Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

RogerCo

A,Z de lehet hogy a hotkeys-nél kell beállítani ?

xfg6v697j

Ez szerintem mindenkinél egyéni.
A System hotkeys-nél állítsd be amilyet szeretnél.
Én az insert/delete párost használom.

2nbj3n5m

Köszönöm szépen  Cseve és RogerCo forum társ.

istvan58

sziasztok ,
ha valaki it jár és ért a mach3-hoz, kérem nézen rá a topikomba a #1491-re,
Köszönöm.

istvan58

Hali,
van a mach3-nak olyan verzioja amelyiknel ha megnyomom a "feedhold" gombot majd utána a "cycle start" ot egyszerüen folytaja ?
Kipróbáltam néhányat, van amelyik csak stop megnyomása után indul ujra, van amelyik indul de mindég cask a következő G sorral folytatja.
Vagy van valami beállítás?

keri

Nekem folytatja, bár én magamnak csináltam felületet és a gyári parancsokat használom többnyire. A gyári felület viszont bonyolítja nagyon.

istvan58

ok, ez szerintem nem felület kérdése, például van egy olyan sor hogy x1000, es utana X0 akkor ha mondjuk megállitom 400-500 körül majd utana Cycle start akkor a következő sorra ugrik és megy X0-ra

istvan58

pl a 3.043.037 es verzió amit legstabilabnak mondják kinti fórumokon az meg csak stop után indul, de az is a következő sorral.

keri

őőő, nem. Ha elindul 1000 felé, megállítod elindítod akkor ugyan úgy folytatja az útját 1000 felé, tehát a megkezdett sort adja ki újra.
Viszont ha közben elállítom a feed-et akkor azzal a megváltoztatott értékkel folytetja...párszor küldtem bele munkadarabba így a kést :D

Várj megnézem hogy az https://jgpqpg.dm2301.livefilestore.com/y2pi4mYUOBfNoGtnHkF3k4y59Wzw7EpWExX1rVubNH60skA3GUDEeNSVh6FnOC2WZzMZC6jtqWBdRszx5aw5MdYHKYJRVxe89DmxDHlSnHniiI/KeriTurn.jpg?psid=1" TARGET=_fnew>én felületemen pontosan milyen parancs van a gombok mögött.

istvan58

es milyen mach verzio?

istvan58

megnéztem nekem milyen parancs van a gomb mögött, cask az hogy "cycle start"

keri

Play=Cycle Start=Standard code 0
Pause=Pause=Standard code 1
Stop=Stop=Standard code 3

Most direkt ki is próbáltam neked. Mind a Pause, mind a Stop-al megállítva folytatja a végrehajtást, a különbség csak az, hogy a STOP az amolyan vészstop, a Pause meg hagyja lelassulni. Ráadásul a LED-ek a PAUSE felett úgy vannak kitalálva, hogy amikor megnyomom, akkor kigyullad a felső, és amikor ténylegesen megállt, akkor kigyullad az alsó is.

keri

Version R3.043.066

istvan58

hmm.....nekem ugrik egy G sort...

istvan58