Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Sz.József

Ha jól emlékszem létezik hozzá sreen set is...
Már mint a Mach3-hoz.

svejk

Akkor szupi...
Már ha Moly-nak is megfelel.

A mérőléc 1 V sin/cos kimentére egy-egy RS485-ös vonali vevő és máris ott a gyönyörű TTL A/B csatorna ami mehet az LPT-re.

svejk

Így már beugrott, de sosem próbáltam.

Ettől függetlenül én biztos nem kínlódnék PC-vel mach3-mal.

A kínaiak már nagyon faca DRO kijelzőket gyártanak ami tud központot keresni kiosztást számolni, stb...

A kis illesztő elektronika persze valószínű ahhoz is kell.

Szalai György

Annak nem 2V körüli a bemeneti magas szintje?
Nem mintha értenék hozzá, csak rémlik.

svejk

Vonali vevőről van szó.
Az A-A negáltra kell kötni a két bemenetet és az előjelváltáskor kapcsol a TTL szintű kimenet.
egyszerű mint a satu, és még kipróbáltan működik is.

xkbv3nx0d

van esetleg valakinek gyakorlata mach3-as lángvágóval kapcsolatban... most fejeztem be, minden működik is, egyvalami viszont nem tiszta... fej beáll és előmelegíti az anyagot néhány másodperc és csak utána kezd el vágni... vagyis ennek így kéne működnie de nem tudom hogyan állítsam be...
illetve valami bevált screen lángvágóhoz esetleg?

köszi

xabi

Én plazmavágó CNC-t építettem, és használok így csak érdeklődés miatt kérdezem (mivel valószínűleg fel lehetne szerelni lángvágóval az asztalomat), hogyan működik a lángvágó gépi fej?
Hogyan programozod ? Használsz valamilyen CAD-CAM programot ?
Amúgy elég egyszerűen programozható vagy csak használsz egy G04 P5 (a P után másodpercben a várakozási idő) vagy pedig egyszerűbben mondjuk az M03 macro-ba írod be hogy mielőtt ráadja a vágó oxigént várjon xxx másodpercig.

xkbv3nx0d

passz... hülye vagyok a lángvágáshoz és csak egy régi asztalt alakítottam át cnc-re... a fejet kézzel állítját, a szelepeket és a magasságot is... programból csak a vágóoxi szelep nyitás/zárása kellett.
igen ezt a G04-et olvastam már, csak nemtom vektorok között ez hogy fog működni... mert ugye vágok egy kört és mondjuk mellé egy másikat, akkor mindkét vektor kezdete előtt kéne várni, meg szelepet/nyitni zárni...

000000000

Vannak más lehetőségek. Én pl. a Robsy kapcsán HPGL fájlból is vágok, és csak kiválasztom, hogy lézer, lángvágó, plazmavágó, vagy hosszlyukmaró a kivágószerszám. Semmi G kód meg a többi idétlenkedés.

hyuekyh7a

Legegyszerűbb ha csinálsz két DRO-t egyik a hevítési magasság, másik a késleltetés.
Leprogramozod M3 macro ba.

ANTAL GÁBOR

István ! A TNC 155 az determinálja hogy feszültség kimenetű a léc?   És ha 11uA es áram?  
 Vagy amikor bejöttek a TNC155 ök akkor már nem volt divat az áramkimenet ?

xabi

Ha Cad-Cam programot használtok akkor a SheetCam-et tudom ajánlani, ott sablonokkal minden lemez vastagsághoz be lehet állítani a hevítési időt, vágási sebességet, stb..
Amúgy meg lehet "kínlódni" kézi programozással, akkor az M03-as macro-t ami az oxigén ráfújást indítja egészíteném ki megfelelő G04 Pxxx-el.

xkbv3nx0d

köszi, megnézem...

svejk

Az áramkinetűre is mutattam egyszerű megoldást, ha a léc alapfelbontása elég.