Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

w0hgtwf3w

Nekem sajna messze vagy.
(segítettem volna)

000000000

Te merre laksz?

w0hgtwf3w

Székesfehérvár

somma

Szia !
 Az adatlapodon keresztül küldtem mailt segítő szándékkal az elérhetőségemmel. Én is csepeli vagyok.

000000000

Sziasztok.
Szép napot mindenkinek.
Csak most jutottam géphez,most tudok válaszolni.
""Van néhány helyesírási hiba... ""Bocs a hibákért,nem ígérem hogy a továbbiakban nem lesz ilyen,de igyekszem.
A vezérlőm típusa:4 Tengelyes léptetőmotor vezérlő TB6560 V type
A léptető motor az egy bipoláris 4 vezetékes 1,5A-es 2,3v os.
Az áram 24v-os trafóról megy.
Most néztem utána,igazatok van nem egész lépésre van állítva a vezérlő.A 3. és a 4. kapcsoló on állásban van,azaz 1/8-ra.
Most nem tudom próbálgatni,csak hétfőn,mert a barátomnál van a gép.
Tetszett a méteres tolómérő,de a viccet félretéve,normál tolómérő volt.
Amikor próbáltam mérni egy olyan adatot írtam be amit már tudtam mérni.
Amint gép közelébe jutok bemásolom a g kódot.
Kérdésem most is lenne ha nem probléma,A gép amikor nullpontra áll akkor aránylag normális sebességgel megy,de amint a marásra kerül a sor lelassul mint a fene.
Ez nem lenne probléma ha majd fémet vasat vagy rezet marnék,de legtöbbször (ha már megy)fát fogok.A fánál viszont a túl lassú marás az nem jó,mert beég.
 ""és a Corelban be állítottad mi az exportálás mértékegysége?? ""Hát ez egy igen fogós ravasz kérdés[#nemtudom]ezt eddig nem tudtam mint még sok mindent.
A Corellel is most ismerkedem.Leírnád kérlek hogy milyen menüben és hogy Miként tudom ezt megváltoztatni.
Köszönöm az eddigi hozászolásokat,már kezdet elmenni a kedvem,de most megjött.

xfg6v697j

Egy lényeges adat még hiányzik.
Van e a motr és a menetes szár között áttétel,vagy egy az egyben hajtja?

xfg6v697j

Ja,és a léptetőmototron rajta kelene lennie,hogy hány fokot megy egy lépésre.
1.8°,vagy 0.9° ,ez a kettő van leginkáb elterjedve?

000000000

Ja igen egy az egyben hajtja a motor a menetes szárat,hardi tárcsán keresztül.
1.8°fok van ráírva.
Utólag ha valamire rájövök vagy rámutatnak a megoldásra mindig olyan egyszerűnek tűnik.Bezzeg amíg odáig eljutok az már nem.

LittleSV

Szia. Helyesírási hiba az én hozzászólásomban volt. Nem vagyok én köbzoli hogy mást megszóljak ilyen miatt..
A beállításokat leírtam, először ezeket az alapbeállításokat hozd össze, utána lehet dolgozni a géppel.
Menetesszáras hajtással nem biztos hogy fogsz vasat marni, illetve gondolom egy idő után gond lesz egy "termék" reprodukálásával.
Hogyan állítod nullára a gépet?  
Jó lenne az a gkód, látszanának a generált értékek (fogásmélység, előtolás stb).  
De, javaslom előbb a vezérlőd és a géped legyen beállítva. Ha ezzel minden ok, DRO-ban kiadott utasításra, nincs (tolómérővel) mérhető eltérés a tengelyeken, akkor lehet tovább vizsgálódni Jelenleg a másik végéről közelítjük a kérdést.

LittleSV

A motorod 1.8 fokos léptető, direkt hajtással a tengelyen, akkor egy fordulathoz 1600 lépés tartozik 1/8 lépésben. 1mm-nyi elmozdulás 1600/2.5 = 640lépés amit a motor tuningnál tudsz megadni.

Lehet mindössze ez okozta a "milliméteres" mozgást az elvárt helyett (te tized ennyit adtál meg).

000000000

Ok megpróbálom a beállítást hétfőn ez lesz az első dolgom.
A vasat csak azért írtam mert a marási sebesség nagyon alacsony.Persze ez nem zárja ki hogy ki is próbáljam.
Köszönöm a tanácsot.

LittleSV

A géped merevsége, nem a marási sebesség határozza meg hogy milyen anyaggal tudsz dolgozni.
Azért jelezz vissza ha sikerült beállítani.

000000000

Szép napot!
Én is a próbálkozók közzé tartozok.
Segítséget szeretnék kérni.
Vettem 1 wantai kitet és valahol mindig elszúrom.
Kötési rajz szerint összeraktam.
Mach3-at telepítettem de, nem tudom mozgásra bírni a motort.
Már néztem videót is miként csinálja más de nekem semmi.
Ha valaki segítene a programnál vagy a szettnél követtem-e el a hibát?

LittleSV

Szia. Kezdő vagyok topicba folytassuk...

000000000

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.Van egy épített 4tengelyes gépem Mach3 vezérelt, de sajnos nem értek hozzá, keresek valakit aki ért hozzá, és betudja konfigurálni nekem a forgatót, és egy szerszámhossz mérőt. Honorálnám a segítséget. Válaszokat előre is köszönöm!

Gábor