Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

Nem hallottam még olyanról, ahol rendesen menne Win7-el párhuzamos porton.
Persze, ez nem jelenti azt, hogy lehetetlen.

svejk

Akkor nem is erőltetem a fizikai próbát...
Ez is azt bizonyítja, hogy akkor ez a teszt sem a tutimegmondó.

svejk

Egyéb bokros teendőim akadtak, el kell halasztanom a HP teszteket a hétvégére. :(

keri

Egy szkópot rátehetsz megnézni milyen a jel.

keri

Ha UC300-asod van, akkor minek vacakolsz printerporttal?

svejk

Barátok rendszeresen megtalálnak megbízható, Mach3 kompatibilis LPT portos PC ügyben.
De ezekkel a mostanság szerezhető PC-kkel egyre több a gubanc.

Jó lenne már egyaszer a végére járni a titoknak.

istvan58

Nos hogy azért én se maradjak ki a telepítésekböl kipróbáltam az SP2-őt. Nem vettem észre külömbséget az SP3ühoz képest.
továbra is cask max 75Khz stabil a gép. 100khz-en ha egyszere két tengelyt mozgatok nagy sebességel, befolyásolják egymást, halatszik a léptető hangján és akadozik is. 75Khz-n minden ok.

istvan58

75khz-en 45000mm/percet érek el a mostani beállitésal, erre kiszámitva pont 75khz kell. Ha 100khz-re állitom a kernel és ugyanazokat a paramétereket hagyom már 3500 nál akadozik.

istvan58

istvan58

peddig egy 3Ghz-es proci kéne menjen 100khz-en, nem?

keri

Szerintem igen. Vagy nem tudom milyen gépre találták ki, mert 3Ghz felett nem nagyon vannak procik. Az újabbaknál is inkább a magok számát növelik, mert úgy jobb a hatásfok.
Szerintem én is visszaveszem 75khz-re a kernel, mert nekem egyrészt felesleges, másrészt hátha még jobban fog menni :)

Amúgy mivel lehetne 200-500khz-t kihajtani? Nézegettem az UC300-ast, az is "csak" 100khz-ig megy. Ami nekem van léptető meghajtóm az 200Khz-ig megy, de nincs mivel kihajtani.

istvan58

ami még zavar hogy 75Khz-re állitva a Mach csak 73-at lát és igy az elétolás is ennek megfelelően csal...pl 4500 as előtolásnál csak 4400 van. 65 meg 100 KHz-en a valós értéket mutatja

istvan58

nem tudom mivel megy 200khz-ig.  talán Dos-os progival..:)

adamant

Ez engem is érdekelne azt tudom hogy a DOS több Mhz is lehet de a linuxcnc is tud ennyit ha MESA van mellette :)  

keri

DOS? szerintem ott már a printerport nem viszi át.
Régebben legalább is a printerportos adatátvitel tuti csak néhány kbaud volt, nem Mbaud.
Persze nem tudom mit fejlesztettek azóta.

Az USB 1-esnél is csak 1,2Mbaud az átvitel, pedig az már lényegesen gyorsabb volt.
USB 2 mondjuk tud már 48Mbaud-ot