mach3 alkalmas az ilyesmire?
Hogy kell konfigurálni?  
MPG bemenetként?