Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Nagyítás: a bal egérgombot lenyomva a görgővel lehet nagyítani
Jobb gombot lenyomva pedig lehet mozgatni az ábrát

r5y7cufaj

Gyati

Szia! Futtasd le az adott programot szimuláció üzemmódban, akkor kiírja mennyi idő a programfutás. Arra figyelj, hogy az előtolási értékek ott legyenek ahol munka közben is lesz.(feedrate %)

r5y7cufaj

köszi, jó tipp!

svejk

Szövegszerkesztővel nem találom az XML file-ban a Config/Fixture beállításokat. (G54, stb. koordináta eltolások)
Lehet nem is abban tárolja???

Béni

Az adott profil Macro könyvtárában van egy fixtures.dat állomány. Ez tartalmazza a kilépéskor mentett nullpontokat.
G54-el kezdődően, tengelyenként 8 byte-on. (6 tengely értéke 6x8 byte/nullpont.)
Elválasztó kód nincs, a tárolás folytonos. Gondolom, lebegőpontos lehet, de nem ellenőriztem.

svejk

Aha!
Köszi, délután megnézem.

wvdn6us49

Sziasztok!

A következő Mach3 problémával fordulnék hozzátok:
Elindítom a vezérlő szoftvert, különsebb probléma nélkül fut szépen egészen addig, amíg be nem töltöm az ArtCAM-ből létrehozott programot. Mikor rányomok a CycleStart gombra elkezdi lefuttatni a CNC progit, majd kb. 3. sornál halál, és kiírja a szokásos Windowsos hibaüzit "Mach3 CNC szoftver hibát észlelt ezért leáll, kellemetlenségekért elnézésüket kérjük, forduljon a Microsofthoz stb. stb."
Ezt követően ugye bezáródik a program, és hiába próbálom újraindítani nem is reagál, csak a Windows újraindítása után, de utána újra ugyanaz a hiba jön elő!!!  
Kézi üzemmódban, mondatonkénti programozással működik a Mach...
Találkozott már valaki hasonlóval? Érdemes lenne újratelepítani a programot? Tud esetleg valaki tanácsot adni?

A segítségeteket előre is köszönöm!
:)
Üdv
Ibron

robroy007

a g kód nélkül nehéz elképzelni a hiba okát  
minden kódra így reagál vagy csak egyre?
milyen post procival van generálva artcamon belül
mach verzió
...
stb stb

wvdn6us49

Pontosan a főorsó fordulat G kódjánál száll el, 3. sor a programban, de az a legszebb, hogy tegnap még ugyanez a program lefutott...  
Artcamen belül ezzel hoztam létre a G kódot: Mach2 mm(*.cnc)
Mach3VersionR1.83.027
...

kua93zk4w

Szia!
Nekem is volt hasonló problémám nekem az segített hogy másik verziót telepítettem.
Én nem értek nagyon hozzá de ez bejött.
ftp://machsupport.com/Mach/" TARGET=_fnew>ITT találsz több verzoót

wvdn6us49

Oké, köszi az infót!

z3ac46j2r

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Becsúszott egy 2W-os kék laser a műhelybe, már rajta van a gépen, szépen működik is.  
A gondom, hogy nem tudom átírni az ArtCam com kiterjesztésűjét olyanra, hogy kapcsolgassa a lasert.
Az M10P1 vagy E1P0  és az M11P1 vagy E1P1 utasításokat kellene beleszerkeszteni, de már minden variációt megpróbáltam. Vagy szintaxis hibát kapok vagy egyszerűen nem hajtja végre.
A fő probléma az, hogy nem tudok programozni .
Köszönöm.

;
START = "T1M6"
START = "G0[ZH]"
START = "G0[XH][YH]M5"
;
; Program moves
;
RAPID_RATE_MOVE        = "M10P1;G0[X][Y][Z]"
FIRST_FEED_RATE_MOVE   = "M11P1;G1[X][Y][F]"
FEED_RATE_MOVE         = "[X][Y][Z]"
;
; End of file
;

END = "G0[ZH]"
END = "G0X0Y0"
END = "M30"

z3ac46j2r

Sikerült a dolog Béni közvetett segítségével, amit ezúton is nagyon köszönök.
A sor helyesen a következő:
;
RAPID_RATE_MOVE = "G0[X][Y][Z] M10P1"
;
FIRST_FEED_RATE_MOVE="G1[X][Y][F] M11P1"
;

Még volt benne egy hiba, hogy a  

START="G0[XH][YH]M5"

sor letiltja a főorsó mozgását, ezért nem kell beírni az M10P1/M11P1 utasításokat a főorsó fogásirány utasításai után, mert ekkor nem hajtja végre hiszen tiltva van.
Remélem érthető, hátha hasznos másnak is aki együtt használja a lasert a főorsós géppel.

PSoft

Szia!

Örülök,hogy megosztottad/megosztottátok a Fórumlakókkal is a megoldást.
Nálam nem játszik az ArtCam,de tudok Fórumtársról,aki ugyanezzel a problémával küzd,és keresi rá a megoldást.
Remélem...Ő is olvassa!
[#eljen][#wave]