Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

keri

De igazából nem tudom mi fut a CNC-n mert most csak a felületem tesztelésére használt virtuális gépet néztem meg.
Nem nagyon figyeltem a verzióra, tehát lehet hogy eltérő.

keri

ez melyik felület?

keri

Mondjuk az még praktikus, amikor tetszőleges helyre odaléptetsz a G-kódban, megnyomod hogy innen hajtsa végre és onnan kezdi folytatni.
Ha meg kell állni valami miatt akkor úgy is mindig vissza kell pár sort vinni, hogy az egész megkezdett műveletet újrakezdje. Azt hiszem, gyárilag ez a funkció sem állt a helyzet magaslatán.

istvan58

hmmm...66-osal ha nyomok egy feedhold-ot azután egy stopot és cask azután startot akkor foltatja....ki érti ezt [#fejvakaras]

istvan58

vegul is ha akarom hogy jól menjen át kel irni a gombot ugy hogy hajtsa verge a feedhold után a stop parancsot is.

keri

Várjcsak!
Nekem pont ezért van rajta a dupla LED, mert amíg nem áll meg teljesen, addig nem fogadja el az indítást. Ha megnyomod a STOP-ot akkor meg azonnal megszakít mindent, ezért engedi utána.
Lehet hogy valami jelzés úgy maradt és úgy veszi, hogy nem áll meg a gép.

Nekem ez a visszajelző: OEM code:80  azaz Pause Active LED
A felső LED ami meg a PAUSE nyomásra azonnal kigyullad, pedig OEM code:805 Pause LED
Érdemes betenni ilyen indikátorokat a hibakereséshez, mert így látod mi történik.

istvan58

a 37-es vezional is jol megy ha feedhold után stopot nyomok....de cak pozitiv iránynyba..:).Negativ irnyba viszalép egy sort....

mi lesz még ebböl....ez cask a kezdet...ugy érzem [#fejvakaras]

keri

Lehet át kéne térni az UCCNC-re, mert ez a MACH néha tényleg nagyon kaotikusan viselkedik :)

istvan58

lehett.....be kell fektetni egy uc300 ra .
Kár hogy kihagytam az ingyenes liccensz periódust :(

istvan58

de majd még kipróbálom a linuxcnc-t is :)

keri

hááát most megnéztem, elég drága az UC300, de legalább az UCCNC viszonylag olcsó.

istvan58

ja....nem hiném hogy hobbyra megéri.

istvan58

érdekes hogy a mach felylesztése megált 3.043.066-nál. Igaz nekem van egy 3.043.067 esem is...es valamikor fent volt beta verzióként de már nincs.

svejk

Pedig megéri.. Talán ez volt 9 év hobbcnc-s korszakom legokosabb döntése.

Egyelőre a MACH3-mal használom amíg az UCCNC felépül.
Elkezdtem kezelőpultot is készíteni...

Szinte bármilyen vacak PC-vel elmegy, nem kell a drivertesttől rémüldözni.

istvan58

ha majd a gép elkészül aztán lehet ez lesz a fejlesztés...marad minden cask egy dobozba eléteszem az UC300 at.