Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

Win7 LPT felejtős, ahogy Ricsi írta. A 32 bites is.

e83grvi22

Csatlakoznék az előttem szólókhoz  
Alapból 32 biten megy csak ,a legjobb ha xp

d46hvfrdr

A kábelt próbáltam másikat is, de akkor csak az léesz, hogy 64bit-es az oprendszer.  
A win7 32bit megfelelő lehet?

Xp-hez lehet nincs is driver az alaplaphoz mert elég új a lap.  

Holnap újratelepítem a masinát. Kár, hogy 64 bites oprendszerrel nem megy. De ha csak ennyi akkor megnyugszom legalább mert már vacakoltam vele 1 jó napot... Feleslegesen :S

svejk

A múltkor abbamaradt a téma és én sem teszteltem le a gépet fizikailag win7-el.
Mi is lenne a jelenség?

istvan58

Megy az 32 bites win 7-el.

d46hvfrdr

Üdv!
Jelenleg most telepítem újra a gépet 32bit-essel, ami kérdés lenne még, hogy tengelyenként 1 végállás kapcsoló elegendő, gondolom a 0 pont miatt is? Nekem egy tipikus kínai 3 tengelyes vezérlőm van. A végállásokhoz egy kis csatlakozó van 5 pines de sajna semmi leírást nem kaptam a lábkiosztásról...
Ez a csatlakozó ha jól tudom az ami az optocsatolók között helyezkedik el.

http://i00.i.aliimg.com/img/pb/896/824/433/433824896_261.JPG" border=0>

hostya

Valahogy így..
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/V%e9g%e1ll%e1s%20kapcs%20bek%f6t%e9sei/Limithome%20kapcsol%f3k.JPG" border=0>

d46hvfrdr

Köszi, így kicsit már egyszerűbb lesz. :) A maradék 2 pin közül gondolom az egyik a Z tengely a másik mi lehet? Vagy a Mach3-ban opcionálisan hozzárendelhető más bemeneti funkció.?

hostya

Igen a maradékból egyik a  Z tengely a másik a Vészstop.
a Mach3-ban a Config/Ports&Pins menü Input signals menüben az Active Low legyen kipipálva.
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/V%e9g%e1ll%e1s%20kapcs%20bek%f6t%e9sei/Homelimitsetup.jpg" border=0>

d46hvfrdr

Hát, sikerült 32bit-es win7-el újratelepíteni a gépet. Azonban ezzel sem működik. A biosban próbáltam az összes LPT beállítással is de semmi.  
A vezérlőn a led-esk és a relé kattan az oprendszer betöltésekor. Az y és a z tengely folyamatosan megy, vékony fütyülő hangot ad a léptetőmotor betöltött oprendszer mellett de semmi nem történik amikor elindítom a mach3-at. A 64 bites oprendszerrel egyik tengely sem volt aktív . De ugyan úgy nincs kommunikáció az lpt porttal most a 32 bitessel sem. A port működik az eszközkezelő szerint...

Valami ötlet?

000000000

Este hazaerkezek akkor kuldom mit erdemes megnezni. Skype chat eleresed nincs a gyorsabb kommunikacio miatt?

d46hvfrdr

Küldtem mailban elérhetőséget.
Köszi előre is!

Béni

Nagy általánosságban nem lesz folyamatos STEP jel. Szaggatva, darabosan megy.
Átlagos (mezei) felhasználói szinten csak szívás van vele. (Okot nem tudom.)
Azt persze nem zárom ki, hogy rendszerbuherátorok tudnak rá megoldást. (Majd én megmutatom, "csakazértis...", stb.)  :)

Mellesleg Win7 "barát" hardveren XP-vel sem fényes a helyzet.
(A fentiek párhuzamos portos felhasználásra értendők.)

kua93zk4w

Sziasztok!
Valaki megtudja mondani hol lehet beállítani mach3-ban ,hogy a főórsó gyorsulására több idő legyen? Freki váltó miatt hosszabb a felfutási ideje a marómotornak.

Rabb Ferenc

Config > Port & Pins > Spindle Setup > General Parameters > CW Dalay Spin UP stb stb stb