Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Először a mértékegységeket és a mérőszámokat kellene tisztába tenni :) Szerintem némi elírás történt...

Ha a sebességet kisebb értékre állítod, az használhat. De a kisebb gyorsulás (és lassulás) visszahozza a hibát, mert lassabban fog megállni. Tehát ha indulásnál bírja a hajtás lépéstévesztés nélkül, akkor mindkettőt hagyd a még biztonságosan működő magas értéken.

A Config > Homing/Limits > Slow Zone ablakban növeld a lassítási szakasz értékét pár milliméterrel. Akkor lesz ideje (pontosabban távolsága) megállni nagy sebességről is.

3wm3x3zz

Teljesen  jogos     100mm/sec  környékén  probálgatom  a gyorsulás  az  800     , normálisan  mozog   igy  fülre meg  látásra  de  a  visszaállási pontosság  a   gond  és  mindig túlmegy 0,6 mm  kb . mach 2   használom . A  minimum  pulse  meg  a  direction-nak lehet köze?

Rabb Ferenc

A MACH2-t sajnos nem ismerem menü szinten, így nem tudom, hogy azon mit lehet beállítani. A step és dir jelek szélessége biztosan nem befolyásolja a visszaállási pontosságot. Ha van javasolt értéke, akkor természetesen azt állíts be.  

Biztosan van aki ismeri, és remélem olvassa is a problémádat. Szóval ne csüggedj!

De miért is nem használsz MACH3-at? A Mach1Lic.dat arra is érvényes.

3wm3x3zz

köszönöm  küldtem mailt

Rabb Ferenc

Én is [#email]

3wm3x3zz

Szisztok  egy  olyan problémám lenne  hogy  a mach 3 at  probálom  beállitani  de  a  z  nem akar felmenni  a home kapcsolora csak elvétve  megy 1-2  mm fel,  és  a  y  az  ráfut  a kacsolora  de  nem jön le  róla.  A mach 2  vel  ezek  aporbélmáim nem voltak tehát nem a  géppel van  a  gond.MOzgások irányok jok  de  a  home  felvétel  nem . köszönöm

ht0cjk58i

Üdv Urak.A Mach3-ban a referenciára futás irányát meg lehet változtatni?Ha igen akk merre?

Rabb Ferenc

Config > Home & Limits ablak, Home Neg oszlopban zöld pipa vagy piros X

ht0cjk58i

Köszönöm!!!

3wm3x3zz

sziasztok  ,Tudna  valaki segiteni . A mach 3  -ba próbálom  a home  kapcsolókat  beállítani . Az X   jo   elmegy a kapcsolóra és  lejön  róla. Y   elmegy a kapcsolóig  de  nem jön le róla . Ha szoftveresen  a Mach-ba  megcserélem a  x  és  a  y  tengelyt  a  probléma  továbbra  is fennáll de a másik tengelyen.
a  Z  az  vagy  megy  1 mm    vagy  nem   majd  átugorja és   indul a Y.

ht0cjk58i

Sziasztok. Valakinek nincs meg véletlen a METAL screenset?
http://www.stoneart.dk/PBJ-ScreenSet-2012.htm" TARGET=_fnew>Metal
Megköszönném.

f7dmzwfr6

Sziasztok!

Tudva valaki segíteni abban, hogy a ModBus vezérlőt a MACH3-ból mivel tudom "figyelni" ?
A probléma "csak" annyi, hogy ha lefagyna az USB, akkor a MACH3 észrevegye, hogy nincs "handshake"
Nagy segítség lenne egy tipp erre...

xfg6v697j

Folyamatos megfigyelést,a makropump-al lehet megvalósítani.
Ha van egy szabad kimenet,és egy szabad bemenet a modbus panelodon,akkor azokat összekötöd elektromosan.
Majd egy makróval felváltva aktiválod,és deaktiválod a kimeenetet,miközben figyeled,hogy a bemenet követi e a kimenet átállítását.

Miki2

Szervusztok!

Szembe kerültem egy nem mindennapi problémával, ha tudtok, kérlek segítsetek.

Azt kellene megoldanom, hogy az elindított G-kód futása adott pillanatban felfüggeszthető legyen, majd a jel megszüntével ott folytassa, ahol abba hagyta.
Ha lehet, ezt egy, a paralell port valamelyik bemenetére adott jelszint váltással szeretném elérni.
A "PAUSE" használata nem jó megoldás, mert az nem állítja le azonnal a programfutást, hanem befejezi a megkezdett mozgásszakaszt.
Tehát olyan megoldás kellene, ami a szánok folyamatos mozgását szakaszokra bontott mozgással végezné el.

Köszönöm a segítséget akár itt, akár magánban.

xfg6v697j

Két Brain segítségével meg lehet oldani,de csak olyan kódoknál,amelyek nem hívnak meg alprogramot,vagy makrót,mert akkor megkeveredik a mach,ha olyan kódot szakítasz meg.