Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

istvan58

milyen PC?
hol fagyot le?

csakyt

A Magyarítást, hol lehet megszerezni?

svejk

Lásd #12606.
A particionálásig sem jutott el.

guliver83

Szia!

Ha jól tudom Bácsi Zolinak is ilyen van.

istvan58

hmmm....erdekes. PS2 bill + eger van rajta?

ra8nsmk6w

Én nyúzom egy ideje. A driver teszt gyönyörű mint a nagykönyvben. Viszont 35khz felett már rángat. Ezt viszont siri csöndben kis fogyasztással. Mivel ez az egyetlen jó tulajdonsága ezt megtartva vettem egy usb uc300-at.( megjegyzem, hogy az én alaplapom a dobozból kivéve egyáltalán nem működött. A szoftveres nagy pengék mind feladták. Köztük volt a céges szervizes is)

000000000

Mi nem működött és ki volt az a szervizes penge aki feladta és mit adott fel? [#wink]

svejk

Normál módban telepítetted az XP-t?

ra8nsmk6w

Kb egy fél évvel a vásárlás után levettem a polcról és forgattam a kezemben unott képpel. Azt vettem észre, hogy a forrasztási oldalon ragadós a panel ami ugye meglehetősen szokatlan alaplapoknál. A lényeg az, hogy 2x lemostam alkohollal. Ez idáig a driver teszt minősithetetlen volt. A tisztitás után a teszt jó lett viszont az elöbb leirt hibák megmaradtak.
Svejk. Az XP teljesen friss volt és normál módban lett telepitve.
A szervizes pengét nem nevesitem mert túltettem magam az akción ami rammal együtt 26000 ft volt

ra8nsmk6w

Végül is ha az uc 300-al megy akkor nem érdekel a parallel port. Egyszer majd ha jókedvemben leszek akkor egy szekercével leütöm a lapról és akkor már a látványa sem zavar[#nyes]

000000000

Ufff, nem hangzik túl jól ez a "ragadós" panel dolog annak biztos nem kéne olyannak lennie. A szerkerce ahogy mondod, ápol s eltakar. :)

svejk

Igen, de egyébként megy USB-vel is.

A konklúzió az lett mint máskor eddig, a Standard PC mód semmit nem segített...
Sőt a Standard PC módban való telepítés után ennél az alaplapnál helyből 6-8 us volt a jitter és fel-felugrik 20-ig is, a vonal is szőrös.

Ellenben a normál telepítéssel az alapjitter 2-4 us néha felugrik 8-10ig  de a vonal alapban sima.

Az MPS módban az egy és a többprocesszoros mód is befagy mielőtt a formázáshoz elérne, csak a kurzor villog a bal felső sarokban.

Most megint megfogadtam, hogy soha többet nem b@szom el a napomat ezzel a telepítési kísérletezgetéssel.
Továbbra sincs számomra megnyugtató megoldás, hogy mitől jók a Mach3-hoz egyes alaplapok és mitől nem mások.

Egyébként legális XP SP3-mal dolgoztam.

svejk

No és természetesen mindenkit arra buzdítok, hogy vegyen UC100 vagy 300-at.
Az UC100 nálam akkor bizonyított, amikor Anno hárman két napig szívtunk egy gyengécske gép miatt, ráadásul nem is idehaza.
Akkor nagy mákunk volt hogy kéznél volt egy UC100.

istvan58

Akkor nekem valószínűleg szerencsém volt a HP vel. Amugy ha standard PC ben nem jó akkor szerintem MPS ben sem. Mindkettőben az a lényeg hogy kikapcsolja az APIC-ot.
Amugy nekem is kellet játszani a biosban az IRQ bealitasokal egy keveset hogy menjen. Nekem az volt hogy nem bootolt ha usb eger meg bill be voltak dugva. Aztan letiltotam biosban nehany usb-t meg atalitottam az irq-kat aztán jó lett. Sok google meg szerence kell. Vagy profi Pc ismerett .....de az nincs ..:(

PITU

sziasztok
van egy Mach3 problémám
adott egy kontúr kivágó G-kód , minden kontúrkör után Z-ben  vesz egy  fogást kisebb  előtolással, aztán folytatja a kontúrt.
a hiba :  kontúrozás közben egyszer csak lelassul az előtolás a Z elmozduláshoz írt előtolás mértékére.
ezt többször is produkálta más más  kivágásoknál is , és ha ugyan az a kivágás ment újból , akkor máshol csinálta.
de ha újból betöltöttem a G-kódot akkor néha megcsinálta hiba nélkül is.  
vajon ezt mi okozza, és mi lehet a megoldás   ?