Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

se6a9e636

Tibor45.küldök magánt!

zotykó

Hello

Lenne egy kérdésem.  
Mi lehet annak az oka, hogy a Mach3 indítása után közvetlenül Abnormal riasztással megy a program? A képernyő közepén sárga a zöld helyett.
Mostanában lett vele valami biztos valahol mellé nyúltam, de nem tudom hol.
Itt a Mach1Lic ...
(moderálva)
Hátha valakinek mond valamit.

http://cnctar.hobbycnc.hu/ZOTYK%d3/Mach3Mill/hiba.JPG" border=0>

xfg6v697j

Ha mellényulás történik,a legeegyszerábeen úgy lehet helyrehozni,hogy a mach elmenti minden indításkor az aktuális xml file egy másolatát az 'xmlbackups' mappába.
Ilyesmi neveket ad nekik 'Mach3Mill.xb453'.
Ezt át kell nevezni 'Mach3Mill.xml'-re,és felülírni vele a mach3 mappában lévőt.
Ezzel gyakorlatilag visszaállítot a machot abba az állípotába,amikor ez a mentés keletkezett.

zotykó

Köszönöm az ötletet. Hogy nem jutott ez az eszembe.

000000000

Sziasztok!  
Még újonc vagyok a cnc területén,de próbálkozom.
Azt szeretném kérdezni hogy mit nem állítottam be a mach3-ban hogy mindent mm nagyságban akar marni?
A corelban pl: csináltam egy 10*10 cm es négyzetet,elmentetem dxf ben,és a lazycammal.Megcsináltam a g kódot elküldtem a mach nak,az meg milliméterekben marta volna.
Azért csak volna mert addig nem marok vele rendesen amig nem megy ugyan akkora méretben.mit amit szeretnék.

LittleSV

Szia. Ezt lehet csak én nem értem, de mi az hogy milliméterekben akar marni? Kevés az előtolásod, és csak millimétereket halad az X-Y tengely? Vagy a Z tengelyed 1mm-es fogással dolgozik és kevesebb/több kellene? Vagy imperialban szeretnéd használ nem SI mértékegységben? Ehhez megfelelő a mach3 beállításod? Esetleg a g-kódodat tedd fel valahova megtekintésre. Meg azt is leírhatnád milyen géped, hajtásod stb van.

xfg6v697j

A konfig/select nati units-ban válazd ki a mm-t.
Vlaószínű inch-re van állítva a mach.
Ezt minden telepítésnél meg kell tenni,mert inch az alapértelmezett.

000000000

Hali a telepítésnél átálitotam az incs -ről mm re.A gép egy 2,4 es pentium4 laptop,300 mega ram.
A cnc nél menetes szárat használtam 20 mm átmérővel 2.5 mm menet emelkedéssel.
A mach3 nál az mdi sorban futtattam a G0 x1000 y1000 parancsot,toló mérővel mértem ez alapján a motor tuningnál a step per tengelyenként 63,.. 64,.. re lett állítva.a problémám az az hogy bármilyen dxf et küldök át a mach-nak az nem méret hú hanem a tizede kb a marás.A g-kódot hova tegyem fel?

LittleSV

A g-kóg egy txt file, szerintem bármilyen tárhelyre feltölthető, vagy beteszed dropboxba, vagy másold be ide az első 10 sort..
Valamit nem értek, hogy jött ki neked a 63,.. step érték? Mekkora a tolómérőd X1000, Y1000 futtatáshoz? :) Milyen motorod van, milyen vezérlőd van, milyen lépésben van konfigolva (egész, fél, negyed, nyolcad)?
Ha a motorod kommersz 1.8 fokos léptető, direkt hajtással a tengelyen, akkor egy fordulathoz 200  lépés tartozik egész lépésben (400 fél, 800 negyed, 1600 nyolcad lépésben). 1mm-nyi elmozdulás 200/2.5 = 80lépés (ha a motorvezérlőd is egész lépésre van állítva) amit a motor tuningnál tudsz megadni. Nyilván áttételes hajtásnál az áttételtől is függ érték.

LittleSV

Van néhány helyesírási hiba...
Elsőként a géped, vezérlőd legyen beállítva, mert amíg DRO-ban a G0 X1000 Y1000 parancsra nem 1m x 1m az elmozdulásod, addig a g-kóddal sem lesz jó.

robroy007

és a Corelban be állítottad mi az exportálás mértékegysége?? [#vigyor2]

LittleSV

Ez alapján "A mach3 nál az mdi sorban futtattam a G0 x1000 y1000 parancsot,toló mérővel mértem" nekem az jött le, hogy még a mach3 beállítás sem jó. Vagy csak nem tudom értelmezni az 1 méteres elmozdulás tolómérős mérését [#fejvakaras]

000000000

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.Van egy épített 4tengelyes gépem Mach3 vezérelt, de sajnos nem értek hozzá, keresek valakit aki ért hozzá, és betudja konfigurálni nekem. Honorálnám a segítséget. Válaszokat előre is köszönöm!

Gábor

w0hgtwf3w

A helységet ahol laksz megadnád, akkor talán könnyebb lenne segítséget keresni.
De nagyon sok segítség van fent a neten.
Azzal már próbáltad ???

000000000

Csepelen lakom, és nem értek hozzá sajnos.