Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

designr

Persze ezzel össze kell fésülnöd..át kell rágnod magad rajta..ugyis mindíg szükséged lessz rá..
http://www.machsupport.com/wp-content/uploads/2013/02/Mach3HU.pdf" TARGET=_fnew>Mach3 HU

cc7nypid

Akkor rosszul fogalmazok, hogy nálam mik nincsenek beállítva, vagyis így nem működik...
http://www.sasovits.hu/cnc/Mach3/5fejezet.htm#5.6 _Egyéb_beállítások

designr

Nállam nem volt sok gond..Port1..engedély..pdf-ből pinek beállítása..tengelyeket külön engedélyeztetni..
Dir low-activ-step low activval játszottam..az nem volt eggyértelmű..próbálgatással ment..

cc7nypid

Hát én már beírogattam mindent, engedélyezgettem, de a servók csak a snecis epronos programra hajlandók reagálni, a mach ot ki-be kapcsolhatom mintha nem is létezne ...
Annó mikor még a sneci jól volt, 10 percalatt beállította és egy zsebmarás funkcióval a mach-ról mozogtak a servók. Azóta újra lett az xp telepítve és semmi infóm nem maradt meg a régi beállításokról.

cc7nypid

Nahh, megszületett végre.
x step, x dir, y step , stb.-ről nem találtam a doksit, hogy az LPT melyik lábán melyik van.
Így már működik a mach 3 ról..
Azért köszi  a terelgetést, hogy merre keressem a hibát! Üdv mindenkinek és további kellemes hétvégét!

keri

Lehet hogy tudtátok, de én csak most próbáltam ki.
Be lehet állítani step-dir-es főorsónak és forgatónak is egyszerre ugyan azt a léptető motort a pin kiosztásnál. Persze főorsóként használva nem követi a pozíciót, de üzemmód váltáskor egy index jeladóra fel kell vetetni a referenciát és újra pontos.

Esztergámat használom most így.

xfg6v697j

Na ezt én esm tudtam.
Van linked,ahol ezt részletesebben kifejtik?
Bár a lényeg világos,de hol tudsz üzemmódot váltani?
Alacsony fordulatnál nincs gondod a főorsó üzemmóddal?
Mert én már kipróbáltam a Step/Dir főorsóhajtást,és alacsony fordulaton nem folyamatosan küldte a step jeleket,anem 16-os csomagokban,majd mindíg nagyjábol azonos idejű szüneteket tartott.
Emiatt le is mondtam az ilyen főorsó megoldásról,de ha neked beávált,akkor újra foglalkozom vele.

keri

Nincs link mert ezt én vettem a fejembe és próbáltam ki.
Lényegében a Spindle és az A tengely-re is ugyan azt a motort adom meg. A paraméterek a  
motor tuningban függetlenül állíthatóak.
Tehát semmi trükk nincs benne.

Üzemmódot nem nagyon kell váltogatni a G-kódban megadom hogy indítsa vagy állítsa le a Spindlet az S paranccsal és ha az esztergálás kész, akkor leállítom és kiadom a G1 Axxxx paranccsal a pozíciókat.

Referencia felvételt még nem csináltam meg mert eddig nem volt rá szükségem, de ha jól látom a G28.1-es parancsal lehet elküldeni a home kapcsolóra, referenciát felvenni.

Alacsony fordulattal nincs bajom, de ha több tengely mozog egyszerre akkor azért felugrik a jitter nekem is a spindle-n. Furcsa, mert amúgy a léptető motorok nem zavarják be egymást.

xfg6v697j

Csak az átkapcolás nem volt világos,de így már rendben.
Érdekes ,és ötletes trükk.

Miki2

Szia!
"Be lehet állítani step-dir-es főorsónak és forgatónak is egyszerre ugyan azt a léptető motort a pin kiosztásnál."

Mekkora léptetőmotorral hajtod a föorsót, és egyáltalán mekkora az esztergád?
Milyen fordulatszámot tudsz elérni esztergáláskor.

keri

Kicsi kínai.
https://onedrive.live.com/?cid=A35D444ABEE610B6&id=A35D444ABEE610B6!10507&v=3" TARGET=_fnew>Ilyen.

kb. 1000-es fordulatot tud, de nyomaték van bőven, szóval éppen egy gyorsító áttételhez csinálom a szíjkereket.

Nem tudom mik a motor paraméterei mert kukáztam. 5 fázisú léptető. 70V-ról és 8A-el hajtom, ez a maximum ami kijön a vezérlőmből. A melegedésből ítélve kb. ennyi is kell neki.

Tudom hogy a léptető nem a legjobb főorsó hajtásra de amire összeraktam arra kiváló. Ha megunom majd visrosszakom az eredeti 500W-os DC motort.

000000000

Sziasztok. Amióta feltelepítettem az UC100at, az addig kifogástalan mach3 az 500. sornál leáll, meghülyül. Mi lehet ez?
Köszi,
Sanya

PSoft

Licenc file?...ott van a Mach könyvtárában?

000000000

ott, az UC100 előtt nem volt probléma.

ANTAL GÁBOR

Mindig pontosan az 500. sornál ?  Nem lehet hogy valami zavar jön be és a kommunikáció megszűnik ?  Csináljál egy egyszerű ciklusos oda vissza mozgatást  az egyik tengelynél kézi editálással  ( ezt ctl C cont V  vel gyorsan meg tudod csinálni ) és teszteld újra ! (min 550 sor legyen )  Nálam 3 db UC 100 megy de nem volt még hasonló hibám .