Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

VViktor

Szia. Nem nagyon vágom a mach-ot,de ha jól tudom a Dir LowActive pipával megfordítod az irányt.

wvdn6us49

Sziasztok!  
Tudna nekem valaki egy működő, "licenszelt" Mach3 verziót küldeni, vagy linkelni?
Mert ami verzióm volt az egyfolytában Windows hibával elszállt, a másik verzióm meg csak próba és így 500 sor után megáll... :(
Köszi előre is!

9pk59nuy

"Van ötletetek?"

Igen van! Ez a lehetőség nem a forgásirány tetszőleges állítására szolgál, hanem a csatlakozó áramkör illesztésére. Az áramkörök sok esetben képesek együttműködni úgy, hogy mindkét irányt vezérli, de a működés az csak az egyik irányban korrekt (TTL szabvány). A megfelelő forgásirányt a vezérlők és a motorok fázishelyes bekötésével kell előállítani.

r5y7cufaj

Köszi!
Amit írtál azt megnézem. De a kevesebb lépést nem értem.
Üdv!

9pk59nuy

A kevesebb lépés onnan ered, hogy a jelfolyam a TTL kapcsolási határértékek közelében van, így ha amikor nem éri el a határértéket egy-egy négyszögjel - akkor az kimarad. Tehát kevesebb lesz az impulzusszám, és azzal a lépés!

A megoldás az illesztőpanel, és a pontos bekötés.

Béni

A DIR jelszintjének invertálása a forgásirány beállítására teljesen bevett módszer és helyes is.
A STEP jelnél ez nem áll, mivel ott adott hosszúságú az aktív jelszint, ami szükséges a helyes működéshez. A jel invertálása változó hosszúságú STEP jelet eredményez (sebességtől függően), ami hibákhoz vezet.

r5y7cufaj

Sziasztok!
Találtam egy leírást, http://www.os-rc.com/en/ilios-documentation-page/35-10-mach-3-setup" TARGET=_fnew>link itt azt írják: Note that for the High Torque setup, the "Steps per" parameter should be 160 and NOT 80 as with the default setup. High Torque motors do twice as many steps for the same distance, thus provide higher resolution by default."
Tehát ha a dir low-ot X-en, a step low-ot pipára rakom és kétszer nagyobbra veszem a "steps pert"-t, akkor megmarad a nyomatékom?
Ha nem jó az elgondolásom akkor milyen beállítások mellett marad meg a nyomatékom?
Köszi!

xabi

A héten elég sokat vágtam plazmán UCCNC vel, 039 és 041 verzióval.

Kezdeném a jó hírrel :) :
-Ha a program elindul tökéletesen vág, többször vágtam kb.: 3000 soros programmal 1,5 órán keresztül folyamatosan, egyszer sem hibázott. Nem tudom mitől van (elvileg semmi köze a vezérlő programhoz), de mach3-nál előfordult hogy nem gyújtott be a plazma vagy éppen vágás után égve maradt a fej. Ilyen UCCNC-vel nem volt (kb.: 6 óra vágás és 500 lyukasztás alatt) Respect !!!
- nagyon jó a grafikus szerszámpálya követés, tök jól lehet látni mit csinál(t) a gép.

Problémák:
- Ha elindítom az UCCNC-t és rögtön mondjuk betöltök egy 3000 soros programot utána be bolondul a program, nem veszi fel a referencia pontot pl. kifelejti az X tengelyt, nem működik a Hotkey wifis billentyűm utána hirtelen elindul és kiüti a végállás kapcsolót, nem reagál a macro-imra. Stb. Azt szoktam csinálni hogy elindítom az UCCNC-t utána referencia pontara állok felveszem a 0 pontot ha minden ok. akkor betöltöm a programot és cycle start így hibátlan.
- Sokáig kínlódtam a G04 Pxxx utasítással, mert az UCCNC msec-be fogadja az adatokat, a CAM programok általában sec-ben adják át az adatokat. Jó lenne ha be lehetne állítani hogy msec, vagy sec-ben értelmezze a G04-et.
- Nem tudom hogyan oldottátok meg a hotkey billentyűket. Alapvetően két állapot van fut a program vagy nem fut a program. Ha fut a program és megnyomok egy hotkey billentyűt mondjuk amihez egy macro van rendelve akkor mi történik ? Ha a macroban egy Cycle Stop van akkor azt azonnal végre kell hajtsa, de ha mondjuk pl.: egy G31-es tapintás az erős lenne ha azonnal végre hajtódna :) Hogyan működik?

xabi

Bocs az UCCNC topicba akartam írni.

ANTAL GÁBOR

"Tehát ha a dir low-ot X-en, a step low-ot pipára rakom és kétszer nagyobbra veszem a "steps pert"-t, akkor megmarad a nyomatékom? "

Válasz : a low ( hight ) pipával azt határozod meg hogy milyen jelváltásra következzen be a funkció . A step/ unit pedig meghatározza hogy az adott mechanika mellett hány step kell egy mm elmozdulásához ( ha nem collban gondolkodol ) A step / unit nál még azt sem tudjuk hogy léptető vagy ( DC  AC ) szervó a motor. . Vannak olyan hajtások ahol állandó nyomatékkal lehet kalkulálni de vannak olyanok ( léptető) ahol a nyomaték a fordulatszámmal csökken  Ha azt akarod hogy nagy maradjon a nyomatékod ( léptetőnél ) akkor a motor tuningban állíts hosszú felfutást és kis sebességet  illetve optimalizáld a hajtást  

r5y7cufaj

Szia!
Most a leptetos hajtasomrol van szo, kinai tb6560 piros vezerlo.
Koszi a reszletes leirast!

svejk

érdeklődnék, hogy http://www.intel.com/content/www/us/en/motherboards/desktop-motherboards/desktop-board-d525mw.html" TARGET=_fnew>D525MW ITX-es alaplappal van valakinek tapasztalata Mach3 drivertest ügyileg?
Vajon mit lehet belőle kihozni?

adamant

Ha tudsz adni egyet kölcsön szívesen megkínzom :)

svejk

Ma délután lelket kell bele lehelni, csak jó lenne tudni mit várhatok tőle.
Sajnos csak LPT-s megoldás lesz UCxxx nélkül. :(

svejk

Tegnap ez első próbálkozásra az István58 féle "MPS Multiprocessor PC" módban való telepítébe belefagyott. :(