Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

áramkinetűre = áram kimenetűre

robroy007

hát nem biztos, hogy csak ennyi

mikor anno korábban ilyennel telt el a 8 órám

volt ott magasság hevítéshez átlövéshez
és az idő is meg volt határozva de csak aként, hogy ha bamba lettem volna magától csinálja meg az indulást
amúgy amikor már "szikrázott" akkor nyomtunk neki egy tovább gombot és ment a vágás  

szerintem a csak idő alapú hevítés elég bizonytalan

ANTAL GÁBOR

SOS ben fúrósoknak néhány kúpos menetet kell vágnom . G76 al csinálnám mert fontos lenne az azonos forgácskeresztmetszet ( a fogásvételi szög 29 fok lesz ) . Többször visszatérő probléma  : szeretném látni a G kódot , Pl jó lenne látni hogy hány ciklus lesz a kézzel beírt adatokkal. ( minthogy nem varázslózok ) A Mach makrói között van egy M1077 es ami a G76 os szisztémát csinálja . Nem lehetne ebből kiíratni ( egy segédprogrammal a G kódot ?? )  
Most (meghazudtolva magamat) azt szoktam csinálni hogy visszaírom a varázslóba a tervezett adatokat és az legalább kiszámolja hogy hány ciklus lesz .  

Béni

Valamikor csináltam 1-2? menetvágó varázslót, ami szerintem elég jól sikerült.
Ott minden fogás külön mondat, gyakorlatilag majdnem az, amit szeretnél.
(Jól paraméterezhető fogásvétel csökkentéssel.)

Valakinek biztos megvan még valahol.

Béni

http://benishare.weebly.com/" TARGET=_fnew>Itt találsz két verziót.

svejk

Csak a címeket néztem meg.
Miért jobb a G32-es féle?
És mi az ami miatt mégis fentmaradt a G76-os?

d46hvfrdr

Helló!

Pár napja bajlódom egy géppel amit CNC vezérlésre szántam Mach3-al. A gondom az lenne, hogy az X tengely nem működik viszont ha a Ports & pins-en belül bepipálom majd rögtön kipipákom a "Max NC-10 Wave Drive" opciót akkor  az X tengely motorja ritkán de megy, kicsit zörögve és a mozgás nagyrészét kihagyva. Amikor nem mozog akkor nem blokkolt a motor!

Másik géppel ugyanaz a Win7 tökéletesen működik csak ez egy régebbi gép.Tehát a léptetőmotor vezérlő és hibátlan, minden beállítás ugyan az! A biosban is jók az LPT beállítások! De az újabb géppel nem működik, csak a fentebb írt jelenséget produkálja!
Többszöri friss telepítés, driverek fentvannak!

Ötlet mi okozhatja?

Béni

Már nem emlékszem pontosan rá.
Volt oka. Valami kis probléma a menetvégződésnél vagy a kiemelésnél. (Nem varázsló, hanem Mach3 probléma...)

ANTAL GÁBOR

Sziasztok !  köszönöm a reagálást és a Béni telefon szupportját. A mai nap eredményes volt  : 4 menet / coll kúpos menet ( menetmélység 3.3 mm sugárban ) 50 hosszon  . Nagy átmérő 48.4mm  
 G76 tal   . De látom a jövőt : a Béni féle wizard

2f428kduf

Segítséget kérek. Kellően el nem ítélhető módon, jó pár hete nem használtam a gépemet,mivel szintén el nem ítélhető módon, még mindig a pénzvadászattal kell, időnként, az időmet pazarolni. Ma szerettem volna, a baj: a billentyűzet "nyilaival" nem lehet mozgatni, az egérrel ment. Így meg tudtam csinálni a darabot, de MIT RONTOTTAM EL.  minden tanácsot köszönettel várok.

xit3medzv

Amikor a nyíl billentyűt használod nincs mozgás vagy egy lenyomásra egy nagyon kis elmozdulás történik?

nyiszi

Sziasztok!
Megmondaná valaki, hogy belehet e állítani lassítást akkor amikor kézzel járatom végállásra a tengelyeket? Mármint, hogy ne teljes sebességgel menjen neki a végállás érzékelőnek.
Olyanra gondolok mint amikor Goto Zero-t megnyomom és ott van lehetőég megadni az utolsó pár mm-en a lassítást.

Gyati

Szia! Bekapcsolod a soft limitet, és a menüben be tudod írni, hogy mennyivel előtte lassítson.

Gyati

Config- Motorhome,softlimits-slow zone (pl:20).
Jól működik!

nyiszi

Szia!
Be van kapcsolva a soft limit.Be van konfigurálva, hogy 10mm-re a vége előtt lassítson le 20%-ra. A Goto Zero gombnál működik is de ha kézzel nyomom a pl. nyilakat akkor nem lassít.
Megállítani megállítja de kigyullad a reset gomb és csak kikapcsolva a servokat és kézzel vissza tekerve az orsót akkor lehet resetelni.