Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

keri

Visszatérve az SP2 vs. SP3-as XP-re.
Bár ellenérzéseim vannak az SP3-al, de úgy vélem ha kitakarítanak egy SP3-at az ugyan olyan jó lehet mint bármi, hiszen csak a kiegészítő programokban, meg a csicsában tér el.
A hibajavításokat pedig így is úgy is érdemes rátenni.

Ugye a fő probléma, hogy csomó olyan dolog fut a háttérben, amit CNC-n soha nem fogsz használni. Ezeket a szolgáltatásokat vagy fel sem kell telepíteni, vagy letiltogatni. A grafikus felület különbözősége (van amúgy?) pedig nem sok vizet zavar jó esetben, főleg hogy a csicsa az első amit lekapcsolok :D

Aztán közben rájöttem hogy miért nem Win2000-est használok jelenleg, azért mert ezzel a géppel már nem kompatibilis. Csomó drivert kézzel kéne berakni, meg keresgélni, akkor már érdemesebb XP-t  használnom, de a régi P3-asom eleve 2000-essel jött azon az volt a legjobb.

istvan58

na de miért van ay hogy 75khz helyet 73-at latok,  es ennek megfelelően minden előtolás kijelzése is hibás ??

svejk

Nem elszomorításképpen, de ha majd elkezded használni a progit élesben ez lesz a legkisebb gondod, sokkal több fejtörést, bosszúságot fognak okozni az egyéb valós vagy vélt hibák a programban.

Akárhogy nézzük ez már egy legalább 8 éve toldozgatott, foldozgatott progi, azóta nem volt komoly változás.

Persze ettől függetlenül emelem kalapom a készítői előtt, néha forgatom a sapkám, de összességében jól használható progi, nem egy embert ismerek, aki iparszerűen használja.

noctiluxx

Uraim!  
Van egy Tóth művek féle szervós marógép, ha jól láttam can buszos vezérléssel (A csatoló kártyára PEAK IPEH-002064 van írva) Hogy tudom rávenni a MACH3-at, hogy vezérelje?

000000000

Mert kárpótol a csicsavilág látványa.:)
Ne foglakozzál Te a valósággal, és a tényadatokkal.:)

svejk

Még ha akarnám sem tudnám az 5800-assal kezdeni, mert most látom nincs is rajta LPT port.  [#falbav]

svejk

Ja, de azért az alaplapon ott van a tüskesor :)

svejk

No akkor a HP DC7700 6300-as, 1,8GH-es procival valóban szörnyű jelet produkált normál telepítési módban, a jitter 23us körülinek mutatta.
(tavasszal ilyen jelek miatt nem vittem Debrecenbe PC-ket, pedig volt sok és olcsón)

Átállítva MPS többprocis módba tényleg kisimul a vonal a jitter visszeseik 0,4- 3 us közé.

svejk

A HP DC5800-as hasonlóan mint az előző, de ott volt annyi bibi, hogy MPS módban nem akarta az USB-s billenyűmet és/vagy egeremet elfogadni később sem, ha csak az volt bedugva akkor nem indult el a win.

svejk

Még annyit ehhez a DC7700-ashoz, hogy MPS módból csak Normál PC módba enged visszaállítani, de itt is újra csúnya a teszt eredmény.
Innen aztán már nem engedi újra az MPS módot.
(bár ezeket a hozzáértők biztos meg tudják kerülni)

istvan58

én is próbálkoztam még egy kicsit a DC7800-al.
Standard Pc vagy MPS uniproci telepites csunya driver teszt jelet produkál, csak MPS multiprocessor módban megfelelő.

istvan58

erre kicsit babrálni kell a bios-ban, IRQ beálitésoknál.

svejk

Ezekhez már nincs türelmem, így is sok időt elcseszek velük.
A baj inkább az, hogy még ez a DC7700 sem annyira olcsó gép, hogy meg lehetne szórni vele a közönséget. :(

istvan58

azért még sikerült kiakasztania gépet 75khz-en is. ugy hogy marad a 60khz..:(

2nbj3n5m

Uraim a 4. tengelyt melyik billentyüzetről lehet mozgatni.  
Segitséget elöre köszönöm.
Mfg.: Száraz János / Janko /