Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Úgy tudom,hogy 2000 alatt,bármelyiket hsználhatod.

xfg6v697j

Pedig nagyon valószínű,hogy a kódban van valami nem odavaló.
Persze látni kellene a kódot.

y9au2mspr

Sziasztok.

Van egy kis problémám. Mikor szöveget rajzoltam a mach 3 vezérelt masinámmal a szöveget hátulnézetből írta le. Magyarán olyan mintha a papírt a fény felé tartva tudom a hátoldaláról elolvasni értelmesen a szöveget. Hogy tudom ezt szoftveresen megfordítani,hogy a papírra írva olvasható legyen a szöveg.

ANTAL GÁBOR

Semmi gond. Használj plexit !!( még tisztán tartani is könnyebb )[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

xfg6v697j

Ha tükrözte a szöveget a marógéped,akkor hastználd a léptékezést
G51x-1
és a kikapcsolása
G50

De vigyázz,mert ha eddig balról jobbra marta a szöveget,akkor most jobbról balra fogja marni,ezért el kell tolnod az X nulláját jobbra,pontosan a szöveg hosszával.

Ezt szeritnem egyszrűbb lenne a szöveg G kódját létrehozó programmal megcsinálni.

y9au2mspr

Köszönöm a gyors válaszodat. Holnap ki is próbálom. Nem marásra haszmálnám,hanem plazmázásra. A mai napig fel sem tűnt pedig már rajzoltam pár dolgot vele. Most,hogy szövegre került a sor,jött elő a hiba.

2dbfy8y

Én mondok egy egyszerűbbet.
Van a kordináták melett egy scale +1 ha azt átírod -1re akkor tükrözi az adott tengelyen.
Ha utána nyomsz egy regen toolpath gombot látod is, újrarajzolja.
Ha + nagyobb értéket adsz akkor pedig nagyítja az adott tengelyt.[#nevetes1]
És ha jól tudom új mach indításnál vissza is áll alap +1-re.

2dbfy8y

Ha jól emlékszek rá, nullpont itt is tükröződik, kivéve ha az anyag közepére vetted, ott a legjobb szerintem.

y9au2mspr

Szia Pabló. Holnap ezt is meg fogom próbálni. Köszönöm a segítségedet.

2dbfy8y

Szívesen.
Ez mindig kéznél van.
Ritkán használt g kódot közben elfelejt, összekever az ember.

pv6cdvuc7

Sziasztok! Lenne 1 kérdésem. Majdnem befejezett 1 munkát a gravírozó, de a végén valamiért hirtelen pl 5 mm lejjebb folytatja , ez 1 szer már előfordult. Mi lehet a gond? Esetleg  pl a két Progi Mach 3 és Ac  zavarja be egymást( a kettő nem fut 1 időben)? Vagy esetleg mert gyorsabbra tettem  a megmunkálást? Máskor is szoktam ezt változtatgatni.Volt valakinek már hasonló gondja?
Üdvözlettel.

robroy007

biztos vagy benne, hogy minden tengely arra megy amerre kell ? az XY ott pozitív ahol kell?

Motoros

Tipikus hiba, a Z lépést veszít.Vedd vissza a gyorsulását, esetleg a sebességét is

p3t7nebn6

Sziasztok ! A CNC-m az asztal bal alsó sarkára veszi fel a zéró pozíciót, valamint a Z tengely felül. Mindhárom tengellyel, ha innen elmozgok, a pozíciók negatív előjellel növekednek.
Szeretném megkérdezni, hogyan lehet megoldani, hogy pozitív előjellel, növekednek az X,Y elmozdulási értékek ?

a86ifm7g5

Szia.

Ez igazából nem gond, mivel a munkadarabnál úgy is felveszel egy nulla pontot (érintőt) mindhárom tengelyen. Ekkor ez lesz a relatív 0 pont, amihez képest (ha olyan a G kód) mindig pozitív irányban mozog majd a tengely. Kivéve persze a Z-t, ha azzal az anyagba marsz mélységben. (A Z nulla pontja az anyag felülete, s ehhez képest negatív lesz a kijelzés, ami azonban úgy helyes.