Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Gyati

Akkor ott valami nem fasza... Tuti, hogy működik az eszme, mert nálam úgy megy ahogy szeretnéd. Azért vagyok benne olyan biztos, mert szintén gombokkal mentem egy nem mach3-as vezérlésű gépen a napokban és tök szokatlan volt, hogy nem lassít a végállás kapcsoló előtt.Amennyiben rámentél a végállás kapcsolóra, nem szükséges lekapcsolni a szervókat, elég ha bekapcsolod a settings képernyőn az override limits gombot, utána engedi a kapcsolóról való lejövetelt.

nyiszi

Szia!
Akkor még próbálgatom.Lehet, hogy kevés a 10mm a végállás előtt.
Köszönöm a tanácsokat.

D.Laci

Ne szenvedj vele!  Kézi mozgatás esetén nem érvényes a Home lassítás.

nyiszi

Köszönöm ezt jó tudni.
És van megoldás?

D.Laci

Szerintem kézi mozgatás esetén nincs megoldás.
Nem is nagyon értem mi szükség lenne rá? Max. ,  ha kicsi a munkaterület és nagy a munkadarab?  

000000000

Pl. egy megoldás: beteszel a végállás elé 25-50 mm-re egy optót+logikát, ami onnantól kezdve csak egy beállítható ráfutási kis sebességet engedélyez. Robsy vezérlő esetén így csinálom, ha van erre igény.

svejk

Valószínű megint mindenkinek igaza van. :)

Gyatinak azért, mert mert UC300-at használ mint én.
Nekem 1 mm van beállítva, nálam ez elég a 2000 mm/perces gyorsjárat mellé.

D.Lacinak azért mert a MACH3 ezen része úgy rémlik hibás, ezt javította Polgárdi Balázs az UC300-ban.  

svejk

Megjegyzem szerintem Nyiszi nem HOME lassításról beszél, hanem a végállások előtti lelassításról.

A HOME keresés sebességét %-osan lehet beállítani és azt home-oláskor az első pillanattól kezdve azzal végzi, hiszen még nincs gépi koordináta, tehát nem is tudhatja hol helyezkedik el a home kapcsoló.

Majd ha kész a home-olás akkor a gépi koordináták alapján be tudja azonosítani a végálláskapcsolók előtti területet amit mm-ben lehet megadni.
Szerintem ez utóbbira kérdezett rá Nyiszi.

ANTAL GÁBOR

Szeretnék belenézni egy régi M3 1.84 es verzióba. Felmegyek az Artsoft oldalra és keresem a régi verziókat . Nem találom ( én vagyok a béna ?) Határozottam állítom hogy régebben ott volt. nincs valakinek meg egy exe? ( 1.84,00) Úgy rémlik hogy ott a menetvágásnál volt egy wizard ami többmenetes g32 es kódot gyártott . Egyáltalán a Béni  és Homovits M féle mély ill trapéz menetvágó szisztéma kivételével van valakinek valami ami nem a G76 ot használja ?

Gyati

Szia! Tényleg működik.  [#wave]

svejk

R1.84.002 van nekem lementve, ha jó akkor felrakom az FTP-re. Az még csak 9 MB...

svejk

Hopsz, már javítom is magam mert igazából nem is a végállás kapcsolók előtt lassít, hanem a SzoftLIMIT-ben beállított terület határainak elérése előtt.

Normál esetben a végálláskapcsolókat sosem éri el a gép.

D.Laci

Én is a végállások előtti lásításra gondoltam, de mivel olyan nincs a Machban (ha jól emlékszem). Sebesség csökkentés csak a referenciálásnál van. (rosszul fogalmaztam „lassítás”).

„végálláskapcsolók előtti területet amit mm-ben lehet megadni. „
Ezt hol lehet megadni?

2f428kduf

Mindenféle próbálkozás után kiderült, a Jog ON/OFF volt átkapcsolva. Köszönöm, hogy reagáltál. DE, hogy miért kapcsoltam át, hát azt ne kérdezzétek.  
Mindent köszönök

Gyati

Szia! Elvileg itt megvan, de nekem nem sikerült letölteni.  http://artsoft-cnc-software-inc.software.informer.com/